Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@majkabambulik od izby máš kľúč zamknes si prístup majú upratovačky dostaneš balíček kde je maly sprchác mydlo toaletný a vreckovky ak piješ kávu vezmi si šálku na niektorých oddeleniach nie sú my sme tam mali len mikrovlnku a kanvicu ale sestričky sú veľmi ochotne požičajú
@majkabambulik izbu si vzdy zamykas, kluce ma upratovacka,ktora kazdy den izbu riadi, zalezi od izby aku mas asi,na nadstandarde je vsetko,uteraky,aj toaletny.
@adriannasvk
@monikka22 Dakujeme za info
@adriannasvk áno je pravda, že som skopírovala môj príspevok z roku 2019 keď som babám písala info priamo odtiaľ. za tie roky sa určite zmenili ceny. Mohla som to tam uviezť to je pravda
Prosim Vas, je na izbe chladnicka? Mame lieky do chladnicky...
@majkabambulik ano mas chladnicku k dispozicii,
@katika82 nie len ceny,nastup je do 8 rana,zacina sa obedom,ranajky su od 7:30do 8, obedy od 11:30 do 12:00 a podobne..ale tak gro si ako tak trafila 😉vsetko pride v pokynoch cca 2 tyzdne pred nastupom na pobyt a zvysok sa dozvie kazdy na mieste
@katika82 netrap sa, aj tak si to spisala super na jednej kope vela informacii-sice ta opravuju co je vsetko uz ine a uz neplatne, no nikto to tak perfektne nedal do jedneho prispevku ako ty. Urcite to este mnohym mamickam pomoze. Dakujeme ti za tvoju sluzbu a cas.
@adriannasvk no vies co, nic take ako casy stravy nam neprislo pred nastupom. A nastup do 8h je pre tych z vedlajsej dediny. My co to mame 300km to urcite nedame, pani na prijimacej akurat do telefonu uviedla, ze doktorka co robi prijem novych pacientov robi iba dopoludnia, potom ide niekde inde....Tak vraj nech prideme kedy len docestujeme, ale ak prideme poobede do 14.30h kedy tam ona robi tak je to ok, len nebudeme mat obed a pani doktorka bude musiet cakat-alebo bude nas prijimat az na dalsi den. No a skoro ma vystrelo v pediatrickej ambulancii, ked za potvrdenie nie starsie ako 5 dni co je poziadavka ustavu si vypytala pediatricka 5 euro! Vraj ona tieto administrativne poziadavky nepodporuje a nech budem rada, ze mi to voec napisala. Vraj rodic vie najlepsie ci jeho dieta bolo za posledny mesiac v infekcnom prostredi a nie ona! Ma pravdu, no pani na prijimacej kancelarii sa nedala odbit, vraj to potrebuje a bodka! Takze celkovo som zaplatila za to cca 10 euro (plus parkovne)
@majkabambulik jasne,ze sa da dohodnut ale musia to vediet, ze pridete neskor. My to mame tiez daleko takze sa snazime tak do 9 prist aspon...fakt to vyzadovala???😅ja som jej volala,ze nasa dr ma dovolenku,ze nemam ako dostat to potvrdenie a vobec z toho nerobila dramu tak neviem 😅
@majkabambulik nie som si istá či vás okolo obeda má kto prijať už na prijmacej sú tuším do 11 my sme tiež z ďaleka ale chodíme o 5 z domu aby sme boli cca do 9 vždy a potvrdenie sme nemali tiež problém keď nebolo
@adriannasvk
@monikka22 dakujem vam za info, no tak to jej obucham o hlavu ze co za kravinu mi tvrdila do telefonu- vraj definitivne to musime mat! Pribalim aj ten blocek lebo mi asi ani neuveri! Este raz vdaka za vsetky promntne odpovede. Som vam vdacna.
