Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@adriannasvk nie. Minulý rok som podala žiadosť a 5dni sme isli
@35janulka358 no to si mala stastie a uradoval covid takze na to sa naozaj netreba spoliehat,ze sa clovek vzdy do tyzdna dostane. Je to fajn ked to takto vypali ale neplati to vzdy
@zubka22 ja by som za tie apartmány neplatila klasická izba akurát je nmtam nemocničná posteľ ale mne sa na nej dobre spalo umývadlo tam nebolo ale ja som mala 2 deti a v pohode chýbalo mi hlavne keď mala ešte malá dudel teraz sme si prešli do umyvarky dokonca izba s WC bola na nasom oddelení nič iné extra tam nebolo
@adriannasvk tento rok idem už 4ty krát ešte sa mi nestalo žeby som takto čakala.
@35janulka358 no ja 4x som tu a 1x som dlho cakala skoro 5 mes.,2x asi 4 mesiace a minuly a tento rok by sme sa aj skor asi dostali ale na sept som chcela takze mo volali asi v juni na sept. A zalezi od izby ako som vyssie pisala
@rory123abcd ahoj. Nastupujem 21.9. so synom. Netuším na akú izbu len po telefóne sme sa dohadovali. Budem rada keď sa s niekym zoznámime a pripadne spolu niečo podnikneme.
@zankabartosova super, snáď budeme mať pekné počasie, keď tam bolo tento týždeň škaredo 😉
@rory123abcd no tento tyzden je pocasie kazdych 5 minut ine😂🙈ani na predpoved sa neda spoliehat😂 buduci tyzden ma byt este chladnejsie🙄
@adriannasvk asi zoberem zimne bundy uz 😅 zima nevadi ale prsanie je otras
@rory123abcd urcie zober. Aj ja som zobrala😂akoze dazd je blby to ano ale strasne tu fuka,velmi neprijemne😂🙈
@adriannasvk ahoj . Môžme ta poprosiť o pár info? Je tma aj chladnička k dispozícii? Diétny rezim- strava sú prísny na dodržiavanie? Môj syn je strašne vyberavy a bojím sa ze bude hladný. Je tam aj nejaký bufet? Alebo v tesnej blízkosti obchod kde sa dá niečo nakúpiť? Bazén funguje? Brala si aj posteľnú bielizeň? Funguje pracovna? Co je ešte také co si zobrať? Idem 1x a veru mam pocit ze pôjdem na balená ako na 2 mesiace.
@zankabartosova ano je tu aj chladnicka,zalezi od toho aku mas izbu. Bud mas svoju chladnicku alebo na chodbe pre cele oddelenie. Zalezi od dg aku ma,tomu sa prisposobi strava. Moji su tiez vyberavi ale starsi zje vzdy vsetko😂a mensi tiez hladom netrpi. Je tu aj bufet kde v pripade kupis nieco. Ale dostavaju jogurty,termixy,ochutene mliecka,ovocie,buchty slane ci sladke. Ale ak ma dieta nastavenu nejaku dietu,nemala by si mu davat to co nemoze inak bude mat skreslene vysledky. V Starom Smokovci su potraviny takze v ramci prechadzky alebo jazda vlacikom a nakupis si. Ja mam v chladnicke vzdy balenie sunky a syry z domu+maslo. Ak mate radi zeleninu,zober si,davaju pomenej. Inak si myslim,z enic speci nemusis vrat. Ja som predtym vzdy nakupila,doniesla z domu a nestihali sme to jest😂jedla su tu hlavne jednoduchsie,na prirodno s ryzou,zemiaky,cestovina,nic speci,vyrazne takze moji sa tu najedia. Ranajky vzdy zjedia,su natierky,syry,maslo,dzem,parky,vecere vacsinou teple,nejake cestoviny na sladko ci slano,obedy zeleninove polievky a druhe tiez fajn. Ja neviem. My tu velky problem nemame so stravou. Ak sa nahodou stane,ze by sa najedli menej tak vyberiem z chladnicky nieco. Ale hlavne klud. 😊ja si myslim,ze hladny nebude. Bazen funguje,musi dr povolit ist do bazena. Chodi sa potom s fyzio,ale da sa myslim aj mimo toho ist ale to sa uz plati.nepotrebujes ani uteraky ani postelnu bielizen😂🙈nejdes na koniec sveta. Je tu vsetko😊aj pracka so susickou je tu. Staci ti oblecko,kozmetika,ostatne tu dostanes. Na prvy den odporucam zobrat nieco na olovrant,zacnete obedom o pol 12 a vecera je o 17:15. K veceri sa dava olovrant,k ranajkam desiata. Ja odporucam hracky do piesku vziat,my tam chodime casto a vzdy zasobujeme aj ine deti,rodicia vasto nevedia,ze je tu pieskovisko. Ihrisko je tu takze kludne aj loptu napr. 😊
@adriannasvk ďakujem za rozsiahlu odpoveď. Asi som trosku kľudnejšia 😁.
