Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@sillvinkka ja sa pýtam lebo nás nemá reflux ako taký že sa mu to črevne prejavuje ale len mu to zanecháva stopy na dýchacích cestách
@michalka4193 toto sme mali aj my,maly mi cadto kašlal a zistili reflux,v šrobare dali liečbu,.....ale aj tak sme sli na gastro,ona vam spravi vysrtrenia a da adekvatnu liecbu aj na dych.problem aby sa odstranil.......inak velmi nam na dych.problemy pohol vtedy aj sirup gastrotus,.....inak skuste imunologicke ist,......moze mat alergie a aj tie vefia sposobovat dych.problemy,.......
@sonah uprimne ja nemám chuť riešiť ešte aj gastro 🙄🙄😐😐😐... No mame inhalujeme stále Kortikoidy atď no mi imunoalergokogiu navštevujeme od 9mesiacoch každé 2 až 3 mesiace mame kontrolu.... A zatiaľ alergie nemá zistené maximálne vidíme že mliečne mu robia a spúšťajú kašle ale mliečne vysokotucne a vyšlo mu jedine na palinu a ambroziu ale Brutal len hranicne
@michalka4193 ten sirup je volno predajnu v takych kapsickach,skuste sinkupit a uvidite,moj ma alergie na peke travy a stromy ,ma hodnoty velmi vysoke už 4rojy,tiez sme na alerg.amb.od 6m nakolko najskor mal ptravinovu,a ta mu presla na pelovu a do tohonmal poruchu humoralnej imunity,.....nastastie vekom sa vsetko zlepsuje ale najlepsie mu pomaha na imunitu ISOPRINOSINE SIRUP,,Ovela menej chori a pri kasli pomaha okamzite......a co sa tyka gastra je to na vas.
Ak idete do šrobara tam vam nastavia liečbu.
Vela stastia
@sonah gastrotuss berieme dali nám aj na 2 mesiace helicid.... My sme už boli v Smokovci v novembri a tam mu zistili z pep testu reflux mal hodnoty vyše 240....a na krcnom sa to potvrdilo... No nám ako kedy zabere isoprinosine záleží aký má kašle keďže ma laringytidove stavy a otom už zaberá len čipka do zadku 😪😪
@michalka4193 no tak to ma riadne vysoke hodnoty,na vasom mieste by som isla na gastro, zbytocne sa trapite a aj vase dieta,chodte na gastro
@sonah tak on nemá žiadne prejavi refluxu okrem kašlú a preto sa pýtam lebo v Smokovci povedali ze nemusíme ani nám to benariafili a zase viem ze pep test je orientačný....
@michalka4193 ved ten kašel ma z refluxu,ma vysoke hodnoty tak ho to draždi,....takze by som sa riadila podla vedomia a svedomia a šla by som na vyseteenie na gastro.....to nevadi ze vam to neodporucili,ani mne to neodporuciki a sla som to tam prekonzultovat,urobili testy a keby sa kasel zhorsival nasafika by nam adekvatnu liecbu,takyo sa mi vyjadrila na gastre. Ale je to na vas ako sa rozhodnete ja by som dietatu urobila všetky mozne vysetrenia a stala by som na tom zistit co mu to spôsobuje,......
@sonah aj my máme tak vysoké hodnoty pep testu a v Šrobárovom mu nasadili len gastrotus. Myslíš že na gastre by nasadili niečo iné ? Ja mám totiž pocit že odkedy sme sa vrátili z ústavu je to horšie,kašle takmer nonstop.
@beruska6412 podla mna určite ano, veď treba ist a konzultovat to.....objednajte sa ,nič nestratite iba ziskate
@beruska6412 v prvom rade treba nasadit prisnu dietu a sledovat co dietatu sedi a co nie.... odporucam davat vybublinkovanu fatru,stahuje kyselinu,staci 1dcl, mojim pomohlo pit aj aloe vera a samozrejme kvalitne probiotika.... spat na vyvysenom je samozrejmost...este by som zvazila imuno alergo ak ste este neboli...gastrotuss davam 2x denne,po obede a pred spanim. Mladsi kasla tiez takmer nepretrzite,pomohlo mu na cas nasadit denerel a inhaluje stale flixotide.
