Ste ešte v kontakte so spolužiakmi zo základnej školy?
Dobrý večer. Momentálne mám 14 rokov a som si veľmi dobre vedomá že toto nie je normálny vek pre stránku pre mamičky :D Ale potrebovala by som odpoved na túto otázku kedže za dva roky pôjdem na strednú kedže som mala odklad. Vždy som bola introvert a trvalo mi dlho sa skamarátiť a konečne sa mi to podarilo a neviem si predstaviť že si mám k ľudom opäť vytvárať vzťahy. Teraz mám skvelých kamarátov a neviem si predstaviť že ich budem musieť opustiť a prerušiť kontakt s nimi. Takže by ma zaujímalo že či je tu šanca že by sme sa mohli aj v budúcnosti kamarátiť kedže sú pre mňa veľmi dôležití a verím tomu že aj ja pre nich kedže aj ich trápi rovnaká vec. S niektorými možno na strednú pôjdem kedže asi piati chceme ísť na umeleckú. Myslíte si že je to možné že sa budeme poznať ? Alebo nemáte nejaké tipy ako s nimi udržať kontakt ? Dakujem za odpoved a pekný zvyšok prázdnin. Ospravedľňujem sa za gram. chyby ak tu nejaké budú. Dovidenia.
@valkyrka79 Ďakujem. Aj keď sú to fakt že roky a roky, stále je bolestivé na to spomínať
@3katka15 To je jasný…Své vzpomínky z dětství si povedené celý život…Objímám tě na dálku …

zo základky vôbec s nikým, zo strednej s pár ľuďmi ale len cez FB, z VŠ s nikým
mám nový okruh známych aj priateľov, nakoľko som sa hneď po strednej presťahovala, neboj sa, všade si nájdeš nových ľudí s ktorými ťa bude spájať to aktuálne
moje najlepsie kamaratky som spoznala na zakladnej skole, s ktorymi sa dodnes stretavam, s kamaratkami zo strednej sa tiez stretavame ale ovela menej a na VS nevznikli kamaratstva iba take, ze sme sa bavili v skole a potom dovi. cize za mna ano.
Ak ste z rovnakého mesta, či dediny, v kontakte určite zostanete. Aspoň počas strednej. Potom už je to asi ťažšie, podľa toho, kam sa kto vyberie.... Ale určite prídu noví kamaráti. Ja som tiež introvert, vždy som mala len pár kamarátov, ale stáli za to. Teraz som úplne mimo, kontakty zostali cez FB. Viem, že máš strach, ale aj ty budeš dospievať a aj introvert sa skúsenosťami trocha zmení a budeš možno ľahšie naväzovať kontakty.
@valkyrka79 Si zlatá, ďakujem ❤
@sofinkaofinka123 máš 14, veľmi to prežívaš. Po každej škole, či už základnej alebo strednej budeš mať pocit, že super partia, lepšia už nebude.. Tak isto, keď budeš meniť zamestnania. Sľúbite si, že sa budete pravidelne stretávať, ale nebudete :--) Prejde čas a s tými ľuďmi úplne prerušíš kontakt a ideš ďalej, spoznávaš nových ľudí. Neber to tragicky.
@sofinkaofinka123 ja som v kontakte s 3 kamoškami zo zš a to mám dcéru staršiu ako si ty 😃 a teda normálne sa stretávame, nie len také, že “máme sa v priateľoch na fb”.
Ja mám tiež 2 také kamošky, s krotými raz za čas niekam aj vybehneme a som za to veľmi vďačná, že ich aj po toľkých rokoch mám takto pri sebe
@sofinkaofinka123 Ahoj, mam 34 rokov a paradoxne sa nestretávam ani nie som v kontakte s nikým zo strednej školy ale zo zakladnej som v kontakte asi s 3-4 kamoškami intenzivne ( tak že chodievame aj von a pod.) a s viacerými online ( napišeme si, poradíme sa, pochvalime - ale dlho sme sa nevideli 🙂 ) Myslim že hlavne v dnešnej dobe sa toho nemusíš báť, my ked sme končili zakladku existoval akurat pokec a smsky 😀 a zostali sme v kontakte a vaša generácia to ma oveľa lahšie, vidim to aj na 9 ročnej dcere, stále je v kontakte s kamoškami z tábora, dnes je nielen jednoduché kontakt udržať ale ho aj obnoviť ak by ustal, mne sa takto "vrátilo" vela ludi do života 🙂

Zo ZŠ neudrziavame nejako kontakty, ak neratam nahodne stretnutia (a to sme boli super kolektiv). Ale mam kamosku zo skolky🙈 (starsia o rok, takze rovnaka ZŠ, ale iny rocnik) a kamosime sa doteraz. Je to uz cez 40 rokov. Chodime spolu aj na dovolenky, prave sme sa z jednej vratili 😀. A potom mam kamosky zo ZUŠ, s ktorymi sa stale kamaratim, stretavame sa pravidelne.