icon

Stafordšírsky bullterier s PP

15. sep 2023

Prosím vás viete mi poradiť dobrú chovnú stanicu, ktorá má staffordshire? A ešte sa chcem opýtať, kedže to bude môj prvý pes s PP ako sa to asi cenovo pohybuje? Ja som si myslela, že okolo tisícky, ale muž tvrdí, že to bude aj dvojka. Ja su radšej počkám a došetrím ako kupovať nejakých pochybných psov z bazošu, ale je mi blbé obvolávať chovky s tým, že koľko si pýtajú za šteniatko a potom im povedať, že sa teda ozvem o rok.

anonymanonym
16. sep 2023

Palec hore za rozhodnutie 👍 Konkretne ti poradit neviem, ale poradim ti pozriet si klub chovatelov (tu na SVK, ale napr. aj v ČR su celkovo velmi kvalitne CHS) tohto plemena, tam by mal byt kontakt aj na poradcu chovu (ten vie ake su aktualne a planovane vrhy), prip si tam viete pozriet ake CHS su, pozriet ich webovky atd. Tak isto urcite aj na toto plemeno je na FB skupina, casto prave do FB skupin davaju chovatelia aktualne/planovane vrhy.
A vobec nie je blbe oslovit CHS, ktora vas zaujme aj rok dopredu, kludne aj viac. Niekedy sa na šteniatko čaká dlho (lebo niekedy byva vela zaujemcov), hlavne ak je to dobra CHS, dobre spojenie dvoch psov, tak pomaly uz pred krytim su zaujemcovia... A je uplne v poriadku spytat sa hned aj na cenu. Akurat by bolo fajn keby to nebola jedina vec v sprave/telefonate. Najidealnejsie je dat nejake info aj o sebe (hlavne co so psom planujete, preco zrovna toto plemeno, skusenosti, podmienky ake mu poskytnete), kludne sa popytat aj ich co vas zaujima a vramci toho sa spytat aj na cenu.