Šteniatko kaká po byte
Mame doma už 2 týždne 10 týždňové šteniatko, kaka po byte. Vonku sa pekne vycika, dostane pochvalu a pamlsku
Ale ešte sa nevykakal. Len doma a to mimo podložku. Dnes sme boli takmer cely deň vonku, prišiel domov a vykakal sa.
Priateľovi dochádza trpezlivosť, chce psa dať preč, deti nechcú.
Ako ho naučiť kakat vonku?
Ďakujeme
@ivaa_ ja neciem, niektoré majú asi poruchu vnímania textu alebo čo
treba sa radiť s odborníkom nie so susedmi a to najlepšie pred kúpou psíka. Poradil by v kupovať šteňa počas dovolenky a venovať mu mesiace kým sa zabehne u vás doma.
Pes môže mať nábeh na obezitu ak má granulky stále. Niektoré psíky keď sú staršie, vedia zjesť len toľko koľko im stačí ale nie šteniatko ktoré cvičíš. Ale ak má pes voľný prístup k jedlu, trebalo by aj voľný prístup k potrebe...
@jakubrianka predtým sme mali tuto istú rasu. Okrem tohto kakania žiadny problém, má dobre vlastnosti, je bystrá, milá, tolerantná
Keď ti niekto napíše svoj názor,tak sa na tebe odbavuje???ty len chces aby to malé šteniatko bolo také isté ako psík predtým a hotovo,nič iné nechceš počuť,tak to je ťažko
mne sa toto isté stalo preto viem :D Tiež som raz volačo písala ohľadom našej mačky a úplne odpovede typu prečo som si nezobrala radšej mačku z útulku a takéto veci. ani neviem či mi niekto niečo normálne poradil k téme . ale tiež som vyšla ako krava
@luckabj82 prosím tá čítaj s porozumením. Ja som požiadala o praktické rady ako pomôcť šteniatku. Niektoré tu píšu totálne od veci, mudrujú ale nič neporadia, moralizuju ale nevedia ani toľko čo ja
Ty patria k ním. Pekný večer
@ivaa_ hej to veľmi pomôže, take mudrlantská reči
tak to ste šťastní majitelia zdravého psíka a chce to len čas. My máme dve a jedna je uštekaná do psov a nijak si nevieme pomôcť, aspoň v byte sa nám podarilo že nemôže štekať.
@jakubrianka šteka len málokedy, to už musí byt, psi má rada, oňucháva a chce sa hrať. Ona je taký šašo. Aj preto si ju chcem nechať, deti ju zbožňujú, ona sa s nimi jasi
Len to nešťastne kakanie.
Paneboze.... Nejdem saodbavovat, len napísať. 10 tyzdnove šteňa tolko hodin same doma. Bez vencenia. Prístup ku zradlu celý den. Toto naozaj nie je spravne. 10 tyzdnove stena zere 4x denne. Davku zradla podla vahy rozdelit. Do 3och mesiacoch. Potom 3 krat denne. 10 tyzdnove šteňa MA NAROK este kakat doma. Aj ked sa venči vonku. Je to este "babatko". Este ma ozaj čas na to, aby nekakal len doma. PROSIM, v ramci nejakého voľného času, otvor net, otvor stranky o psoch a studuj. Lebo to co sa pytas, jenajzakladnejsia výchova šteňata. Nastuduj si o psoch nieco viac. A hlavne o stenatach.
@zojazoja píšeš to čo viem, ja potrebuje aby kakala na podložku alebo vonku, nie po byte. 1 kôpku na chove, druhu v obývačke a tretiu pred kúpeľnou
Toto mi poraď
Ak nevieš, tak chod prosím tá do inej témy a nespamuj mi moju tému
To nieje dobre ze mal misku k dispo cely den.zakazdym dzobne daco a uz ide na potrebu.treba rezim,zradlo rano vecer,ked nezje,tak ma smolu.po zradle prechadzka-potreba.nauci sa 😉
NEDOKÁŽE TO este 10 tyzdnove šteňa. Už to pochop. Musis mu dat čas. Tak ako nedokáže babatko kakat do serbla
len toľko ešte k téme, že na chov domáceho zvieraťa by mali byť testy vedomostí a tiež psychotesty.
Nedopadlo by to takto, že pani má už druhého psa a nevie ako sa postatať o šteniatko a naučiť ho základom.Chcieť od 10 tt šteniatka, aby vedelo vykonať potrebu na povel, a ešte keď oni nevedia iné zákonitosti, tak to je fakt vrchol. Aspoň si otvorím intermet a naštudujem a nepýtam sa susedov.
Univerzalna a rychla rada neexistuje. Su sikovnejsie psy a menej sikovne, ale 10tyzdnove stena je fakt male. Ziadny pes nema mat pristup k jedlu cely den, ale taketo stena presne davky 4-5krat denne. Ja som videla, ze nas cika/kaka po prebudeni, tak som ho vzdy po prebudeni schmatla von. Ak ste prec, jasne, ze toto sa stale neda. Ak nahodou sa vykaka pekne vonku, extremne ho slovne vychvalit, musi to len pochopit. Inak podlozky by som zrusila, nech sa nauci aj cikat rovno len vonku.
@mb2021 žiadny spomienkový optimizmus. Ja nemám 105 rokov a ani pes nežil pred 200 rokmi
mila autorka, nic v zlom, ale mam z Tvojich komentarov pocit, ze nedokazes/nechces pochopit, co Ti tu radi x ludi... asi by bolo najlepsie pre Teba a hlavne pre toho psika, keby si ho predala niekomu skusenejsiemu, kto si ho vycvici, bude mat dostatok lasky a empatie a v neposlednom rade aj trpezlivosti, cim skor to urobis, tym lepsie pre vsetky strany
@viky173 chod sa odbavovať niekam inam. Neporadila si mi nič, len máš múdre reči
strasne zatrpknuta zenska 😀
Náš psík to mal tak že prvé asi 2 týždne mával ,,nehody,, potom sme s ním začali chodiť každé dve hodiny von a pekne sa naučil ale nespali sme asi týždeň a pol
@kofolka227 ja či priateľ nemáme problém vstať v noci von ak zaknuci pri dcérach, čo sa stalo asi 2-3x.
Ja riešim že ona proste vonku nekaka. Len dnu. Aj to mimo podložku
Je to normálne, ze stenata, aj viac ako 10 tyzdnove sa nevykaka vonku, aj ked tam moze byt aj hodinu a vykaka sa následne doma. Je to úplne normálne. Nevysvetliteľné asi. Ale neber to ako problém. Nevyriesis to. Treba mu dat čas. Pochopí to za chvíľu. Mam uz piateho psa momentálne 12 tyzdnove stena a az od vcera nekaka vo vnutri. A ro sme v dome, s prístupom na dvor hocikedy.
Tak naco mas stena ked nemas cas?
@tncka áno, všetci ktorí majú psa, sú cely deň doma, že?
Chod s odbavovať inam, ak nevieš nič poradiť, len trápne mudrovať

ja vás nechápem niektoré . vy ani nečítate čo autorka píše a píšete dokola svoje , nie je nováčik v tom že majú psa . ozaj tu si človek ide po radu a zistí o sebe , že je nezodpovedný idiot , ktorý spáva do 14:00 a týra zvieratá