icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

monikka22
25. okt 2021

@nufinka1985 tam je tuším 14 dní neviem ci bývajú dlhšie a záleží akú máš izbu na tom veľmi záleží lebo izba za 3 €a za 18 x 14 už tam máš veľký rozdiel

michalka4193
25. okt 2021

@sonah v Tatrách s nech nieje a Smokovec moc ešte nejako veľmi Tatry niesu 😂

sonah
26. okt 2021

@michalka4193 jaaaj,ale myslim ze je to proste blizko ,a ked hore nasnezi tak urcite v smokovci nebudem chodit v tricku,takze na zimne bundy je to urcite...ja som to myslela tak ,.....

michalka4193
26. okt 2021

@sonah tak ja neviem možno niekto kto je zvyknutý na fakt teplo tak asi hej ale my co tu žijeme v blízkosti aj deti ešte nosíme jesenné veci ale asi tým ze sme zvyknutý

michalka4193
26. okt 2021

Ahojte nebude niekto na liečený približne v termíne 2.11.2021 až 11.11.2021? Ja idem s 3,5 ročným synom a budeme ale na oddelení 2A

michalka4193
30. okt 2021

@beruska6412 neviete koľko asi stojí pep test?

beruska6412
30. okt 2021

@michalka4193 myslím že 13e

michalka4193
30. okt 2021

@beruska6412 ďakujem

horalka223
31. okt 2021

Ahojte, my by sme mali mať nástup 4.11. Malý má ešte iba 15 mesiacov, ale ťažkosti s dýchaním od korony. Okrem korony nebol nikdy chorý, lebo sa dosť izolujeme a primarka na plucnom nám po poslednom CT povedala, že pľúca ešte nemá ok a nesmie ochorieť, tak rozmýšľam, že to celé zrušim, lebo neviem či mi stojí zato ho tam ťahať na diagnostiku, keď ako malé bábo zle znáša vyšetrenia a ešte ho vystaviť potenciálnej korone, pri tých strašných číslach denných nárastov 🥺 je to podľa vás miesto, kam by ste sa zavreli na 2 týždne s tak malým dieťaťom s chorými pľúcami počas korony? Alebo je to tam podľa vás safe? Ďakujem ❤️

adriannasvk
31. okt 2021

@horalka223 pri dodrziavani opatreni,ktore tam maju by ste mali byt ok, pripadne vam mozu nosit jedlo na izbu, a vy max s respiratorom prejdete cez spolocne priestory aby ste sa dostali vonku....kazdy je tam testovany.. ale chapem tvoje obavy....skus to prelozit na jar/leto. Budu aj cisla lepsie a aj maly sa este zotavi lepsie😊

horalka223
31. okt 2021

@adriannasvk ďakujem ❤️ len ma trošku vylakali dve veci, čo som tu čítala 🤣 že keď sa robili PCR testy, mali stále niekoho pozitívneho, ale odkedy robia ag, nemajú pozitívnych 🙈 a tá črevná vyroza, ktorú tam nedávno mali...to neviem ako by som tam dala sama s týmto žihadlom 🤣 nevieš prosím aké vyšetrenia tam vlastne vedia spraviť takému malému dieťaťu? Lebo som tu videla zmienky o refluxovych vyšetreniach, ale to neviem tiež ako by mu robili....CT mu museli v plnej narkóze robiť 🤷🤦

adriannasvk
31. okt 2021

@horalka223 no my sme boli na konci sept,museli sme nastupit s negativnym pcr a potom nam tam este AG robili...teraz uz robia asi PCR...neviem...uf no crevna sa objavi hocikde a hocikedy ale neznamena,ze ju dostanete aj vy,aj ked je to tazko povedat😁co by bolo keby....vies co,neviem aku dg ma tvoj maly,pep test na reflux sa robi zo slin,ktore napluje dietatko do malej skumavky...beru vzdy krv na druhy den rano,rozne stery a uz potom podla uvazenia...

