icon

Sťahovanie diplomatov z Ukrajiny

24. jan 2022

Zachytili ste túto informáciu? Čo si o tom myslite?

liljana
24. jan 2022

Nic. Max, ze Putin obsadi Ukrajinu, urobi si nove ZSSR a zivot pojde dalej.

andrejkap123
24. jan 2022

Bude vojna

nitka1157
24. jan 2022

Dufam ze aa nic nezomelie

mamina0078
24. jan 2022

Nic si o tom nemyslim, aj keby som si nieco myslela neviem o diplomacii takmer nic z odborneho hladiska rovnako ako o medzinarodnom prave a NATo a vzhladom nato, ze media neberiem ako relevantny zdroj informacii a nemam cas sa v tej oblasti vzdelavat a kazdy moj nazor by bola len nepodlozena laicka teoria tak sa k tomu nevyjadrujem. Rovnako ako sa nevyjadrujem ani k inym aktualnym temam o ktorych nemam odborne znalosti napriklad covid - ockovanie, Vlada atd.

pannama1
24. jan 2022

preco by hned mala byt vojna. vsak to je normalny postup, ze ked su taketo nejake konflikty, tak krajina odtial stahuje svojich ludi. nerobte paniku, ked netreba 🙂

andrejkap123
24. jan 2022

@pannama1 tak neviem no, neviem ci sledujete ze sa zbroji uz. To nikdy nebyva dobre znamenie…

mamina0078
24. jan 2022

@pannama1 mna by zaujimalo, ci ked minuly rok stiahli z CR ruskych diplomatov tiez mala byt vojna 😂🙈

lubina
24. jan 2022

Je to len odpoved na to, ze Rusko pred par dnami tiez stiahlo par svojich diplomatov (pracovnikov ambasady) z Ukrainy...

stanno
24. jan 2022

USA vydalo toto odporúčanie rodinám diplomatov už začiatkom januára, teda nie práve v týchto dňoch, ako to média teraz prinášajú. Je ale zrejmé, že je to z obavy o ich bezpečnosť, nakoľko hrozí konflikt - reálne, žiaľ, najviac za posledných 30-40 rokov. Rusko definovalo úplne neprijateľné požiadavky smerované k NATO a USA. Rusko žiada o návrat k rozloženiu síl z pred roka 1997, teda stiahnutie síl NATO, ako v tom roku. Slovensko vstúpilo do NATO až v roku 2004, takže sa to týka aj nás. Aké sú presné motívy V. Putina a čo vlastne reálne chce dosiahnúť, žiaľ, niekto presne nevie. Riziko konfliktu na Ukrajine je veľké.

julish
24. jan 2022

Ze Rusko sa cíti, naraz rieši Kazachstan, Arménsko, Bosnu, Bielorusko, Ukrajinu... a určite som na niečo zabudla :(

travelllerka
24. jan 2022

@stanno a to už je oficiálna informácia? Lebo predvčerom čo som čítala, tak to bola údajná info, ževraj od dôveryhodného zdroja. Ale stále to nebola 100% potvrdená informácia, oficiálne sa k tomu USA odmietalo vyjadriť. Jedine oficiálne čo vydala bolo, že neodporúča cestovať svojim obyvateľom na Ukrajinu.

stanno
24. jan 2022

@travelllerka no pozri, dnes už NATO aktivovalo pohotovosť... :( takže tak .. nič moc situácia ..uvidíme, kam táto eskalácia povedie. NATO ide zvýšiť svoju prítomnosť v pobaltí a vo východnej Európe.

zuzinabila
24. jan 2022

@mamina0078 nesmiala by som sa vzhladom na vaznost konfliktu a tym,ze sme vedla Ukrajiny..

mamina0078
24. jan 2022

@zuzinabila tak ked bude tak bude... Ale zatial miesto stresovania nad vojnou budem zit v pritomnosti a neroznasat dalej negativnu energiu a spravy, ktore su bezpredmetne pretoze my ako obyvatelia to neovplyvnime a lepsie je aj keby si uzivat posledne dni mieru ako ich stravit riesenim ci bude/nebude vojna... Najma ked takych konfliktov a najhorsich situacii bolo niekolko a aj ked bude konflikt sa bude odohravat najma na hranici ruska a ukrajiny urcite rusko nepojde tour de Europa ono si bude chranit svoje uzemie a NATO pomoze chranit uzemie ukrajiny. Takze Slovensko az tak v bezprostrednom ohrozeni nie je aspon podla mna.

zuzinabila
24. jan 2022

@mamina0078 ja tiez nezijem v depresii z toho..
Nazvime to realita..

mamina0078
24. jan 2022

@zuzinabila Realita plna neoverenych zdrojov, prostrednictvom medii vo vacsine bez odbornych nazorov, bez ucelenych informacii... Realitu si kazdy sam vytvara a toto sucastou mojej nie je sucastou mojej reality je to, ze mam iste povinnosti voci rodine, praci a domacnosti, ze sa venujem sebarozvoju a sportu a nemam cas ani kedy sledovat media, co s kym aky ma konflikt. Ked mi niekto napise jeden logicky dovod preco by malo byt Slovensko v bezprostrednom ohrozeni s lepsim zdrojom ako media najlepsie odborne vysvetleny nie, ze Janko Hrasko to tam a tam precital alebo pocul alebo si mysli tak mozno sa tomu budem viac venovat ale zatial ten konflikt sa mna osobne nijak netyka tyka sa hranice medzi Ukrajinou, ktorej pomaha NATO a Ruskom aspon z toho, co som zachytila (mozem sa mylit) takze nie je ani sucast mojej reality, rovnako ako ani sitacia ktora bola v 90rokoch v Juhoslavii. Co bude to bude to, ci bude vojna alebo nie su bezpredmetne konspiracne teorie a nie realita. Realita je len to, ze sa medzi nimi nieco deje a tym to konci.