icon

Stále páchnuce vyprané prádlo.

milionar
23. jún 2018

Baby, uz som zufala, moje pradlo stale smrdi..moj muz si uz mysli, ze mi sibe..skusila som:
- rozne pracie prasky a avivaze( gely, kapsule, praskove- cocolino, silan , lenor, tie perlicky)
- kupili sme novu pracku
-pradlo vesiam hned po oprati
-pouzivam ocot raz za dva tyzdne ( na 90 stupnov)
- hadica od pracky nesmrdi, nestoji tam voda, nie je zanesena- je nova
-pradlo vesiam iba vonku a na "riedko", aby nezatuchlo
- davam menej pradla do pracky, aby sa riadne vyplachlo
- skusila som navyse program na plachanie
-- pradlo smrdi, hned ako ho vytiahnem z pracky
- vyprala som vsetky veci v skrini
-skrinu som vydezinfikovala

- v skrini mam vankusiky cocolino
Co robim este zle?

shades3
27. jún 2018

@maminecka2 suhlas - my sme museli dat mega od steny a je pokoj!

nela6
27. jún 2018

@xima ja som svagrinej poradila avivazove papieriky co sa davaju do sušičky a do pracky aa nedava, ale tiez neviem preco 🙂)

nela6
Autor odpoveď zmazal
xima
27. jún 2018

@nela6 ano tie papieriky viem ze sa davaju, a citala som niekde na nete ze sa moze aj kusok latky namocit do avivaze, potom sa nechá poriadne vyschnúť, a dava sa to do susicky s pradlom a potom vonia pradlo 🙂 len som to este neskusala

lucka227
27. jún 2018

Ja som dnes natrafilana sprej DM ktory neutralizuje pachy z pradla tak som hned nastriekala a uvidime ked preschne. Inak vlhke tricko este ako tak vonalo a suche zase ako handra na zem. A to je nove znackove tricko manzel sa ho nechce vzdat tak bojujem 😂 a nechapem to lebo on nie je daky potiaci sa

maminkajanka84
27. jún 2018

Ja si myyslim ze to pradlo ke nedostatocne vyzmykane.Uz som to pocula od viacerych mamiciek...alebo sa nezhoduje prasok s avivazou.ja periem v doma vyrobenom prac.gele a som nadmieru spokojna aj leby som nepouzila avivaz pradlo nesmrdi a je aj krasne makkucke

sticker
kratulka
27. jún 2018

Ja mam take cierne tricka a musim ich minimalne na 50 prat...aj tak par minut po oblečení ako sa spotia pazuchy..koniec sveta... a zas tym ze periem na 50-60 farba z nich lezie...😞

1sonda
27. jún 2018

a s octom namiesto aviváže si skúsila oprať?

trisp
27. jún 2018

Ja som si tiež všimla, že čierne prádlo mi po opratí viac smrdí ako biele... Biele vonia vždy čistotou, čierne takou zatuchlinou...

vamajka
27. jún 2018

@maminkajanka84 Si sama vyrabas praci gel? Ako?

maminkajanka84
27. jún 2018

@vamajka ano, len z pracieho mydla ,vody a kryštalickej sódy, je to velmi jednoduche, pomer je na nete, (daš do googla domaci praci prášok)a pridavam ak sú flaky jar do hlavného prania a sodu bikarbonu, a vyprala som už čučoriedky, čokoládu alebo jahody z oblečenia. A uvidiš ake je prádlo makké.Som s nim velm ispokojná, použ. ho už pol roka a nemenila by som, a navyše dooosť vela ušetríš !

zuzanaete
27. jún 2018

@montemotherone Avivaz zanasa susicku. Nema sa pouzivat. Pradlo zo susicky je aj bez avivaze maksie.

maminecka2
27. jún 2018

@simca06022011 No mozno, ale realne ake nechavame (asi vsetci) medzery za skrinou? 🙂 Natlacit nadoraz a hotovo 😂.

simca06022011
28. jún 2018

@maminecka2 ostáva tam medzera vždy 🙂 keď už bez steny zadnej treba ju nechávať otvorenú pravidelne 🙂 a hlavne prádlo suché by malo ísť do skrjney, čítala som keď som toto riešia napr aj to, že aj ozehleni má ešte prádlo ostať vonku kým sa " vyvetra" 🙂) nuž milión rád a skúsenosti, každý si musí sám vyskúšať. Jednoznačne ja vôbec neodporúčam takéto nalepené skrine k obvodovým múrom.. my sme skončili totalnou rekonštrukciou, kvôli takýmto stenam 😂

simca06022011
28. jún 2018

@xima ja mám prave z tých papierikov takú "olepenu" sušičku ako poprasenu, neznášam to, mala.som lenor papieriky. Používam sprej na prádlo radšej, po ususeni si to navoniam, používam to aj miesto vody na zehlenie...napr. Miele má aj systém kapsúl voňavých, ale tie tiež nemusím. Ak je voňavý ten prach na pranie, ja používam persil/Ariel niekedy, tak to prádlo do sušičky vonia po ňom.