monikka22
31. okt 2021

@horalka223 písem spravu

michalka4193
1. nov 2021

@horalka223 my máme nástup zajtra s 3,5 ročným tiež ma problém aj s dýchaním atď s tiež nechceme aby bol chorý ale tak ideme verím a dúfam ze covid neschytame budeme sami a dúfam ze to dáme.... A vieš oni podľa mňa pre testujú AG testami ci náhodou tém človek nieje pozitívny lebo SG zvykne na 4 az 5 vyjsť pozitívny a ČR hneď na začiatku a ono neznamená ze covid musíte chytiť u máš manžel doma mal v marci a našťastie sme. Nechytili to isté pred vyše 3 týždňami veeľa rodina nie len doma mali norovirus všetci sa nakazili behom návštevy a ja jediná som ho nemala tak lebo nie všetci všetko musia chytiť

dalilallit
3. nov 2021

Ahojte 🙂 dnes mi volali, že máme nástup 9.11. Neviete mi náhodou niekto poradiť ako je to tam s parkovaním? Zabudla som sa na to spýtať. Ďakujem

adriannasvk
3. nov 2021

@dalilallit pri prichode vypises listok v prijimacej kancelarii s SPZ a zaparkujes kde budes vidiet volne 😉

dalilallit
3. nov 2021

@adriannasvk prepáčte, ze sa pýtam ako úplný blbec 😀 ale s tým listkom tam potom môžem parkovať teda kludne tie 2 týždne? A ešte neviete či ten príchod na ôsmu ráno je treba presne dodržať? Budem so synom cestovať sama, máme to z domu do Smokovca cca 3 hodiny autom. Ak by boli zle cesty, meskali by sme náhodou ci je to problém?

monikka22
3. nov 2021

@dalilallit mal by sa dodržať ale keď sme my išli tak mamina prišla o 11;30 😂🤷‍♀️ešte ich tam sprdla že hádam nemala ísť o 3 z domu 😂😂parkovanie je tam ôk keď prídeš je tam jedno parkovisko a hore je druhé môžeš normálne parkovať celý pobyt

adriannasvk
3. nov 2021

@dalilallit jasne,ty len pre ich info vypises spz a oddelenie myslim a parkujes kludne aj 2 tyzdne 😊cas prichodu je potrebne dodrzat,daj si radsej rezervu...ale ak by nahodou vychadzalo,ze budete meakat je potrebne cestou zavolat. Pred tym sa skoro rano testovalo tak sa muselo prisne dodrziavat 😅 tam ide skor o doktorov,ze robia vstupne vysetrenie aj sestricky,potom je obed atd....ale ak pridete neskor o par minut nic sa nedeje...ale pre istotu zavolajte ak budete viac meskat,ze ste na ceste aby s vami ratali. Lebo zacinate obedom

dalilallit
4. nov 2021

@adriannasvk
@monikka22 super, ďakujem za odpoveď 🙂 ja dúfam, že nebudeme meškať, počítam aj s časovou rezervou ale tak náhoda je blbec 😀

alenky
8. nov 2021

Ahojte neviete ci je nutny ag test do ambulancie v ustave? dakujem

chjulia
8. nov 2021

@alenky ak ide dieťa na ORL alebo spirometriu tak áno, je potrebné AG test nie starší ako 24 hodín

vuvi
23. nov 2021

Ahojte, mame planovany zakrok buduci tyzden, operuje sa vobec? Dnes som volala pediatricke o predoperacne, tak mi vravela, ze si mam prv vyzistit, ci vobec operuju. Vdaka za info

pleun
23. nov 2021

Dievčatá, my sme boli Šrobár. Ústave V máji. Príchodom zimy nám nakázali nasadiť betaglukány. Naša pediatrička poradila Imunoglukán. Ten mu od konca septembra dávam. Akurát teraz neviem, dokedy v tom máme pokračovať? To som sa zabudla spýtať a fľaštička sa mi už pomaly míňa, neviete mi poradiť?

adriannasvk
23. nov 2021

@pleun aspon na 3 mes,nam odporucila na celu zimu

pleun
23. nov 2021

@adriannasvk ďakujem veľmi pekne ❤️ Idem objednať

adriannasvk
24. nov 2021

@pleun nie je za co😊ten klasicky davas s tym bielym mackom? Ak hej a kod nepotrebujes rada sa ho ujmem 😅

pleun
24. nov 2021

@adriannasvk praveze aj my kódy zadávame…

adriannasvk
25. nov 2021

@pleun v pohode,ja len ak nahodou,nie kazdy ich zbiera😉

kay2s2
28. nov 2021

Ahojte, aké máte skúsenosti s vyšetreniami pri nástupe? Ako dlho trvali? Vraveli mi, že máme prísť do 8:00, no sme z BA. Neviem, ako to mám stihnúť... Máte nejaké tipy, či sa dá niekde prespať už noc vopred?
Vopred vďaka za každé info.