Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@robin17 Pokial porovnavas pobyt v nemocniciach za jeden rok tak s tebou bude kazdy podobny nemocnicny pacient suhlasit, ze tento ustav je z tych lepsich NEMOCNIC. Apartman s kuchynou mala pocas mojho pobytu mamicka, ktora z neho zutekala, nakolko tam bol priserny smrad. Tebe ale evidentne vobec nevadil-necitila si ho. Povedali jej, ze smrad je tam preto, lebo apartman bol urobeny z povodnych vysetrovni ci lekarskych izieb. Ukazovala mi fotky a teda nebol to ziaden luxus v ktorom si akoze bola - co predpokladam ze bolo to iste co si tak chvalis. Ta mamicka si zaplatila apartman vo vedlajsej budove Vila Kollar a za 60 euro mala podla fotiek velke luxusne izby s najmodernejsou kuchynou, prackou. Takze dochadzala do ustavu iba na vysetrenie.
prosim vas, mam otazku ohladne prveho dna nastupu - v ten prvy den sa iba ubytujeme a mame volno? alebo ako to prebieha? uz sa robia aj vysetrenia nejake, deti maju uz prvy den skolu? pytam sa preto, ci mozeme podniknut v ten den este vylet s manzelom - on nas tam donesie, alebo budeme musiet uz byt v ustave a budu tam prebiehat vysetrenia, vyucovanie a pod....dakujem pekne 🙂
@lissiak prvy den vas ubytuju a budete cakat na izbe na prijatie,niekedy to stihnu pred obedom,niekedy az poobede takze by vas musel manzel cakat. Skola,skolka zacina az od nasledujuceho dna.
@majkabambulik toto je nemocnica,nie hotel 🙈 a v tej Vile mala aj stravu 5x denne za tych 60 eur??? Ako mna by zaujimalo co si tu potrebujete dokazovat...my sme tam bolo s detmi 5x a nikdy sme nemali ziadny problem...jedlo vzdy horuce,ze sme nemohli ani jest 😅 stalo sa par x,ze nam nechutilo ale to je asi normalne,inak strava dobra,urcite lepsia ako ked porovnam s nemocnicou beznou...clovek by tam nemal ist s myslienkou,ze ide na dovolenku do luxusneho hotela...izby upratovane denne a nie s jednou handrou,pred prijatim novych pacientov vsetky izby oziaria na dezinfekciu,moje deti tam chodia rady,nikdy sa tam nenudia a ano postele stoja za prd ale je to stale nemocnica...v izbe sme nikdy nemalo smrad ani spinu..tie nove izby su urcite lepsie zariadene ako izby napr na od2A ale keby str len nehundrali a pytali by ste sa,zistili by ste,ze prave matky,ktore su tam ubytovane s detmi vo velkom beru noze pribory,pohare a nemocnica jednoducho nema peniaze stale vsetko dokupit....tento rok sme tam boli v sept a jedine co ma vytocilo bola nova doktorka,ktora stala za 💩 cize na primarskej vizite som ju dostala do uzkych lebo primara som cvicila,ze preco nerobia aj ine vysetrenia a to sa na mna pozeral ako tela,ze snad to malo byt automaticky ale ta dr sa na to 💩....prve roky sme mali ako oseteujucu dr primarku a to bola bomba, ta dignostika prebiehala uplne inak...sem by nemali podla mna prijimat mlade dr bez skusenosti...tu musi dr naozaj vediet co ma robit a nemoze si dovolit odpoved neviem....
