icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

adriannasvk
8. jún 2022

@adrianna23 dik za info 🙄kks 4€ je dost🙄

nitusiak
9. jún 2022

Ach a ešte predsa len otázky ☺️🙈
Ako je to so stravou pre deti čo majú rok a menej, či sú stoličky alebo môže byť v kočíku? Viac- menej mi mala je všetko, ale dávam si aj pozor na to, čo je. Či je prispôsobená aj strava, či to musím hlásiť. Kde sa nachádza jedáleň? Tam chodia aj na desiatu a olovrant či ako to je? Ďakujem

adriannasvk
9. jún 2022

@nitusiak su pre male deti jedalenske stolicky. Strava je prisposobena a hned prvy den sa pisu aj poziadavky ak je potrebna speci dieta napr. Mala ako 1r zje podla mna malo takze trbe stravu mozno ani netreba. Uvidis,mozes odhlasit kedykolvek. K ranajkam sa dava desiata a k veceri olovrant. Jedalen najdes,ako povedali mne,chodte za hlukom😂zalezi od toho kde si ubytovana. Ale vsade sa dostanes v papuciach

matmak
10. jún 2022

Ahojte, dostali sme odporúčanie na pobyt v Šrobárovom ústave. Už som čítala aj túto diskusiu, aj ich stránku. A mám 2 (potom možno viac😁) otázok.
1. Môžu byť s 2 deťmi ubytovaní 2 rodičia?
2. Ako je to so stravou pre dieťa do 1 roka, ktoré je ešte na prikrmoch (mixovanej strave)?

monikka22
10. jún 2022

@matmak 1 - nie
2 - majú rôzne druhy stravy aj pre tak malé deti bezlepkové bezlaktozove a neviem aké hend pri príchode vám dajú aku stravu budete mať

adrianna23
10. jún 2022

@matmak s dvomi rodičmi jedine keď sú až 3 deti. A druhé otázka, vlani dcérke mixovali stravu, čiže super. Mala 10 mesiacov vtedy. Varia tam super, chutne 👌

vikinuskaa15
11. jún 2022

@dorotaw nikdy viac tam nepôjdeme. Dnes po 4 dňoch nás poslali domov. Lebo chlepwc ktorého primáli v ten istý deň a bol s nami na oddelení ma kiahne. Ako mohli prijať chlapca Ktory ma kiahne. A ziadne prepáčte môžete ostať ešte cez no. Nakoľko ste z ďaleka. Nie hend domov. A ja co mam 4hodiny cestu a muž v robote sa musím zariadiť úplne otrasný prístup doktorov. Ako keby nemám odvoz tak asi ma pošlú aj autobusom im je to jedno. Proste otrasný prístup. Neodporúčam Nikdy viac sa nevrátim

adriannasvk
11. jún 2022

@vikinuskaa15 tak zial kiahne su vysoko infekcne najviac pred prejavenim priznakov, za toto naozaj nikto nemoze. Poslat vas domov museli,pretoze posledne co potrebuju aby im tam prepukli kiahne. Keby vas tam nechali,museli by vas uplne izolovat co nie je az take jednoduche. Aj pocas covidu,ked vysiel pozitivny vysledok,cele oddelenie zbalili,vsetko dezinfikovali. Davaju si naozaj bacha na vsetko infekcne. Neviem ako by si to vyriesila ty,keby si bola ina mamicka a vies,ze dieta,ktore moze byt potencionalnym siritelom kiahni je stale na oddeleni,voec by ti to nevadilo? Bola by si uplne kludna? Myslim,ze keby ste uz mali kiahne za sebou,tak by to neriesili ale asi ivh dieta este neprekonalo tak nemali na vyber.

vikinuskaa15
11. jún 2022

@adriannasvk ja som nosila papier od Dr ze nebol v kontakte s osobou co ma infekčné ochorenie. A chlepec Ktor to mal mal už v deň nástupu červené fľaky na tvári. To si pri nástupe nevšimli? A papier od neho neziadali?

adriannasvk
11. jún 2022

@vikinuskaa15 ano aj ja ten papier davam. Tak asi v den nastupu nemal nic,ked si to vsimli na 4 den. Kiahne sa mozu zacat prejavovat vselijak. Ja som napr pri mensom ani nevedela,ze ma kiahne,doletela som k dr,ze co to ma 😂lebo mal asi 2 vyrazky v oblasti plienok 🙈netusila som ani len,ze sa s tym k dr nechodi😂

veronika9389
12. jún 2022

@adriannasvk prosim Vás neviete ako to je keď je dieťa chodé ma laryngitidú opakovane sa nám vracajú skodo každe 2 týždne kvóli tomu nás aj dr poslala povedala nám,že to nevadí,že ešts by bola radšej keby ich ta vyšetrili ale som na pochybách..volala som tam v piatok tak sme sa dohodli s pani z prijimacej kancelarie že sa ozvem v stredu a dá mi p.Dr.
Ďakujem

adriannasvk
12. jún 2022

@veronika9389 toto si musite odkomunikovat s dr. Ja ked som sa pytala na zaciatku,ze co ak budu deti chore,tak odpoved bola jednoducha,nebudu vysetrenia,budu nas liecit a karantena na izbe. Co sa naozaj aj praktizuje

adrianna23
12. jún 2022

@vikinuskaa15 to mi je ľúto. Na akom oddelení ste boli?

