icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

robin17
28. jún 2023

@juja78 hlavný benefit je, že dychate čerstvý tatranský vzduch. Dalsi pre mňa bol, že nám navaria, prinesú, nič neriešim, nerozmyslam hlavne, čo im zase uvarim😉 a to nehovorim o komplexnej diagnostike dieťaťa pod jednou strechou, to už bolo spomínané vyššie. Ja som napríklad zažila mamičku, čo si pobyt predĺžila o jeden deň, pretože sa to prave dalo..

nikyy
28. jún 2023

@juja78 ja sa nesťažujem,je to tu dobre aj v tom,že áno presne spravia rôzne odbery,vyšetrenia na ktoré by ste bežne čakali aj niekoľko mesiacov možno aj skoro rok v ako ktorom meste. Aj tie cvičenia su super aj prechadzky. Len nám by už dnes nič nerobili,tak sme sa pýtali domov ale boli sme tu 8 dni.

adrianna23
28. jún 2023

@juja78 ako píšu žienky vyššie, čerstvý vzduch a ja doplním ešte veľké plus a to, že si tie deti viac užívam, čas spolu, neriešim upratovanie, varenie. Po poobediach sme na výletoch podľa počasia, keď prší tak bud je to ,,dobrá hračka,, v tatranskej Lomnici alebo welnes v okolitých hoteloch. Keď je pekne tak hocikde. Proste ten poci, deti ja a príroda, čistá hlava, no stress😉🙃

15barbara1512
Autor odpoveď zmazal
mata391
28. jún 2023

@nikyy vôbec neviem 🙈 normálne som bola v šoku, že sme konečne ma rade, lebo najskôr bola info, že až na jeseň keď tak. Čiže na koľko som sa aj zabudla opýtať, ale snáď to príde v pozvánke

mata391
28. jún 2023

Baby, nastupujeme 3.7. nejdete aj vy niektorá v tento termín?
Dajte mi prosím nejaký nápady kde na výlet, mam 4 ročnú dcérku, ďakujem 🥰🥰

1veroncek1
28. jún 2023

@rodakova ahoj, prosím ta, na 9 dní sa chodí už nastalo? Mne bolo povedané ze na 3 týždne až....

nikyy
29. jún 2023

@mata391 aj mne tak volali tesne pred,aj my sme mali ísť až na jesen ale už je to za nami 🙂 a tip na výlet.Dá sa ísť na strbske pleso,starý Smokovec,tatranská Lomnica.. je tam tatranská električková železnica v ústave vám dajú potvrdenie o pobyte pôjdete dole na stanicu pešo cca 10min. a vybavíte sebe zľavnený lístok týždňový 7€ a mesačný 10€🙂 dcérka má zadarmo do 6 rokov. Dá sa ísť tam rôzne len sa musíte poobhliadat 🙂 určite sa dáte dokopy s nejakou mamickou a pôjdete spolu

nikyy
29. jún 2023

@1veroncek1 Teraz je to vraj skrátene .. kvôli tomu,že je leto a je veľa deti.. niekto aj na 7 už len ide

1veroncek1
29. jún 2023

@nikyy no ja som. Podávala návrh až koncom apríla, tak teraz som zmetena ze potom to zasa predĺžia? Ide o to ze my sme mali práve problém s 3 týždňami lebo ja nemôžem ísť s dcérkou... Tak sa nejak musia muž s babkou pre striedať ale keby to je na týždeň to by bolo super

jaja26
29. jún 2023

@1veroncek1 na 3 týždne sa chodí do Lučivnej, do Šrobárovho max.14 dní myslím a dá sa vždy dohodnúť a skrátiť podľa potreby. My ideme tretí krát a neboli sme nikdy dlhšie ako dva týždne

nikyy
29. jún 2023

@1veroncek1 no ja som sa nato pýtala pani v prijímacej kancelárii a ona mi povedala,že teraz cez leto je to poskracovane na 7-9dni a že je strašne veľa žiadosti tak to museli skrátiť .. nám dali na 9 dni ale na ôsmy deň sme išli domov.. stále sa dá dohodnúť a že ten deň,dva sa stále dá dohodnúť ísť skôr..