@adriannasvk prosim ta a kde tam je piesok? Ja som ho tam nenasla
@zankabartosova dufam,ze postacujuca,klud,je tu naozaj vsetko v dosahu ak by bolo treba cokolvek😊
@zdenka7768 pieskovisko pred Srobarovym ustavom, kde su aj ihriska na hry s loptou, aj 2 altanky su pri pieskovisku
@adriannasvk smerom ako je ten drevený kostolík 😉
@zankabartosova
Môžem potvrdiť, že my sme boli 1.x a mali sme sa vynikajúco. Nič nám nechýbalo, veľmi chutne varili, milo sa o nás starali 😊 a nezabudnite si pýtať potvrdenie o pobyte, budete mať zľavu na vláčik
@paja003 vysvetlujem ako mongol 😂
Baby ideme tam s malym prvy krat. Boli sme na alergo imunologii a dr mi rovno oznamil že mam isť dole do prijmacej miestnosti, nech mi daju termin. Termin nastupu mam 28.11. No a moja otazka znie, kedy sa tie izby potom dohaduju ? Rada by som mala nadštandard.. Peniaze nerozhoduju ale proste mam rada určity komfort. 😁
@adriannasvk ale nie, veď ja som chcela iba doplniť 😊
Aj my, keď sme šli 1x, tak som sa na všetko pýtala a upokojila si ma, že rýchlo si tam zvykneme a zorientujeme a tak aj bolo 😁
@saskia_98 no to si si mala hned v prijimacej dohodnut,obavam sa,ze ti dala prvy volny termin a asi je to jedna z tych klasickych izieb. Byt tebou si zajtra zavolam,ze aku izbu ti dali a ak tak ziadaj zmenu. Len tento rok uz asi tie nadstandard nebudu ak nik nevypadne
@paja003 je to tu podla mna pekne zrozumitelne vsetko a nie je tu toho vela🤪
@adriannasvk no to si ma potešila 🙄 Nikto sa ma nepytal aku izbu chcem ani nič ale tak zajtra tam zavolam a uvidím. Popripade to nejako budem musieť prežiť aj na normálnej. 😬
@saskia_98 no pani v prijimacej ta mohla upozornit ake su izby,mozno mala echo od dr,ze mate prist na pobyt cim skor tak ti dala prvu volnu izbu co najskor. Ja som riesila v maji na sept. Ono,vsetky izby su fajn,ciste len nemas wc,sprchu na izbe ale na chodbe,tie sprchy su ale pekne,ciste,je velka kuchyna s chladnickou pre celu chodbu,aspon u nas je to tak na oddeleni ale tych izieb nie je zase neviem ako vela. A nie je tam tv myslim takze si treba zobrat tablet alebo ntb ak nahodou. Nejake hracky,farbicky napr. Ale funguje tu skola/skolka takze detom ujde cas.
@adriannasvk tak ta telka bude chýbať hlavne mne 😅 no hej dr nas tam chce čim skôr. Tak tie 2 tyždne prežijem. Hej ntb ide s nami, popripade si zapnem netflix cez neho. Ale tá sprcha mi bude chýbať najviac. 😏
@adriannasvk
@adriannasvk my sme tam boli síce pred dvomi rokmi, veru som ho tam nevidela. Škoda. Moj syn dokáže na pieskovisku stráviť aj cely den
@saskia_98 zvladnete to😉uz tu viac x baby riesili,ze sa to da.
@zdenka7768 no ja som tu 4x a kazdy rok sa mamicky cuduju,ze ake pieskovisko 😂a potom o detoch nevieme aj 2 hodiny 🤪
Ženy, určite budete vedieť recept na vodu preplach nosa. Koľko soli na koľko prevarenej vody? Ja som to zapotrošila a nepamätám..... :(

@monikka22 a ako ste bola spokojná s izbou, ja idem s 9rocnym, tak rozmýšľam, ze by nám to stačilo, asi tam nie je aspoň umývadlo na izbe 😊