Šteniatko má kilogramy navyše
Dobrý večer, mám problém. Mám 9 mesačnú fenku basenjíka a po prvom háraní pribrala skoro 4kg. Nemáte nejaké rady, ktorý by jej pomohli schudnúť? Bývame v byte, ale vonku chodí 3-4 krát denne po cca hodine. Ďakujem
@1xenia1 vet nám povedala, že to môže mať z prvého hárania, keďže sa už mení na psa zo šteňaťa, no aj tak by som chcela, aby nejaké kilo schudla. je stále rovnako šťastná, papá, behá, ochorenie si myslím, že to nie je. Krmim ju krmivom Acana, jedno z kvalitnejších a cenovo o trosku drahších a krmim ju ráno a večer po 75g.
a ake davkovanie je odporucane na granuliach? Mne 2x po 75g pripada vela, ale neviem, ake davkovanie ma Acana
@pietra na balení granulí je 1 porcia denne 150 gramov pre šteňaťá do 15 kil, keďže 8 by bolo zase pre ňu malo, premýšľala som, koľko gramov by som jej mohla davat, no podľa mna by mi mohol poradiť niekto iný a oveľa lepšie, než ja sama.
@eemma12345 Aká je stará, zmente granule na adult, junior je viac kalorický.
@ckocka zajtra má 9 mesiacov
@eemma12345 Tak už prejdite na dospelácke.
@eemma12345 tiež dávame Acanu, ale teraz sa mi nezdá či som dávala ešte pre šteňatá, lebo tiež nám priberal a veterinár povedal zmeniť už za dospelacke
@eemma12345 zda sa mi to davkovanie nejake zvlastne. V tomto veku by sa uz dalo prejst na dospelacke granule. Pri stenacich sa zvykne udavat vaha v dospelosti a potom bud vek v mesiacoch alebo aktualna vaha. Teraz kolko vazi?
@eemma12345 nás zhurta nabral kilo aj pol a to už veterinár povedal, že je vela
@pietra teraz váži 10.4kg cca, fenky vážia od 9-11 v tomto plemene, je to už skoro nad hranicou a už mi to prekáža
@eliska13 super, tak dakujem, idem aj hneď objednať🙂
@eliska13 koľko gramov dávate tomu vášmu?
@eemma12345 no pubertiacka proste pribrala na bokoch🙂
A každé granule sa dávkuju inak... takze podľa svojich nájdeš tabuľku...
@eemma12345 kazde davkovanie je len orientacne. Ja by som bud skusila znizit davku na 120g denne a prejst postupne na dospelacke granule. Ak by priberala dalej, tak skusit zmenit znacku granul a ak by ani to nepomohlo, tak sa poradit s veterinarom.
@eemma12345 má Acanu adult a 2x 90 gr, ale dávam trocha menej, lebo večer mu zostávali granule, ale on má 5,5 kg do 5 kg sa má dať 2x90
Celkovo v lete nezjedol plnú dávku ani ráno ani vecer
@pietra chcela som prejsť na značku Orijen, neviem či poznáte, je to ešte trosku kvalitnejšie ako Acana, no teraz objednam Acany pre dospelé a znížim dávku na 120gr🙂
@miskooo1987 no veď samozrejme, len som sa naozaj už obávala že neschudne, keďže som s nou chodila na luku kde som ju púšťala a hádzala jej šišky, loptičky, všetko len pre to, aby schudla a mrzelo ma, keď som stále videla 10.4kg na váhe🙂 no fakt sa budem snažiť s nou schudnúť, pretože mi naozaj veľmi zalezi na jej zdraví🙂
@eemma12345 áno, Orijen poznam. Ak sme mali nove granule, pozrela som si vzdy odporucane davkovanie a zacala nim, s tym, ze som psy odvazila. Po cca tyzdni som ich odvazila znovu, ak si vahu zachovali, nechala som davkovanie, ak schudli, tak som par gramov pridala, ak pribrali, tak ubrala. Kedysi sme aj Acanou krmili. Len pri nej bolo davkovanie velmi cudne, tie hodnoty sa velmi rozchadali, na jednom vreci bolo nejake davkovanie a na inom uplne ine pre tu istu vahu.
@eemma12345 pozri, aj ja som za mladi mal bigla čo mal 22 kíl... ono ak vidíš jasný driek, tak nie je tlsta...
Acana je super. Ak má dobre formovaný trus určite nemeňte. V junior granuliach býva viac bielkovín aby šteniatko pekne rastlo. Dospelý pes ich tolko nepotrebuje. Takže určite objadnajte nejaké adultky a postupne primiešavajte. Ak by šla váha stále hore proste z nich uberte.
@1xenia1 dobre, tak dakujem krasne za pomoc🙂
@miskooo1987 tak ak by to mala z jedla, tak by to bolo iné, no vet povedala že to je vraj z hárania
@eemma12345 tak to je určite... prehupla z dievčatá na ženu.... u osa je to rýchly proces... takze sk nie je viditeľne obézna, tak to nemáš pre čo riešiť....
@miskooo1987 to nie, nie je nad váhou plemena, no približuje sa k nej, no samozrejme urobim všetko pre to, aby bola zase v norme😄
Mozno by to chcelo zmenit krmivo. Niektore obsahulu prilis vela bielkovin a tukov a potom nepadnu na urodnu podu a na psovi sa to odrazi na prirastku na vahe
@rdi aj to ma už napadlo, skúsim ešte posledný krát kúpiť granule rovnakej značky a ak to nepomôže, tak už budem vedieť, že značka tých granúl, jej jednoducho nesadla
@eemma12345 podľa mňa zbytočne na to tlačis. Pribrala lebo dospela. Presne ako u ľudí a ak jej budeš dávať krmivo podľa návodu, urcite ďalej priberať nebude.
@ajka0207 ano, rozdiel ale je, že jej sestra je v našom meste a rozdiel urcite vidno🙂 nejdem ju tu s nou teraz porovnávať, ale chcem aby trosku schudla a aby sa to ešte nezhoršovalo, pretože by to prinieslo len zbytočné zdravotné problémy

Radili ste sa s veterinárom? Vylúčili sa možné ochorenia? Čím krmite? Ako často krmite?