adriannasvk
29. jún 2023

@1veroncek1 na 3 tyzdne sa nechodi do Srobarovho,vacsinou tak max na 12 dni a teraz na 9

1veroncek1
29. jún 2023

@jaja26 aha, no dobre vedieť, to by sme nejak zvládli snáď, som teda zvedavá kedy dostane mala termín. Ja by som tam bola najradšej s nou ale tak o mesiac rodím a s novorodencom tam nemám chuť ist

nikyy
29. jún 2023

@adriannasvk chodilo sa kedysi aj na 3tyzdne mi hovorila pani .. ale,že už to skrátili,lebo zvyčajne za 8-9dni sa stihne všetko a potom sa mamičky už pýtali domov keďže detickam nič nerobili.Nam tiež za 7dni porobili komplet všetko,tak sme sa na 8den pýtali domov.

dubek
2. júl 2023

@mata391 prosím vás ako dlho ste čakali od odoslania papierov na pozvánku???

nikyy
3. júl 2023

@dubek ja skoro 5 mesiacov

mata391
6. júl 2023

@dubek no my sme dali žiadosť vo februári a pred týždňom sme nastúpili. Ale pani v príjmovej povedala, že nastúpime najskôr na jeseň ale uvoľnilo sa im miesto tak volali

mata391
6. júl 2023

Baby, prosím vas, co sa tu dá robiť, keď prší? Včera sme boli v Dobrej hračke ale okrem toho co by sme mohli prosim ešte robit?

adrianna23
6. júl 2023

@mata391 welnesy v okolitých hoteloch v starom smokovci, digitálna galéria Poliankovo, interierierove ihriska v starom smokovci ženy odporúčajú, my sme nestihli ešte vyskúšať

nikyy
6. júl 2023

@mata391 my keď pršalo sme sedeli dole pri prijímacej ambulancii v tých kreslách ešte s jednou mamickou a deti hrali rôzne spoločenské hry,alebo sme boli na izbe pozerali telku,alebo sme sli do starého Smokovca na koláčik,kávu..

robin17
10. júl 2023

@mata391 aj v starom Smokovci bol dobrý detsky kútik, vedľa lekarne vľavo.. my sme tam boli úplne sami, na druhý deň v detskej hracke sme museli mať rezerváciu. Tricklandia ešte..

edit2612
17. júl 2023

dobry den neviete prosim ci uz maju dostupne Pap testy na reflux?

nikyy
18. júl 2023

@edit2612 my keď sme boli pred 3tyzdnami,mali testy,ale vo veľmi malom množstve .. robili ich len úplne obmedzene

edit2612
18. júl 2023

@nikyy ok dakujem my nastupujeme 1.8. hlavne kvoli diagnostike refluxu a neviem ci by zvladli tu hadicku tak snad budu mat

adriannasvk
18. júl 2023

@edit2612 ak nie pytaj sa ma vysetrenie orl alebo sono,mojmu na orl dr potvrdila este stopy refluxu aj ked bol pep test negativny

nikyy
18. júl 2023

@edit2612 podľa mna vám spravia,ak tam idete hlavne kvôli tomu

edit2612
18. júl 2023

@adriannasvk dakujem za odporucenie, to by mi nenapadlo ze orl dokaze urcit

adrianna23
18. júl 2023

@edit2612 ja som si tiež žiadala orl ale nepochodila som. Zevraj len 6 deti z oddelenia môžu ísť. Dcérku vyhodnotili ako nie súrny prípad.

edit2612
18. júl 2023

@adrianna23 aha jasne tak to uvidime ale nwmyslim ze sme surny pripad, syn mava od mala laryngytidy, reflux, alergiu tak nas dr poslala lebo ten reflux nema diagnostikovany, a mala ide s nami ale ta ma podla mna len reflux a ked bola mnesia bola chora casto ale to asi od syna vzdy chytila,atak ci jej urobia vysetrnia neviem lebo ona ma len dva roky a to viac menej ide lebo by sama doma nevydrzala s muzom este