Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@beruska6412 mozem sa ta opytat testovat Vas budu rano? lebo dneska mi volali ze sa mam ist otestovat na pcr test pretoze oni nam neurobia
@alenky tiež mi dnes volali že sa máme obaja otestovať pcr,už som objednaná na sobotu. Na piaty deň nás budú v ústave testovať antigenom
@beruska6412 no mne vygenerovali na pondelok a vo stvrtok nastup to nam uz platit nebudem, preto uvazujem dalej ako nato. ale z vlastneho vrecka si to nemienim platit.
@alenky zavolaj na infolinku a oni ti to prehodia. Inak ja som do prihlášky na pcr písala prečo a na aký dátum to potrebujem a prispôsobili mi to.
@alenky Ak vás na PCR test pošle lekár alebo si ho dáte urobiť pri objavení príznakov ochorenia a v prípade úzkeho kontaktu s pozitívnou osobou, v takom prípade je pre vás test bezplatný. Skuste sa informovat u svojho alebo detskeho lekara ak vam da vymenny listok za test by ste platit nemali. Znama bola teraz v nemocnici a musela mat spraveny pcr test, nakolko ju poslal lekar tak neplatila.
Ahojte, ktorá ste teraz na pobytu Srobarovom ústave? My máme nastúpiť 5.10 ale vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu to asi zrusime. Viem ze sa treba otestovať PCR, nosiť ruska/respirátori a su zakázané návštevy.. Sú aj nejaké obmedzenia pohybu? Napr. Odporúčanie zdržiavať sa len areály šlo bolo aj na jar.. Pripadne ci je možnosť, aby sme sa počas pobytu vymenili s manželom..
@maruska22 ahoj,my sme tu prave. Klasika ako minuly rok..prides s pcr,na 5 den ta otestuju tu,nosime dnu respirator a inak zatial ine obmedzenia nie su...to s muzom si zisti....ale ak bude mat pcr problem by nemal byt.
@adriannasvk ok, ďakujem za info.. Jasné chystám sa zajtra volať do prijímacej kancelárie, že aké sú presne opatrenia.Ja som mala žiadosť už od jari na začiatok septembra, a aj tak nás posunuli až na október ☹️ Presne to iste sa mi stalo aj minulý rok, tak tiež som to na poslednú chvíľu zrušila. Ešte raz vďaka a užite si pobyt 😊😉
@maruska22 nie je za co...my sme mali od minuleho roka podanu ziadost a volali mi v januari,ze tu nikoho niet,ze ci neprideme ale mne sa sem do zimy nechcelo...som,ze v sept a volali mi neskoro,az v auguste a aj to mali poslednu volnu izbu....aj oktober je tu fajn 😉 dakujeme😊
@adriannasvk my sme prvýkrát boli v oktobri (rok 2019) a kebyze je normálna situácia, tak mi to nevadí... ale vlani ked sme mali ist uz bolo všetko pozatvárané, aj tie spoločné herne pre deti, bazén.. a bolo odporučanie zdrziavať sa len v areály. A to mi vadí. Keď sme boli v 2019 pochodili sme s dcerou celé Tatry, každé poobede sme išli niekam na výlet, stále sme boli vonku..
@maruska22 tak nam odporucaju vzdy byt co najviac vonki,sme tu 3x a tie herne sme nikdy nevyuzili....cele dni sme len vonku....teraz nie su ziadne obmedzenia pokial ide o pohyb,chodime na vylety aj my. Teraz sa testuje,je ockovanie tak hadam uz nebudu ziadne obmedzenia
Dobry mozem sa spYtat ako tam robia diagnostiku refluxu detom? dneska mi dr povedala ze mam zvazit ten ustav pre maleho 5 rokov o chvilu na dianostiku refluxu. To robia testami zo slin ci sondou. dakujem za odpoved kto ma skusnosti
@edit2612 robia aj pep test aj ph metriu....ak treba vedia urobit aj rtg s kontrastnou latkou,tak som aspon zachytila.
@adriannasvk dakujem a to tam funguje tak ze vzdy treba na pobyt alebo je to aj ambulatne takrto vysetrenia??
@edit2612 da sa aj ambulantne ale ked ste ubytovani tak vam naraz vsetko urobia a bez cakania...ak to nemate daleko mozte skusit aj ambulantne co sa da
@zaira126 to som si aj myslela,ze toto ambulantne neurobia...ako som pisala,co sa da ale ph metria nie to musi mat dieta 24h pristroj na sebe...mozno to rtg s tou kontrastnou latkou aj to az ako nasledujuce vysetrenie
@adriannasvk nám to rtg urobili ešte keď bola menšia a to ambulantne. Neskôr sme šli na pobyt a tam jej dali ph metriu. A teraz keď sme boli tak jej spravili len ten pep test. Ale on nie je presný. Nám vyšiel negativny. Pritom reflux máme. Asi zle naplula.
@zaira126 to som pisala,ze urobia ambulantne ale jedna mamicka tu spominala,ze az potom robili aby posudili stupen....mne dr rovno povedala,ze by dietatu nedala ph metriu,ja som povedala,ze budeme dietu drzat a hotovo,neubudne z nich bez zopar veci...lebo malemu vyslo,starsiemu nie aj ked mal priznaky a rok na to,mensiemu nevyslo a starsiemu hej,takze starsi musel zle naplut 1x.....je nepresna,mne to aj dr povedala,ze nemusi ten pep test byt pozitivny a reflux moze byt...
po novom mame sa otestovať doma a prísť už s testom 🙂
@ivana2123 no doma nie. Ist na pcr a tu na 5 den pretestuju😉
@adriannasvk dakujem za odpoved ,pytam sa kvoli tomi ze mam 4 mesacne babatko a toto nam odporucila pre starsieho tak uvidim ako to vyriesieme ale zrejme co citam su tam aj tak dlhe cakacie doby.
@edit2612 no ak si teraz date ziadost tak termin dostanete asi az buduci rok...treba si zavolat,ono aj vypadavaju ludia takze mozno aj skor....teraz je tu jedna maminka napr s 2 dievcatkami a 4m babatkom...
@adriannasvk aha tak super vidite ja som myslela ze vas ubytuju len s pacientom..dakujem pekne za informacie 🙂
@edit2612 nerozumiem,ako myslite,ze len s pacientom?

@alenky ahoj. Ja nastupujem so synom (5r) v pondelok 20.9 🙂