@majkabambulik Vo Ville Kollar býval 5 dní manžel, keď nás prisiel pozrieť, takže mam predstavu😉 mne na izbe nič nesmrdelo, tak mi to nemohlo ani vadit🤦♀️ boli sme na inom oddeleni. Zjavne sú tam izby dobre a izby zle, ja som len nechcela, aby sa mamičky odradili jednou zlou recenziou, keď niekto iný ma aj skúsenosť dobru. Veď ideme tam preto, že zdravotný stav našich detí si to vyzaduje..
a baby, je tam v ustave aj lekaren? alebo kde je najblizsie, keby daco? pripadne, ak ochorieme, daju nam tam nejake lieky oni? vdaka 🙂
@adriannasvk V ustave matka nikdy nema 5x denne stravu, tak prosim nezavadzaj mamicky, ktore tam neboli. Nie je to pravda. Prosim uvadzaj presnejsie informacie, 5x denne ma iba dieta, nie matka! Matka si za stravu plati 15 euro/den strava 3x denne a ta spominana mamicka si za tie peniaze zabezpecila v plne vybavenejs kuchyni vo ville stravu sama, s dietatom chodila do jedalne v ustave. Ustav ma celkovo problemy, jedna sestricka sa postazovala, ze prisla do prace na 12h sluzbu, no po prichode jej povedali, ze moze ist po par hodinach domov, lebo ju nepotrebuju a nebudu ju teda za 12h platit!. Tu doktorku naozaj spominali "v zlom " aj ine mamicky, nielen ty. Su tam mlade neskusene 2 doktorky, takmer absolventky, ktore suhlasim s tebou by nemali byt uz v takomto uzko specializovanom ustave ako samostatne aj na vizitach. Pritom tieto mlade doktorky mali tam pri sebe pocas vizity skupinu studentov mediciny, ktori sa maju tam od nich ucit! Podla info od sestriciek Dr Ferenc bol ustanoveny za primara este dalsieho oddelenia, nakolko nejaky kolega primar odisiel, takze ustav "usetri na vyplate" dalsieho primara no my sme primarsku vizitu ani Dr Ferenca ani ineho skusenejsieho doktora nezazili. Videli sme len tie mlade doktorky, ktore pokrcili plecami so slovami na zaver "ja vidim velmi dobre co vidim na vlastne oci, ze to mate chronicke, dlhodobe, aj silno zapalene, no ja neviem co s tym!" a na kontrolu nemusite nam tu chodit!!! Tak ja sa vytrepem na tyzden v nadeji ze uzko specializovany ustav pomoze a oni ma prepustaju so slovami, chapeme, sucitime, ale ani nebudeme o nejakych 6 mesiacov mudrejsi a ani za ten tyzden sme sa neporadili, a ani sa neplanujeme opytat skusenejsieho kolegu/gov ako vam mame pomct? Mam teda ako matka choreho dietata po tychto skusenostiach tento ustav este aj chvalit??? Mozno inym tam pomozu, no ako si pisala, aj ty mas skusenost, ze to tam ide s kvalitou pomoci chorym detom dole vodou.
@lissiak v ustave lekaren nie je. Lieky davaju detom ak urgentne potrebuju no davaju iba par kusov-nasa skusenost a potom posielaju do lekarne si kupit cele balenie, najblizsia lekaren je v Starom Smokovci-vlakom.
