Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@sonah v Tatrách s nech nieje a Smokovec moc ešte nejako veľmi Tatry niesu 😂
@michalka4193 jaaaj,ale myslim ze je to proste blizko ,a ked hore nasnezi tak urcite v smokovci nebudem chodit v tricku,takze na zimne bundy je to urcite...ja som to myslela tak ,.....
@sonah tak ja neviem možno niekto kto je zvyknutý na fakt teplo tak asi hej ale my co tu žijeme v blízkosti aj deti ešte nosíme jesenné veci ale asi tým ze sme zvyknutý
Ahojte nebude niekto na liečený približne v termíne 2.11.2021 až 11.11.2021? Ja idem s 3,5 ročným synom a budeme ale na oddelení 2A
@beruska6412 neviete koľko asi stojí pep test?
@michalka4193 myslím že 13e
@beruska6412 ďakujem
Ahojte, my by sme mali mať nástup 4.11. Malý má ešte iba 15 mesiacov, ale ťažkosti s dýchaním od korony. Okrem korony nebol nikdy chorý, lebo sa dosť izolujeme a primarka na plucnom nám po poslednom CT povedala, že pľúca ešte nemá ok a nesmie ochorieť, tak rozmýšľam, že to celé zrušim, lebo neviem či mi stojí zato ho tam ťahať na diagnostiku, keď ako malé bábo zle znáša vyšetrenia a ešte ho vystaviť potenciálnej korone, pri tých strašných číslach denných nárastov 🥺 je to podľa vás miesto, kam by ste sa zavreli na 2 týždne s tak malým dieťaťom s chorými pľúcami počas korony? Alebo je to tam podľa vás safe? Ďakujem ❤️
@horalka223 pri dodrziavani opatreni,ktore tam maju by ste mali byt ok, pripadne vam mozu nosit jedlo na izbu, a vy max s respiratorom prejdete cez spolocne priestory aby ste sa dostali vonku....kazdy je tam testovany.. ale chapem tvoje obavy....skus to prelozit na jar/leto. Budu aj cisla lepsie a aj maly sa este zotavi lepsie😊
@adriannasvk ďakujem ❤️ len ma trošku vylakali dve veci, čo som tu čítala 🤣 že keď sa robili PCR testy, mali stále niekoho pozitívneho, ale odkedy robia ag, nemajú pozitívnych 🙈 a tá črevná vyroza, ktorú tam nedávno mali...to neviem ako by som tam dala sama s týmto žihadlom 🤣 nevieš prosím aké vyšetrenia tam vlastne vedia spraviť takému malému dieťaťu? Lebo som tu videla zmienky o refluxovych vyšetreniach, ale to neviem tiež ako by mu robili....CT mu museli v plnej narkóze robiť 🤷🤦
@horalka223 no my sme boli na konci sept,museli sme nastupit s negativnym pcr a potom nam tam este AG robili...teraz uz robia asi PCR...neviem...uf no crevna sa objavi hocikde a hocikedy ale neznamena,ze ju dostanete aj vy,aj ked je to tazko povedat😁co by bolo keby....vies co,neviem aku dg ma tvoj maly,pep test na reflux sa robi zo slin,ktore napluje dietatko do malej skumavky...beru vzdy krv na druhy den rano,rozne stery a uz potom podla uvazenia...
@horalka223 písem spravu
@horalka223 my máme nástup zajtra s 3,5 ročným tiež ma problém aj s dýchaním atď s tiež nechceme aby bol chorý ale tak ideme verím a dúfam ze covid neschytame budeme sami a dúfam ze to dáme.... A vieš oni podľa mňa pre testujú AG testami ci náhodou tém človek nieje pozitívny lebo SG zvykne na 4 az 5 vyjsť pozitívny a ČR hneď na začiatku a ono neznamená ze covid musíte chytiť u máš manžel doma mal v marci a našťastie sme. Nechytili to isté pred vyše 3 týždňami veeľa rodina nie len doma mali norovirus všetci sa nakazili behom návštevy a ja jediná som ho nemala tak lebo nie všetci všetko musia chytiť
Ahojte 🙂 dnes mi volali, že máme nástup 9.11. Neviete mi náhodou niekto poradiť ako je to tam s parkovaním? Zabudla som sa na to spýtať. Ďakujem
@dalilallit pri prichode vypises listok v prijimacej kancelarii s SPZ a zaparkujes kde budes vidiet volne 😉
@adriannasvk prepáčte, ze sa pýtam ako úplný blbec 😀 ale s tým listkom tam potom môžem parkovať teda kludne tie 2 týždne? A ešte neviete či ten príchod na ôsmu ráno je treba presne dodržať? Budem so synom cestovať sama, máme to z domu do Smokovca cca 3 hodiny autom. Ak by boli zle cesty, meskali by sme náhodou ci je to problém?
@dalilallit mal by sa dodržať ale keď sme my išli tak mamina prišla o 11;30 😂🤷♀️ešte ich tam sprdla že hádam nemala ísť o 3 z domu 😂😂parkovanie je tam ôk keď prídeš je tam jedno parkovisko a hore je druhé môžeš normálne parkovať celý pobyt
@dalilallit jasne,ty len pre ich info vypises spz a oddelenie myslim a parkujes kludne aj 2 tyzdne 😊cas prichodu je potrebne dodrzat,daj si radsej rezervu...ale ak by nahodou vychadzalo,ze budete meakat je potrebne cestou zavolat. Pred tym sa skoro rano testovalo tak sa muselo prisne dodrziavat 😅 tam ide skor o doktorov,ze robia vstupne vysetrenie aj sestricky,potom je obed atd....ale ak pridete neskor o par minut nic sa nedeje...ale pre istotu zavolajte ak budete viac meskat,ze ste na ceste aby s vami ratali. Lebo zacinate obedom
@adriannasvk
@monikka22 super, ďakujem za odpoveď 🙂 ja dúfam, že nebudeme meškať, počítam aj s časovou rezervou ale tak náhoda je blbec 😀
Ahojte neviete ci je nutny ag test do ambulancie v ustave? dakujem
Ahojte, mame planovany zakrok buduci tyzden, operuje sa vobec? Dnes som volala pediatricke o predoperacne, tak mi vravela, ze si mam prv vyzistit, ci vobec operuju. Vdaka za info
Dievčatá, my sme boli Šrobár. Ústave V máji. Príchodom zimy nám nakázali nasadiť betaglukány. Naša pediatrička poradila Imunoglukán. Ten mu od konca septembra dávam. Akurát teraz neviem, dokedy v tom máme pokračovať? To som sa zabudla spýtať a fľaštička sa mi už pomaly míňa, neviete mi poradiť?
@pleun aspon na 3 mes,nam odporucila na celu zimu
@adriannasvk ďakujem veľmi pekne ❤️ Idem objednať
@pleun nie je za co😊ten klasicky davas s tym bielym mackom? Ak hej a kod nepotrebujes rada sa ho ujmem 😅
@adriannasvk praveze aj my kódy zadávame…
@pleun v pohode,ja len ak nahodou,nie kazdy ich zbiera😉
Ahojte, aké máte skúsenosti s vyšetreniami pri nástupe? Ako dlho trvali? Vraveli mi, že máme prísť do 8:00, no sme z BA. Neviem, ako to mám stihnúť... Máte nejaké tipy, či sa dá niekde prespať už noc vopred?
Vopred vďaka za každé info.

@nufinka1985 tam je tuším 14 dní neviem ci bývajú dlhšie a záleží akú máš izbu na tom veľmi záleží lebo izba za 3 €a za 18 x 14 už tam máš veľký rozdiel