Šteniatko kaká po byte
Mame doma už 2 týždne 10 týždňové šteniatko, kaka po byte. Vonku sa pekne vycika, dostane pochvalu a pamlsku
Ale ešte sa nevykakal. Len doma a to mimo podložku. Dnes sme boli takmer cely deň vonku, prišiel domov a vykakal sa.
Priateľovi dochádza trpezlivosť, chce psa dať preč, deti nechcú.
Ako ho naučiť kakat vonku?
Ďakujeme
Úplne ta chápem, tiež som strácala nervy a okrem toho ukrutny smrad. Ja som si poradila, no tebe poradím asi len vydržať. Je ešte malý.
veď píšem, že trpezlivosť čo iné by si chcela poradiť?
veď ho aj tak chce tvoj priateľ dať preč.
Vy ste sa nemali odbavovat na malom steniatku
@kitycat ako mam zastaviť potrebu? Čo jej strcim stupel do riti?
Neciem si predstaviť ako jej poviem, že zastav potrebu
Ak máš psa, natoc mi takéto video ako tvojmu psovi vykonávacieho potrebu to zastavíš
Ďakujem Ti
Nemam psa. Ale mama ma psa. Segra ma psa. Sesternica ma psa. Kamoska ma psa. Mamine kamosky maju psov a vsetci psici sa naucili potrebu vykonavat vonku.
Musis skratka sledovat, ked vidis, ze si ide cupnut tak zavolat "Dunco fuj!" zobrat a utekat von a nepis mi ze z 10ho poschodia to mas daleko, prosim ta!
Este doplnim, ze ked mala mama svojho ako steniatko, tak robila 12 a viac hodin. Nasla ho pokakaneho, pocikaneho, pogrckaneho a zniceneho po dome, tak upratala a skratka sa ucili ked sa dalo. Teraz vydrzi kludne 12 hodin byt doma. Je to len a len o tom vydrzat a nepolavit.
Chlap by ta mal podporit a pomoct ti, a nie hovorit ti, ze ho date prec a demotivoval ta tym. Si frustrovana, aleten pes za to nemoze,
@kitycat chlap pracuje, podporuje má až až, nemôžem na neho povedať ani pol slova ponosy
Veď toto, že ráno sa s ňou prechdzame aj hodinu, pekne sa vycika, ideme do prace, ja robím len 6 hodín, prídem domov a po byte hovienka.
Mame 4,5 ročne deti, majú ju veľmi radi, ale začína to byt problém.
U nášho psíka, keď bol malý neostavalo nič iné, len ozaj ho pár dní dôsledne sledovať a striehnuť kedy sa začne "nastavovať" na kakanie a vtedy s ním utekať von. Pri cikaní si len rýchlo čuplo, ale pri kakaní zaujalo taký postoj, ze sme hneď vedeli že ide na to..a nešlo to hneď, tak bol čas ísť von, a pri zobraní na ruky to zadržalo. Len to ozaj chce niekoľko dní sa tomu venovať. Ak sa pokakalo dnu, tak sme kričali fuj a ak von tak odmena.. Keď sme neboli doma tak bolo v ohrádke a tam sa nikdy napokakalo, lebo vo svojom priestore si nechcelo špiniť. A to nám asi najviac pomohlo.
@kkati cika vonku, max v noci na podložku, to je super. Ale aj ja a muž pracujeme, nedá sa ho pozorovať cely deň. Prídem z prace a pol bytu okakaneho.
Byvame na desine. Aj keby som vybehla v papučiach tak kým príde výťah a dostaneme sa von, tak už sa vykaka
Skúste kŕmiť len dva krat denne a keď sa napapá hneď vonku.Nech nemá v miske stále granulky, potom sa mu moze chcieť kakať hocikedy. ✊
Určite by som potom skúsila ohrádku, keď nie ste doma. Ešte je malé, zvyklo by si... Zaberá to síce miesto v byte, ale vo väčšine si šteniatka vo svojom špinu neurobia..
