icon

Šteniatko - pocikávanie

anjelik0907
8. jan 2022

Ahojte dievčatá, prosím vás o radu. Máme šteniatko Borderku od Vianoc ktorá má 9 týždňov. Začala sa nám občas počas spánku pocikavat. Máte s tým niekto skúsenosť? Samozrejme pôjdeme s ňou ku veterinárovi len ma zaujíma či ste sa s tým stretli.Ďakujem ❤️

jaja20
8. jan 2022

@anjelik0907 Nemohla prechladnúť? Na čom spinká? Má peliešok vnútri?

anjelik0907
autor
8. jan 2022

@jaja20 áno má pelistek len ona v ňom spí iba v noci. Cez deň najradšej spinká na zemi. Vonku sa chodí len vycikať, trošku sa s ňou vysantime a ide dnu. A samozrejme na prechádzky chodíme. Ale nie na dlho nakoľko je ešte malá.

kofolka227
9. jan 2022

@anjelik0907 dobrý deň mi máme psíka už rok mali sme podobný problém treba psíka poriadne unaviť jak psychicky tak fizicky a potom bude v noci spať a malo by to problém vyriešiť

dominika_sk
9. jan 2022

Teraz ma 9 tyždňov?

anjelik0907
autor
9. jan 2022
anjelik0907
autor
9. jan 2022

@kofolka227 len ona sa pociká keď spinká aj cez deň. Potom sa zobudí že je pod ňou mokro . Začína sa už aj pýtať sama von keď sa jej chce cikať len v spánku sa tiež pociká.

dominika_sk
9. jan 2022

Tak či tak išla priliš skoro od matky. Skor ako v 8-9t sa to robiť nema a nesmie. Toto by chovatel nedopustil takže to zas isto bude nejake šteňa z množky z bazošu. Povod neznamy, možno otec a matka boli surodenci a možno jeden z nich ani nebol border kolia. Nepoznaš v akom boli zdravotnom stave. Nuž, taketo su dosledky nakupu šteňaťa z množiarne. Stoji malo a nasledna veterinarna starostlivosť stoji tolko že by si mala tri take s preukazom povodu. Bohužial.

anjelik0907
autor
9. jan 2022

@dominika_sk ďakujem za radu. Ozaj veľmi mi to pomohlo. Snažím sa zistiť či má s tým niekto skúsenosti a nie čítať názory od veci. Pekný večer.

dominika_sk
9. jan 2022

@anjelik0907 to vobec nie je mimo. Z toho vyplyva že to može byť problem od psychickej ujmy z predčasneho odlučenia až po geneticku vadu.

fiffinkaa
9. jan 2022

Poctivi chovatelia nechcú skôr davat šteniatka ako 12 týždňové...je to drobček ešte.
My sme museli čakať.

fiffinkaa
9. jan 2022

@anjelik0907 žiaľ to čo píše Dominika je v Tom veľký kus pravdy a ešte uvidíte čo Vás z toho vyrastie. Držím palceky drobcekovi.