veronika9389
12. jún 2022

@adriannasvk fuu tak budem volat s dr.nerada by som to prekladala

monikka22
12. jún 2022

@adriannasvk ak ochoriete tam tak vás izoluju na 100% ale izolácia záleží od stavu dieťaťa ak to bude nádcha alebo niečo ľahšie tak vás nepustia na procedúru a ani do jedálne ale von budete môcť ak bude chorý viac tak vám zákazu aj von je to individuálne chorých vás neprijmu a ja by som ani nešla keby boli chori nič s vami robiť nebudú len vizitu a to je zbytocne

vikinuskaa15
12. jún 2022
adriannasvk
12. jún 2022

@monikka22 ano,ja to viem. Asi si chcela oznacit niekoho ineho 😉

monikka22
13. jún 2022

ak ochoriete tam tak vás izoluju na 100% ale izolácia záleží od stavu dieťaťa ak to bude nádcha alebo niečo ľahšie tak vás nepustia na procedúru a ani do jedálne ale von budete môcť ak bude chorý viac tak vám zákazu aj von je to individuálne chorých vás neprijmu a ja by som ani nešla keby boli chori nič s vami robiť nebudú len vizitu a to je zbytocne
@veronika9389

adrianna23
13. jún 2022

@vikinuskaa15 my sme boli do piatku na 4A na prízemí a našťastie všetko okej, tam je len 6 izieb tak menšia pravdepodobnosť nákazy asi. No A kľudne Vám mohli zabezpečiť sanitku na odvoz, či to len naši tmavší spoluobčania môžu používať sanitku ako taxík?

veronika9389
15. jún 2022

@monikka22 dakujem idem zajtra volat dr.nakolko nasa obvodna lekarka povedala nieco ine a to iste aj imunologicka skor mame stale sople este a kasel ktoreho sa nevieme zbavit nakolko sa nam kazde 2 tyzdne vracia...a pri takej laryngitide kasel kym odznie trva aj 3 tyzdne nam to nestihne ani prejst a sme znova takze aj z toho dovodu budem radsej kontaktovat dr.priamo a sa jej pytat pretoze berieme lieky z alergologie plus kvoli tomu kaslu sme dostli spreje na inhalovanie uz

renalka
15. jún 2022

@beruska6412 aj my sme tak dopadli. Od nového roka sa deti obe držali a po návrate z kúpeľov sustavne choré. Boli sme koncom marca. Je pravda ze aj pediatricka hlási teraz vuac chorých deti ako v zime... Vám sa to uz od januára zlepšilo? Skúšam gastrotuss staršej dcére s refluxom síce ešte len 4.den a len 1x denne pred spanim ale dusi ju aj tak. Kedysi užívala helicid 2x denne pri chorobe ale nepomáhalo jej to vôbec. Dokonca som v letáku čítala že znižuje počet bielych krviniek a dieťa môže byť náchylnejšie na infekcie. Mne to pripadá ze znizim kyselinu ale oslabím imunitu..... Ma to zmysel vôbec?

vikinuskaa15
15. jún 2022

@adrianna23 haha. Jasne povedala mi ze sak sú 15 hodín mate čas ešte aby prišli pre vás. Ako neskutočne. Priateľ na nich nakrical možno aj plakali do duchen

veronika9389
16. jún 2022

@vikinuskaa15 taka otazka mimo ako ste sa zbalili lebo ja mam pocit ze pri 3 detoch je jeden kufor velky a dva male vela a to my este treba brat plienky lebo tie urcite do kufra pchat nebudem a no jeden taky mini maju deti co si zbalili hracky uz zacinam stresovat ci po mne nebudu pozerat ale jednoducho nevojdem aj to veci berieme na 5 dni a manzel nam potom donesie na vymenu a no samozrejme este kociar🙈🙈🙈

adriannasvk
16. jún 2022

@veronika9389 je tam pracovna so susickou takze si mozes kedykolvek oprat,nemusis tolko toho brat. Ja som tiez sla 1x vybalena ako blazon a teraz mame 1 velky kufor a deti hracky v jednom malom. 😉

veronika9389
16. jún 2022

@adriannasvk nam sa to do jedneho nevojde ani nahodou nakolko mam malu 16 mes. a len kolko nej treba nakolko sa nam kolko krat,, precika,, nehovorim o inej nehode 🙈🙈🙈🤣🤣🤣brali ste detom aj zupany?a neviete nahodou ci je dnu v liecebni velmi teplo pytam sa kvoli pyzamkam ci stacia detom kratasove kratke

monikka22
16. jún 2022

@veronika9389 nikto si ta nevšimne boli maminky ktoré mali 3 kufre a 1 dieťa tam sú zvyknutý ani sa nepozerajú co máš js som mala kočík odrazadlo veľký kufor a maly 2 deti ale je pravda ze je som tam prala 1x asi v polovici a plienky som si kupovala v starom Smokovci v obchode mne sa to nechcelo trepať 🤣

adriannasvk
16. jún 2022

@veronika9389 treba mensej viac ale su male tie veci jasne,ze plienky a pod nedas do kufra😜 je tam teplo,urcite im staci kratky rukav 😊zupan som nebrala,vsak utriem do osusky a rovno obleciem 😅

veronika9389
16. jún 2022

@adriannasvk super dakujeme ideme 1x a ja vobec nemam sajnu kolko coho brat vyhodila som tie zupany a sme vosli do jedmeho velkeho kufra a jeden maly kozmetika lieky a podobne a deticky maju keden maly taky prirucny na hracky 🤣

veronika9389
16. jún 2022

@monikka22 nemam v plane tam este aj prat takze zhruba na tyzden sme ppbaleny a po tyzdni manzel cez vikend donesie ma vymenu ja tam bude mat dost s 3 detmi 🤣🤣🤣pridem asi siva z nich

adriannasvk
16. jún 2022

@veronika9389 no vidis,super 👍ono clovek zoberie aj pol domu len potom ked to budes balit a vlacit,budes nadavat,ze naco si tolko toho brala ako ja 😂