Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
to ma zaujima ake tam je pocasie ??
chcela by som sa opytat ako dlho ste cakaly na rozhodnutie od zdravotnej ze mozete ist na liecene pred tyzdnom som to bola vybavovat a este mi nevolaly
@margareeetka ja som po týždni volala do ústavu, či dostali a potom do 2 dní mi volali o termín
@zuzoka a dalo sa hned aby si isla na liecenie alebo si musela cakat kym sa im uvolnila izba?a na akej izbe si bola?
@margareeetka nám prišlo rozhodnutie po 3 týždňoch z poisťovne,máme dôveru,2x som tam volala o termín,čakáme 5 mesiacov,vraj musíme byť preliečení
@margareeetka po 2 týždňoch nastupujeme, dalo sa do týždňa, ale nevyhovoval mi termín. Ešte len v pondelok ideme prvýkrát
@margareeetka niekde na fóre som našla, že všeobecná vybavuje najrýchlejšie a bez problémov
@zuzoka tak to sa mi neoplati ani volat len musime cakat a zatial chodit ku chyrurgovi drobec ma uz traumu z lekaroch a ja tiez
@margareeetka ja som bola celé leto s deťmi v nemocnici,ťažké zápaly pľúc,sepsa,mrsa...na poisťovni mi povedali,že mám sama dopísať do žiadosti,že potrebujeme urgentne. no a dali nám termín o 5 mesiacov...chodíme od lekára k lekárovi a len si nás pohadzujú,veď keď ideme do smokovca,tak všetko urobia tam...podľa mňa nás mali zobrať hneď,keď sa stav opakoval 3x po sebe,skôr by našli príčinu,ako teraz polemizovať,aj keď je to v synovom prípade trochu komplikovanejšie
@julli a to je nase zdravotnictvo ja mam uz tiez nervi na tich doktorov lebo uz sme boli u 7dr a nikto nic len mu to nadrezu a otvoria mu ranu a jazva mu uz ostane do konca zivota a ked ideme ku detskemu tak kazdy sa divy ze mu nerobily rozbor z hnisu,ja sa uz neviem dockat ked pojdeme do smokovca ze mu tam vsetko urobia a nebudu si ho prehadzovat medzi sebou
@margareeetka naše zlé skúsenosti všade kde prídeme-stačilo by urobiť jeden rozbor...a potom by sme nedopadli zle,keby to lekári nezanedbávali a robili čo majú...
@julli ved toto ze to aj mna serie ze jemu uz mohli tiez urobit iba rozbor a by uz bol zdravy ☹ 😠
@zuzoka keď prídete, pôjdete do prijímacej kancelárie, tam sa vyplnia papiere a s tými papiermi pôjdeš na oddelenie, kam budete patriť. Ubytuju vas a povedia Ti, kedy máte prísť kvôli prehliadke. Aspoň u nas to tak bolo, lebo sme prišli pred obedom a doktorka bola práve na obede, tak sme mali prísť do vysetrovne o 13h. Zober si aj zdravotnú kartu, aby si tam mohli pozrieť vyšetrenia, ktoré ste absolvovali. A Ty si nezabudni zobrať svoje lieky, lebo ak nebodaj budeš mat nadchu alebo bolesť hlavy, tak tam Ti maximálne dajú detské lieky.
Ahojte, ja som bola v Šrobárovom ústave, ale už v tom pre tie väčšie deti. 🙂 Mala som astmu a bola som tam asi 3x. Dvakrát som tam bola na 2 týždne a raz na 3 týždne. Bývanie bolo asi také, že všetky dievčatá sme spali spolu, cca 20 , bola to jedna veľká izba a všetci chlapci spali spolu. Ako školopovinné dieťa som chodila do školy, ktorá bola od rána do obeda. (Z domu som si musela priniesť všetky knihy) a poobede sme boli všetci v družine. Bola som na oddelení 4.C tuším, nie som si istá. Sestričky mali správanie podľa toho ako sa v daný deń vyspali... Niektoré boli milé,niektoré zas pomenej. So stravou to bolo dosť také čudné,kedže som navyknutá na domáce jedlo (som postavou taka akurátna,ale keď ma prišli rodičia po 2 týždňoch vyzdivhnúť , skoro ma nespoznali,schudla som cca 10kg). Neviem ako to je teraz, ale s telefónmi to bolo tak, že bola jedna určená hodina, kedy sa mohlo telefonovať, tuším od 17-18:00 , potom sa telefóny odovzdávali ku sestričkám a to kvôli tomu, že na tomto oddelení boli pehametrie(prístroje,ktoré merajú, či sa správne otvára a zatvára pečeň) a mobilné telefóny by tieto prístroje rušili.Sladkosti sme mali uložené v taškách v sesterských kuchynkách a mohli sme len jednu sladkosť za deň. Ale každopádne našla som si tam veľa kamarátiek a kamarátov, s ktorými som v kontakte dodnes. Zážitky na nezabudnutie. 🙂
Zdravim,bol niekto ako doprovod s 5 rocnym dietatom?je tam mozne aby sme mali sami izbu?

myslíte, že môžem zobrať boby?