Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
Ahojte, je tu niekto, kto nedávno absolvoval pobyt a zhrnul by mi aktuálne tipy a praktické rady, prosím? Do tohto zariadenia ideme prvý krát, predtým sme boli v Hornom Smokovci. Syn má 7,5roka. Ubytovanie máme v izbe kategórie A. Ďakujem
Ahojte my nastupujeme 2.9. Je tu niekto kto v tomto čase tiež ide?
Ahojte,prosim vas ktore ste aktualne v Šrobare,alebo ste aj boli,ako funguje kupovanie listkov na električku? Da sa kupit
Napr.aj 10dnový? Kedysi sa tak dal kupiť.....
Robia aj nekay program pre deti? Výlety,atď???
Ahojte,prosim vas ktore ste aktualne v Šrobare,alebo ste aj boli,ako funguje kupovanie listkov na električku? Da sa kupit
Napr.aj 10dnový? Kedysi sa tak dal kupiť.....
Robia aj nekay program pre deti? Výlety,atď???
@sonah Dá sa kúpiť na týždeň, alebo na mesiac a kupovala som cez appku IDeme vlakom. Deti majú aj zadarmo, ale musíš vybaviť preukaz. Dá sa kúpiť aj cez sms.
Ahojte, idem s deťmi prvýkrát. Ako je to s parkovaním ? A cez víkendy máte voľno?
Ahojte,robili tu niektorym deťom kožne testy,alebo histaminove??
Ahojte maminy,my sme uz doma,....len chcem vsetkym maminam odkazat,ze okrem tejto diagnostiky mate nárok aj na kupeľnu liecbu,ak ma vase dieta dg.ako astma,alebo alergie,alebo ekzemy, mate na rok.....pytajte sa na to u obvodnej alebo aj u alergol,alebo v koznej ambulancii.....mnohe maminy boli prekvapene ked som im to povedala,Šrobar je diagn.centrum, a kupele su kupele,ako napr.Lucivna,Horny Smokovec,Bardejov. Tam je pobyt min.na 21dní.....pekny zvysok dňa,a vela zdravia vsetkym 😉❤️❤️❤️
Ahojte maminy,my sme uz doma,....len chcem vsetkym maminam odkazat,ze okrem tejto diagnostiky mate nárok aj na kupeľnu liecbu,ak ma vase dieta dg.ako astma,alebo alergie,alebo ekzemy, mate na rok.....pytajte sa na to u obvodnej alebo aj u alergol,alebo v koznej ambulancii.....mnohe maminy boli prekvapene ked som im to povedala,Šrobar je diagn.centrum, a kupele su kupele,ako napr.Lucivna,Horny Smokovec,Bardejov. Tam je pobyt min.na 21dní.....pekny zvysok dňa,a vela zdravia vsetkym 😉❤️❤️❤️
@sonah ďakujeme za radu 🙏
@slavikrad za malo,a počas jedneho roka mate narok aj na diagnostiku a aj na kupeľnú liečbu,....ja osobne som tak bola,.....😉😉😉
@sonah ahoj, tuto info som tu už spomínala ale je dobre si ju pripomenúť že deti majú nárok na kupele raz do roka. Dokonca od tohto roku sa zmenilo že nie do 18tich ale až do 19tich rokov môže ísť dieťa ako detský pacient.
Ma niekto nastup do Srobarovho ustavu buduci tyzden? Teda od 29.9.???
@luciazen aj my mame nastup 30.9.
Tiez idem zo synmi prvykrat.
@kattky tak mate mensie deti zbytocne si neplate stravu pre seba,ja som bola s 9 a 12rocnymi a take porcie nam davali,ze som si potom zrusila stravu pre seba a v pohode mi stacilo to co som dojedla po deťoch,.....napr.ked daju plny tanier polievky a druhe napr."vepro,knedlo,zelí" a detom 3knedle,tak teda moje deti taku porciu nikdy nezjedia,....alebo 3parene buchty pre deti nasi s polievkou zjedia tak 2,......vela ovocia,jogurtov sme doniesli domov,čo davaju na desiatu......to len zo skusenosti píšem.....mozno mate velkych jedakov a stravu vam treba,ale ja som si teda potom odhlasila.....ušetrene aj €
@sonah Ahoj a kto predpisuje kúpeľnú liečbu pediater, alebo pľúcny ? Moja má alergie, astmu, reflux aj ekzém 🙈 Už nám to raz spomínal, ale odmietla som. Zatiaľ sme boli dva x v Šrobarovom a o pól roka ideme znovu. Možno keby k tomu pridáme aj takéto liečenie, tak by jej to pomohlo .