@majkabambulik oni to vyžadujú ale keby si zabudla tak samozrejme ta nepošlú 300 km domov pre to ale mať to treba my sme zo 4 x raz nemali ale vždy mi to dr písala len vtedy mala dovolenku a spomenula som si na to cez víkend ale vždy to odolná pýta a pozerá ťa pani má príkaz a plní ho aj dr na príjme to včera pozeral
@majkabambulik ďakujem si zlatá
@lissiak Ahoj len doplňujem informáciu, keďže aktuálne je tam sestra zo synom ktorý ma tiež už diagnostikovaný a aj rengenom potvrdený reflux asi cca pol roka. Dnes sa preto pri príjme pýtala či mu budú robiť aj tú PH metriu keďže reflux naozaj má , lekárka povedala, že PH metriu robia až vtedy, keď sa napríklad ani po nasadení liekov reflux nezlepší a pretrváva dlhšie vtedy už robia aj PH metriu. Jej synovi idú zatiaľ robiť tiež len Pep test. Takže ak vaša zatiaľ nemá reflux potvrdený určite jej ph metriu robiť nebudú nemusíte sa toho teda báť.
Zienky, ja som tu z toho sklamana. Napisem Vam neskor.
Nastupuje niekto od 2.11?? Konečne nám dnes zavolali
@majkabambulik čo sa stalo ja som bola v decembri a tiež som bola sklamaná očakávala som viac vyšetrení atd
@majkabambulik som veľmi zvedavá na názor
Aj ja tento rok troska sklamaná...ani raz som nemala primarsku vizitu a celkovo zle doktorky, ktore mi nechceli dat vysetrenia co som pozadovala,aj za doplatok...napísala som im to vsetko aj do dotazníku...
baby, ja sa este spytam, tu konvicku musia vsetci pouzivat? my sme to nikdy neskusali doma a ako poznam moje deti, nebudu to chciet, budu urcite pri tom revat, nebudu spolupracovat 😖😖..nutia do toho? resp. vedia to deti naucit? moje decka sa vsetkeho boja, viem, ze to bude velky problem 🙄🙄...ako to zvladali vase deti? naucili sa to v pohode? robia to aj ked dieta place a nespolupracuje? a viete mi aj odporucit, aku mam kupit? s ktorou to ide detom najlahsie? velka vdaka
@lissiak krhličku budete mať na izbe a preplachovať si budete sami, ale predtým vám to ukážu. ako ja na krhličku nedám dopustiť. my doma krhličkujeme všetci už len pri náznaku nádchy. Nám to ukázala sestrička ked sme boli na vyšetrení pri našej alergologičke v šrobárovom a od vtedy sme na krhličke závislí 🙂 Pre niektoré deti je to nepríjemné hlavne ak sa zle používa, lebo voda natečie aj do iných dutín. Ale pri správnom používaní uľahčí a naozaj uvolní a vypláchne hlieny aj bez smrkania.
@lissiak ako veľké deti máš?? Nenutia ukážu a nechajú na vás ale koncovka je najlepšia vec na svete keď sme chorí veľmi nam pomáha deti nechcú zo začiatku ale oni to s nimi vedia pekne im to vysvetlia ja som poprosila aby to s nimi spravili postupne aj ďalší deň ale ja som tam nebola lebo vtedy sú deti iné a odvtedy to robili s nimi oni a sami a pekne sa naučili nič nerobia nasilu
Dobrý deň. Prosím Vás my máme ísť prvýkrát do kúpeľov, akurát dnes prišlo schválenie z poisťovne. Teraz je aký postup? Mám to poslať do kúpeľov, či oni mi budu volať o termin? Dr mi nepovedala, v poisťovni to bolo rychlo rychlo a nenapadlo ma to spýtať sa vtedy. Ďakujem

@adriannasvk dakujem za info, ale ta pani z prijimacej mi teraz povedala ze pracka je za 3 eura na 2 hodiny a susicka sa pokazila, takze vdaka za info ze su tam susiaky, hned mam o polovicu mensie kufre Chcem sa opytat, ci sa izby zamykaju ked ides prec niekde na vylet, alebo ma do izby ktokolvek pristup? Taktiez uteraky a toaletny papier je potrebne zobrat z domu? @monikka22 srdecna vdaka za info, ze sa tam uz prikuruje, potesilo ma to. Zelam ti stastnu cestu zajtra!