Ahoj, steniatko treba sledovat, a pomoct mu pochopit co od neho chces. Pises, ze zvykne kakat v chodbe, ja by som oblozila celu chodbu podlozkami na cikanie/kakanie. Ked ju donesies domov z vonku uz asi vies, ze bude kakat. Treba ju pozorovat, ked ide niekam inam kakat, prerusit kakanie, zdvihnut steniatko a preniest na podlozku.. podlozky by som pomaly redukovala a priblizovala ku vchodovym dveram. Chce to cvik a trpezlivost. Drzim palce 🙂
Nenechajte ho behať po celom byte,my sme ho nechali na chodbe, len miska s vodou.po byte behal len keď sme boli doma.
Este existuje aj psia toaleta pre steniatka, aj to mozete vyskusat. 🙂
keď ju vidíte že ide urobiť vrľkú potrebu, preneste ju na podložku a tam ju kľudne nechajte, prípadne rozložte zo začiatku viac podližiek vedľa seba a pomaly uberajte. Podližka sa dáva ku vchodu aby si šteniatko zvyklo, že postupne bude chodiť na potrebu von. Zakaždým psíka vychváľte a odmente hneď po potrebe. Psík ciká kaká po jedle, po hre, po akomkoľvek vzrušení a vtedy musí ísť von. Ak máte malého psíka, má malý mechúr a teda by msl chodiť von častejšie minimálne zo začiatku aj ká 3-4 hodiny.
@jakubrianka sme v práci. To že urobí potrebu - cikanie na podložku, je ok. Uvítali by sme keby aj kakalo na položku, nie pi byte kade-tade
Kupte ohradku,ked nieste doma,psa do ohradky.vyhnete sa tak nehodam po celom byte.do ohradky podlozku.a uz len trpezlivost.misku so zradlom nenechavat cely den,ak nezozerie do 5 minut,tak zobrat prec.k tym hodinovym prechadzkam- je to v jeho veku zbytocne.staci mu par minut viac x za den.az vekom postupne predlzovat prechadzky.
@simona92101 skúsim teda zobrať misku so zradlom, hoci predtým mával psík misku so zradlom pri pelechu cely deň
K tým dlhým prechádzkam, to je už snaha o to, aby urobil kôpku vonku, nie, že prídeme domov a za 5 min je kôpka na zemi
píšem, všímajte si kedy kaká a preneste ho na podložku a po potrebe odmeňte.Výcviku šteniatku sa treba venovať s tým treba rátať, zaberie to čas a minimálne cez víkend a poobede si to treba ustriehnuť. To že naň nemáte čas je škoda že ste zistili až teraz. Naśa si dlho po sebe papala produkciu ako šteniatko 🤪.
to je základná chyba, prístup k jedlu celý deň. Potom neviete vytvoriť režim papanie/potreba. Vždy po jedle a hraní treba ísť von. so šteniatkom aj ká hodinu. Ja som chodila aj v noci 1x kým si zvykla vydržať.
keď viete že za 5 min po prechádzke robí potrebu, stojím nad ňou a keď začne presúvam na podložku a chválim.
napadlo mi, že môže kakať vo vnútri aj preto, lebo si chce značkovať svoje teritórium, alebo je možno vystrašený, keď ideš do práce a je sám...neviem, alebo sú deti s manželom a psíkom stále doma?
NEvzdávala by som to eŠte so šteniatkom, naučí sa. 🙂 Držím palce.
@jakubrianka to s tými 5 min som popisala dnešné ráno, nie je to tak vždy
@mariaveronikag nie, deti chodia do MS, ja a muž do prace. Ale keď sme si ho priviezli domov, mala som 3 dni doma volno ále sj tak kakala doma
Autorka, odporúčam ako píšu baby, keď sa zobudí, po jedení, po hre chodiť von, ja som chodila aj keď mi chodil a očuchaval, ako keby hľadal miesto. Dávaj papať len granulky, pravidelne, keď sa naje misku s granulami odlož. Držím ti palce.

@im709vf ďakujem za tvoju úžasnú radu. Môj život po tvojej rade nabral nový smer
Chod sa odbavovať niekam inam