@sonah Ahoj a kto predpisuje kúpeľnú liečbu pediater, alebo pľúcny ? Moja má alergie, astmu, reflux aj ekzém 🙈 Už nám to raz spomínal, ale odmietla som. Zatiaľ sme boli dva x v Šrobarovom a o pól roka ideme znovu. Možno keby k tomu pridáme aj takéto liečenie, tak by jej to pomohlo .
@jajka2412 kupelnu nam predpisala alergil.imunol.ambulancia,tam kde sme chodili,ta napisaala do karty ze odporuca navrh na kup.liecbu, a na zaklade toho ,to vypisal najskor Ol,potom som to zaniesla opäť na alergiol.ta tam dopisala co treba a potom som to osobne doniesla do union poistovne,....a uz som len čakala na schvalenie,ale na alergo sa ma pytala kam chceme ist,ona si to hned niekde pisala,.....neviem ci sa to aj v poist.nepytali.....
Žienky, zachráňte ma. V auguste sme boli na pobyte, a neviem, či sme tam nezabudli knihy, ktoré sme si tam doniesli z našej knižnice. Pozreli by ste sa prosím, do herne na oddelení 2A ku knihám, ktoré sú tam? Chýbajú nám tieto knihy 🙏🙏🙏🙏
@kattky tak mate mensie deti zbytocne si neplate stravu pre seba,ja som bola s 9 a 12rocnymi a take porcie nam davali,ze som si potom zrusila stravu pre seba a v pohode mi stacilo to co som dojedla po deťoch,.....napr.ked daju plny tanier polievky a druhe napr."vepro,knedlo,zelí" a detom 3knedle,tak teda moje deti taku porciu nikdy nezjedia,....alebo 3parene buchty pre deti nasi s polievkou zjedia tak 2,......vela ovocia,jogurtov sme doniesli domov,čo davaju na desiatu......to len zo skusenosti píšem.....mozno mate velkych jedakov a stravu vam treba,ale ja som si teda potom odhlasila.....ušetrene aj €
@sonah tak ja si nahlasim hoc ten maly moc nieje doma jedak ale inde si pyta aj duplu napriklad v skolke a ak nebudu toho jest vela tak si tiez zrusim ... ale vdaka za info ☺️ a vodu je potrebne si z domu doniest na pitie?
@sonah tak ja si nahlasim hoc ten maly moc nieje doma jedak ale inde si pyta aj duplu napriklad v skolke a ak nebudu toho jest vela tak si tiez zrusim ... ale vdaka za info ☺️ a vodu je potrebne si z domu doniest na pitie?
@kattky male vody pol litrove som mala na izbe,kupila som si v lidli a na cesty som si brala a na vylety,ale inak v kuchynke je každy den navareny čerstvy čaj,aj konvica a mikrovlnka je tam k dispozicii,teda aspoň na odd.2.A ,potom mate moznost aj pozičat si klúcik od pracovne a oprat si veci,je tam aj sušička,....alebo my sme mali aj sušiaky v kupelke a da sa požičat aj žehlička,....v spol.kuchynke je aj ladnička......ak budete chodiť po vyletoch,tak vybavte malemu preukaz na vlak aby mal cestovanie zadarmo a pri prichode vam tam daju papier o potvrdeni na zlavu pre vas na cest.listok,ja som si bola vybaviť v Hor.smokovci na žel.stanici.....
@kattky male vody pol litrove som mala na izbe,kupila som si v lidli a na cesty som si brala a na vylety,ale inak v kuchynke je každy den navareny čerstvy čaj,aj konvica a mikrovlnka je tam k dispozicii,teda aspoň na odd.2.A ,potom mate moznost aj pozičat si klúcik od pracovne a oprat si veci,je tam aj sušička,....alebo my sme mali aj sušiaky v kupelke a da sa požičat aj žehlička,....v spol.kuchynke je aj ladnička......ak budete chodiť po vyletoch,tak vybavte malemu preukaz na vlak aby mal cestovanie zadarmo a pri prichode vam tam daju papier o potvrdeni na zlavu pre vas na cest.listok,ja som si bola vybaviť v Hor.smokovci na žel.stanici.....
@sonah ano starsi ma preukaz na vlak a mensi ma aj tak do 6r vlak zdarma ... dakujem pekne za info 🙏

@sonah stravu rozdávajú. Porcie podľa mňa dosť veľké . Uvidíš prvý deň, ak Vám bude veľa môžeš odhlásiť.
@jajka2412 aha,oki,a nemali problem s tym ked maminy "dojedali" ???