icon

Starožitná kniha - odhad ceny

sketa
7. jún 2022
melanta
7. jún 2022

Skús kontaktovať aukčnú spoločnosť Soga. Možno poradia, kde dať overiť hodnotu a cenu.

sketa
autor
7. jún 2022

@melanta oni sa špecializujú len na obrazy ci??

melanta
7. jún 2022

@sketa nemyslím, že nejaká aukčná spoločnosť sa orientuje len na obrazy. Orientujú sa na všetko možné.

elizabet173
7. jún 2022

@sketa nám prišli z antikvariátu oceniť, aj niekoľko z nich zobrali. Posudzujú viacero vecí, vek, stav, aj to, koľko je takých kníh.

viera321
Autor odpoveď zmazal
melanta
7. jún 2022

@viera321 ja mám so Sogou pozitívnu skúsenosť. Pán od nich nám odporučil, aby sme vec priniesli, že cenu nám nepovedia, ale povedia nám, či má alebo nemá zmysel si ten odhad zaplatiť.

borabalazova
7. jún 2022

@sketa cca 100 eur (hore/dole). Otázka je, samozrejme, stav knihy (chýbajúce listy, poškodená väzba, poškodené dosky, kožojed, etc.) Soga pre ocenenie kníh nie je vhodná, to nie je ich portfólio a nemajú na to ani znalca. Ak chcete knihu predať, tak skúste kontaktovať www.antikvariatik.sk, ale nemyslím, že by ponúkli zaujímavú cenu. Ak chcete knihu reštaurovať, skúste kontaktovať Katedru reštaurovania VŠVU.

sketa
autor
7. jún 2022

@borabalazova ďakujem pekne

sketa
autor
7. jún 2022

@viera321 ďakujem za odpoveď

tanyja
11. jún 2022

@sketa ja som si dala ohodnotiť knihu z roku 1861 a odpoveď bola: 20€ , lebo už sa rozpadla na 2 kusy.