@sonah a ako prebieha vyšetrenie? Dúfam že nie hadička 😬
@adriannasvk Prísna diéta je u nás najväčší problém..syn je totálny nejedák. Je vegetarián. Polievku len vývar alebo paradajková ktora je úplne že zakázaná pri tejto diéte.😬 Má klinovy vankúš no aj tak celú noc prekašle. Fatru by mi asi nevypil. On čo nepozná nedá do úst, radšej sa pogrca. Bojujeme s tým od malička 😭
Alergie má tiež potvrdené,o mesiac ideme nasadiť orálnu liečbu. Má odporúčané vybrať mandle, nejako som z toho nebola nadšená ale asi budeme musieť k tomu prístupit. Flixotide ani denerel nepoznám,mrknem to..my inhalujeme len vincentku. Sem tam konvičkujeme nos no je to boj 🙄 skúsim sa ešte popýtať na isoprinosine no podľa výsledkov imunitu má dobrú a chorobnosť je hlavne kvôli tomu refluxu. V škôlke mi však nevydrží dlhšie ako 4 dni 😐
@beruska6412 my sme boli iba na sone a brala krv na krvne testy,tot vse
@sonah aj vám nejako upravili liečbu? Už vidím ako mi povedia na čo tu chodíme keď sme už sledovaní v inej ambulancii 😬
@beruska6412 vies co,nalej trosku fatry daj tam trosku cukru,ona vysumi a mozno po hltoch vypije. Ak idu nasadit liecbu urcite sa mu ulavi. My mame uz aj mandlu nosnu vybratu. Inak moj z Vincentky strasne kaslal😄drazdilo ho to...my sme inhalovali 1/2 yabro kazdy den ale najviac pomohlo flixotide sprej a denerel. A physiomerom vyplachujeme nos uz 3 roky kazdy vecer,ked je chory tak aj 4x
@beruska6412 my chodime aj na imunologiu a vobec nas neodbila,praveze bola ústretova,a boli sme dohodnute, ze ak sa kasel zhorsi tak mame prist a nasadi liecbu,ale naštastie sa to nezhoršilo.....nedala by som sa odbit a ani odradiť,je to moje dieta,.....
@sonah ja neviem len preto ze my tu dobrú doktorku na gastro detské nemáme....
@beruska6412 nám dali okrem gastrotussu na 2 mesiace aj helicid tabletky a ako stále je náchylný na choroby lebo roste jeho imunita ťažko pracuje s infektom aj keď ma imunitu celkom ok ale my sme vychytali podla mna že mu robia zle mliečne vysokotucne a celkovo sme vyradili jogurty všetko a keď niečo potrebujeme do varenia tak používame bezlaktozove a co najmenej tučné...
@michalka4193 nám sa tiež neprejavuje zazivacimi problémami ale s dýchaním a častým kašľom. Nám vyšli hodnoty z pep testu 262 ( hrozne veľa) . Na ORL vyšetreni nám vraveli, že refluxom sú zničené dýchacie cesty, hrtan.....
Tu asi všetko so všetkým súvisí ( gastro,ORL, imunológia)....my sme ale mali problém,že gastrotuss nam robí väčšie problémy ako keď ho neberieme. Ale tu čítam,že každému pekne pomáha tak sme asi iní 🙂 Na gastro nebudete chodiť často tak možno niekedy vo vašom okoli bude ambulancia. Držím palce ;)
Držím palce
@sillvinkka nieste sami,i nášmu je horšie odkedy berie gastrotus. Odkedy sme prišli z ústavu je chorlavejsi
@michalka4193 u nás je problém s diétou,už teraz mi nič nejedava a zakázať mu to čo jedava tak hladovka jedine 🤣
@beruska6412 áno u nás máme s fietov a jedením tiež problém
@sillvinkka a aké problémy vám robil? Lebo nám kožné mam pocit lebo od Smokovca ho berie a stále ma ekzémy a doteraz nikdy ich nemal
@michalka4193 my strašne kašleme po ňom. Večer ho ani nedávam lebo vôbec nemôže spať a to podla odporúčania už dve hodiny pred spaním jeme aj berieme.
Ahojte baby, idete teraz vo Februári niektorá s deťmi?
Ahojte, chcela by som ist zajtra s detmi vlakom do Stareho Smokovca. Cez okno vidime asi zastavku vlaku, ale 2x som si vsimla, ked siel vlak, ze tu nezastavil. Je tu hned nizsie od ustavu zastavka ci je to len opustena budova? Dakujem
@eal na vlak sa nenastupuje pri tej starej budove, ale kusok nizsie je nastupiste.

@michalka4193 ahoj nám zistili reflux a odporučili gastro. Chodíme ale nič nám nerobia ( aspoň u nás tak funguje gastro). Spytaju sa ako sa máme,či máme nejaké ťažkosti, odváži,odmera a príďte o 3 mesiace. Takto chodíme už 2 roky. Sem tam zoberú krv a z výsledkov nic kontretne.
Nam gastrotuss robil väčšie problémy, dali nám tabletky a dobre bolo.