icon

Štátnica z angličtiny

lenkafilip
9. nov 2016

Ahojte, prosím Vás, je tu niekto, kto robil štátnice z angličtiny na Štátnej jazyovej škole v Žiline? Ďakujem

Strana
z2
tictactoe
4. jan 2017

@waitinka7 no to snáď nie! To akože načo je dobré?! Je tam aj nejaký čas na prípravu keď si vytiahnem otázku?

waitinka7
4. jan 2017

@tictactoe Je tam čas (toľko čo rozpráva ten pred Tebou)

tictactoe
4. jan 2017

@waitinka7 ďakujem pekne,tak sa snáď nejako vykecam.

lenkafilip
autor
4. jan 2017

@tictactoe volala som tam

tictactoe
18. jan 2017

Je tu niekto kto bol dnes na ústnych skúškach v Žiline? Ak áno,ozvite sa mi prosím.

katka26r
28. feb 2017

Ahojte, dievcata vsetky idete na statnicu do Ziliny? Ja chodim do jazykovky - Jazykova skola Trencin, ale maju elokovane pracovisko v Prievidzi. Je tam akoby 6 rocnikov + 7 rocnik je pripravny na vseobecnu statnicu. Poviem Vam uprimne katastrofa. Uz druhy rok mame akoze pripravu na statnicu, pretoze to je priprava taka ziadna. Lektorka nema z Trencina ziadne informacie o tom na co sa treba pripravit, navela jej teraz poslali vzorovo cca 3 zadania ako vyzeraju pisomne a 1 listening. Akoze hroza. Tie pisomne, totalny nepomer, v jednom termine uplne jednoduche veci, v inom termine katastrofa, bola som uplne stratena. Myslela som si, ze ti, ktori absolvuju takuto pripravu budu mat vyhodu oproti tym, co nechodia nikde, ze sa im co - to dostane aby vedeli na co sa maju sustredit. Tu nas lektorka uci v podstate to, co dava studentom k maturite. Esej sme nepisali ziadnu. Som zufala, nakolko ti co uz nabrali odvahu ist na statnicu boli nemilo prekvapeni aki striktni su pri skusani, skutocne narocna pisomna cast. A naozaj vraj uspesnost miziva. Ako to je v Ziline, neviete predsa len ci su neni ustretovejsi, napr. tictactoe vyssie spominala, ze jej listening pustili 3 x, uz aj to povazujem za mile gesto. Ako jasne, ze tu statnicu nechcem za pekne oci, ale jednoducho stres a nervozita robia svoje ...

tictactoe
1. mar 2017

@katka26r pisomne skusky podla mna tazke neboli, ten listening ok, len som mala smolu ze zo 7mich bab co sme tam boli, 4 z nas pochopili zadanie rovnako a ku podivu zle. lebo ked je na papieri napisane "complete sentences according to the text" tak cakam text a nedoplnam z listeningu. takze tam som stratila asi 8 bodov. a pokial viem, listening sa normalne pusta 2-3 krat cize to nie je ziadny bonus. skor som za extrem povazovala to co sa potom udialo na ustnych skuskach a z toho dovodu som hladala niekoho kto tam tu ustnu statnicu robil v dany den. nechcem ta vobec strasit, ale ak sa dostanes na ustne -hlavne sa nadrv geografiu, anglictina totiz vobec nebola rozhodujuca ale to ci viem ake pohorie, jazera, podnebie su v danej krajine. napokon mi to aj povedali "geograficka cast nebola postacujuca". pritom v nazve temy sa o nicom takom nehovorilo, ked je zadanie temy napr. new zealand, some facts about great britain alebo australia, tak je nanajvys nepochopitelne ze ta dodrbu na tom ze aj ked okrem ineho vymenujes, najdlhsiu rieku, najvyssie pohorie, jazero... tak da dodrbu na com oni uznaju za vhodne! a podla toho co som pocula kym som si robila pripravu, nebola som jedina ktoru takto odfajcili. krv vo mne vrie ked si na to spomeniem este dnes!!! navyse vobec nebrali do uvahy prvu konverzacnu cast, tak ked som uz neodpovedala podla ich predstav tak to mali asi spriemerovat, ale zrejme maju svoje zvlastne meradla a hodnotenia na kazdeho. takto potom aj vyzera nase skolstvo... joj sorry som sa rozpisala lebo som este stale kvoli tomu vytocena. ale tebe prajem vela stastia a daj vediet ako si dopadla

swety1
25. okt 2023

@tictactoe prosim akej knihy si sa učila na B1 štatnicu ?

Strana
z2