Podľa toho čo píšete tak kvalita išla dolu na úkor času pobytu. My sme boli ešte na 14dňovom pobyte a za mňa musím povedať že nám naozaj pomohli. Je pravdou, že tam chodíme k našej lekárke od synovych 4 rokov. My sme sa s manželom vystriedali jeden týždeň ja potom on, a ani jeden sme sa nemohli sťažovať. Mužovi som sa smiala, že si bude musieť kupovať ešte niečo lebo možno bude hladný, a on si veľmi stravu pochvaľoval. Nemôžete čakať, že za to, že rodič nemá žiadnu diétu tak budete mať stravu vychutenú ako doma. Jasné pečené kurča doma a tam bolo diametrálne odlišné. Ale tiež si nespomínam, že by jedlo bolo studené. Pokiaľ viem bola tam aj mikrovlnka, kde sa dala strava ohriať ak niekto prišiel neskôr kvôli vyšetreniu. My sme mali tiež obyčajnú izbu tú s valendami nie nemocničnými posteľami, ale bola čistá a pre nás dvoch úplne postačovala. Spoločné sprchy na chodbe mi absolútne nevadili, lebo na jednu izbu pripadal 1 sprchový kút, umývadlo sme mali na izbe takže základnú rannú a večernú hygienu sme mali v súkromí na izbe. Myslím, že nemocnice sú na tom naozaj horšie, a ako povedala aj naša doktorka, mnohí si to zamieňajú za dovolenkový pobyt v Tatrách. Rovno mi povedala, že nás dá až na september - oktober, lebo leto je vybukované blavákmi, ktorí si z ústavu robia hotel. Za mňa osobne tá nadštandardná izba je zbytočne drahá a neznamená to, že ked máte lacnejšiu izbu máte hneď nižšie vzdelanie. Proste niekto si nepotrpí na luxuse a v konečnom dôsledku zistí, že ten nadštandard vôbec nestál za tie peniaze. Mamičky nedajte sa odradiť. Každá má iné nároky, ale naozaj berte to, že idete viac menej do nemocnice nie hotela. Ja som bola so synom keď mal 10 rokov, na izbe sme viac menej poobede ani neboli, našli sme si na každý deň nejaký výlet, program, prišli sme sa tam večer vyspať. Poznám mamičky, ktoré tam chodia každý rok, na tie najobyčajnejšie izby a sú spokojné.
Ahojte, ked uz mi volali a mame termin kedy pridu nejake inštrukcie? Ďakujem
@1veroncek1 nam povedali,že prídu inštrukcie 2 týždne pred nastúpom,ale prišli cca týždeň pred 🙂
@nikyy a co tam bolo také na consa mam pripravit?
@1veroncek1 v podstate nástup dokedy,aké doklady a papiere si máte priniesť,pomôcky a veci čo vám bude treba. Inštrukcie. Všetko tam budete mat rozpísané. Hygienické pomôcky klasika mydlo,sprchovy,kefa na vlasy,zubná kefka pasta,uterák,toal.papier,krém,,nosova sprcha je taktiež potrebná. Nástup je napísaný myslím,že do ôsmej ale my sme prišli pred 09:00 a aj tak sme čakali a za nami prichádzali další. Lekárske správy su potrebné najmä pľúcne a alergo ak boli vykonané. Všetko tam budete mat rozpísané. My sme boli tento rok v júni a vvjanuari by sme znova mali dať žiadosť
@nikyy dakujem velmi pekne za infosky ☺️
Ahojte koľko vám trvalo kym ste dostali odpoved???už sa to rozhýbalo či sa dlho čaká stale dakujem
@15barbara1512 zalezi od poistovne
@15barbara1512 vszp poiatovna, podavane v maji a volali september.
@adriannasvk ja mám vszp
@15barbara1512 uvidis,ja som podavala v marci a volali mi az v juni ale to bolo pred letom,teraz sa mozno skor ozvu
@adriannasvk min rok mi volali do 3tyzdnoch a nerada bus im tam šla zas v zime🤣🤣🤣boli sme tam na Mikuláša,,tak rozmýšľam kedy podam
@15barbara1512 kľudne podaj myslím že skôr ako máj sa nedostanes
@15barbara1512 tento rok volaju velmi neskoro...ja som cakala 3 mesiace na zavolanie. Urcite si podaj a na termine sa da vzdy dohodnut
Ahojte vo štvrtok nastupujeme na B2 bol niekto na tomto oddelení v poslednej dobe ako ste boli spokojné?
Ahojte kto nastupuje stredu 15???
@adriannasvk ahoj podala som.ziadost stredu. Volali mi teraz že 15ma voľný termín syn potrebuje bronchoskopiu a a majú voľný termín aj na to tak preto mi volala tak tychlo
Ahojte robili niekomu z vašich detí tam bronchoskopiu?

@dubek Kategória B2 je WC sprcha televízor na izbe, spoločná mliečna kuchynka pre oddelenie.