erickatt
28. jún 2018

@maminecka2 my medzeru máme, teda výhoda krivých stien. Prirodzené vetranie 😊😊😊

katka1981
28. jún 2018

@milionar, Neviem ako vam pachne, ale my sme mali akoby potuchnute, ale pritom nemalo kedy stuchnut. Toto som nam stalo aj niekolko rokov dozadu, volali sme aj servisneho technika k pracke, a povedal, ze zle prasky. Ja som vyskusala aj nemozne. Az sme kupili gely v Rakusku a problem nebol. Lenze uz nie je cas chodit do Rakuska, tak kupujeme v DMke Feel Eco, je to ceska znacka a nedam na nu dopustit. Odvtedy sa mi nic take nestalo. A smrad zacal, ked som zacala skusat nove gely, lebo co sme pouzivali predtym, prestali vyrabat.

katka1981
28. jún 2018

@trisp, presne toto bolo u nas asi v roku 2007 cierne stale ako potuchnute, ostatne v pohode.

vladinka
28. jún 2018

@milionar ja som mala presne tento istý problem, vyskusala som uplne vsetko ako ty.... práčka bola nová a drahá....smrad zatuchnuteho pradla cítili vsetci okolo mňa...bohuzial mne nic nepomohlo, predala som byt aj s tou pračkou😁😁 , teraz byvame v dome s novou prackou a susickou a konečne sa vytesujem z vonaveho pradla...ten pocit je na nezaplatenie... bohužiaľ som ti nepomohla,ale na moje smradľavé pradlo vtedy fakt nič nezabralo....

katka1981
28. jún 2018

@vladinka, hahahah, supr riesenie 🙂 My ani susicku nemame, nam sa to dialo v dvoch prackach, vyriesil to iny praci gel. Esteze sme sa nemuseli stahovat z domu 🙂

meliska
28. jún 2018

My sme tento problem mali s tymi gelovymi kapsulkami a pracim gelom.Tomu sa oblukom vyhybam. Uz kupujem iba praci prasok a prisypem k nemu aj sodu bikarbonu cca 2 PL. Prasku davam skutocne malo, mozno aj menej ako polovicu odporucanej davky. Avivaz ak vôbec dam, tak len asi 1/4 aj menej klasickej davky a pradlo zacalo vonat, dokonca aj hrube uteraky.
Svagrina mali tiez podobny problem, potom dosli na to, ze odpad z pracky (v stene) bol prilis nizko, teda voda z pracky spravne neodtekala. Museli ho prerobit a bol pokoj. 🙂

maminecka2
28. jún 2018

@simca06022011 Vam asi medzera zostava 😀 Ale vacsinou to vsetci (vratane mna) narvu co najviac na stenu. Citala som na streche diskusiu ze ked vlhnu steny odporucaju az 30 cm skriňu od steny- to musi vyzeraz "uzasne" 😂. My mame teraz v novom byte vsetko vstavane ale (okrem skrine dvojrocnej copane) skrine neprepchavam, tak verim ze nic nezatuchne. A ja tiez ozehlene necham vyvetrat a aj skrine obcas pootvorim, hlavne botniky 😩, na noc.

ajsha123
18. nov 2018

@tosaneda aky je to prasok? Mavaju ho stale, ci len v akcii? Dakujem.

lulu2014
18. nov 2018

@milionar zdravim..tento problem sme mali aj my. Nasa pracka sa pokazila tak sme mali od svokry ze ved ona ju nepouziva ale vtedy nastaval problem s pradlom...smrdelo....nakoniec sme kupili novu pracku a uz je vsetko opat v uplnom poriadku. Ja to vediet uz je davno doma nova. 😉🙂 Velmi sa tesim ze opat "voniame" 👍👍😃😃😃😃😃😃😃

tosaneda
23. nov 2018

@ajsha123 ..odfotim ti a oznacim ta.. 😊Maju ho stale.

tosaneda
23. nov 2018

@ajsha123 ..toto..

ajsha123
24. nov 2018

@tosaneda jej, super, tak toto by som tam nehladala..

tosaneda
24. nov 2018

@ajsha123 .. nie je začo, ja len že opatrene s tým v prvom rade. Ja používam tak, že biele prádlo kludne nechávam aj cez noc namočené a ráno hodím prať, ale napr. také farebné, čierne atď prádlo, nechávam tak max. hodinku namočené (lebo môže vyťahať farbu!!!) Kvalitným veciam sa nič nestane, ale nekvalitné veci (látky) môže zničiť teda vyťahať farbu alebo spraviť vyťahané flaky. A biele prádlo keď som lenivá namáčať, a mám fľaky na niečom tak napr. nasypem do ponožky ktorú idem prať a hodím rovno do bubna.

nikuska_1
Odpoveď bola odstránená
janinar
29. júl 2020

@milionar mám rovnaký problém a manžel mi našiel túto debatku 😉
používam kapsule ariel ( mám na tmavé aj biele + najnovšie deofresh ) a od pondelka som už 3x prala kvôli smradu , no zároveň som zistila, že iba určité materiály , niektoré manželove tričká a dokonca moje rifle fuj a také teplučké huňaté ponožky z lidlu smrdia neskutočne ... utierky a osušky detto páchli ...
keďže mám syna atopika , program vždy nastavujem bez žmýkania, ked doperie, aspoň 3x dávam prepieranie už iba v čistej vode , už som si na to zvykla + keď vidím tú vodu, koľkokrát je ešte špinavá , tak tým duplom prepieram ... a tak som nadobudla dojem, že tam bude problém ( syn perie kapsulami aj známe a prádlo vonia ) , takže som začala prať normálne , prejde nastavený cyklus a už len vyberiem hneď , no problém pretrval ☹( tentokrát to ale utierky a osušky ustáli a voňajú
práčka je ročná , tiež ocot používam na 90 ...