icon

Šteniatko kňučí, keď je samé

11. okt 2021

Dobrý deň, mám 3 mesačne šteňa, je to ale vonkajší psík, ale nechávam ho v takej komore, aby mu nebola zima, lenže strašne zle znáša odlúčenie a veľmi kňučí, nejaký tip aby sa skôr ukludnilo ? Je mi ho veľmi ľúto :(. Cez deň som s nim stále.

cocolino234
•
Odpoveď bola odstránená
•
autor
•
11. okt 2021

@cocolino234 ešte ho mám len pár dni, tak určite sa to pokúsim zlepšiť cez deň 🙂 len čo robiť teraz na noc ? Mne je ľúto keď tak kňučí, a je to vonkajší psík, už ta komora je taký kompromis aby nebolo vonku už keď je pomerne chladno. Chce sa z tade za každú cenu dostať, a ja neviem čo mám robiť ..

zalka
•
11. okt 2021

Autor, ak to je vonkajší psík tak načo ho tlačíš do komory? Nemá búdu ? Sprav búdu zatepli ju .. a nechaj ho vonku

janetinka27
•
11. okt 2021

ked sme nasho prve razy nechali sameho v zahrade pri dome, knucal strasne. hodili sme mu spikovu kost a moje nosene tricko, na ktore si lahol. po par dnoch si zvykol, ale bolo to tazke.

biba987654321
•
11. okt 2021

Bude to trvať len pár dní keďže prvé dni som sa väčšinou starala ja tak som si dala staré tričko ktoré som mala celý deň na sebe a dala som mu ho do búdy a bol klud

21oktober
•
12. okt 2021

čo to znamená vonkajší psík - ovčiak , strážny pes na to určený a vyšľachtený ? Máš plemená psov ktoré nepotrebujú takú tesnú ľudskú blízkosť ako napr. komodor alebo kaukazský ovčiak , tí znášajú odlúčenie dobre, ale ak máš psa bez podsady a viacmenej spoločenského teda naviazaného na pána a svoju svorku , von by som ho nedávala. Sú chovatelia niektorých plemien , ktorí ti psa určitého plemena do voliery nepredajú .

mpg
•
12. okt 2021

A aké je to plemeno? My máme teraz tiež nové šteniatko má 4 mesiace a pol a tiež nie je rád sám, je to malý bígl a je všade aj vnútri aj vonku, niekedy ani neviem kde je, je veľmi aktívny. Tiež sa ho chystám učiť, lebo veľa veciam rozumie, ale ide to dosť pomaly.

darinks01
•
12. okt 2021

Tak ono treba byť aj trpezlivý. Ak je naučený, že do teraz bol stále s niekým a zrazu býva sám, je jasné, že kňučí, ale on si zvykne 🙂

alexk12
•
12. okt 2021

Zapni mu tam radio, mi keď sme odchádzali zapli sme mu to nech počuje nejaké hlasy😀

kikavadi
•
12. okt 2021

Presne náš psík, tiež je vonku, ale ako šteniatko som ho velice chcela dávať na noc do predsiene, nech mu nie je zima. Akoze vydržali sme to skucanie 2 noci. Deti v noci budil. Tretiu noc som ho o 3-tej ráno vzala do koterca a hneď skočil do búdy a koniec, ticho 😃 odvtedy je vonku aj v noci, tam vôbec neskucal. Takže skús ho nechať vonku, ak má svoj koterec, búdu. My sme mu zateplili búdu, dali do nej peliesok a deku a tam pekne spí. Ráno ho vždy pustíme a do večera behá po dvore.

autor
•
12. okt 2021

@21oktober je to nemecky Ovciak, ani chovatelia ich nemali vonku, ale boli v takej otvorenej vonkajšej “miestnosti” ako keby veľká murovaná búda ..

@kikavadi búdu ešte len idem objednať, nakoľko som myslela že bude zatiaľ bývať v tej komore, akurát že sa mu to nepozdáva 😁😅 tak musím nejakú veľkú zateplenu zohnať…

zalka
•
12. okt 2021

@mpg čo ho ideš učiť? ... mám mix beagla, a v búde sa naučil ako šteňa spávať s mačkou... tiež má prístup aj do domu, ale už budeme obmedzovať, aby sa vo vnútri veľmi neprehrial a potom vonku by mohol ochorieť, aj tak sa moc donútra teraz netlačí a ked tak len na chvílku, povyjedať mlsky z pelieška čo má taký vnútorný a hned sa pýta vonku.