icon

Stojka na hlave

16. máj 2023

Žienky čo cvičíte alebo aj tie čo nie💪😁
Ktoré ste sa učili robiť stojku na hlave,ako ste začínali ? Máte nejaké rady ? Trocha tapem aj v tom že ako mat ruky a podobne. A ako to skúšať a nezabit sa 😅
Ďakujem za tip

viera27
16. máj 2023

Na laktoch o stenu. Pozri si videa,je ich mrte.

vamajka
16. máj 2023

Pamatam si este z cias TV na ZS stojka sa robi hlava na cele nie na temene a ruky s hlavou do trojuholnika

panelacikova
16. máj 2023

akože teda... mám vyštudovanú TSV... ale zaujímal by ma dôvod, prečo potrebuješ stáť na hlave? taktiež možno vek? možno to, či si vôbec pohybovo aktívna? tzn. aspoň 4-5x do týždňa nejaká forma 1-2 hodinového tréningu? Tie otázky iba preto, lebo ak chceš ísť do toho len tak zhurta, robíš obrovskú chybu 🙂

vanilkovazmrzka
17. máj 2023

Spevnit core, potom to pojde takmer samo.

Hlavu si das do dlani, lakte polozis na zem. Hlava a hlava by ti mali vytvorit trojuholnik. Zapries sa nohami o zem, vystries ich, zatlcis zadok do zadu, vyrovnas chrbat a potom vytiahnes brusnymi svalni nohy nahor. Skusaj o stenu, a ak chces mat istotu v technike, odporucam niekolko hodin jogy s lektorom. To vlastne odporucam v pripade techniky akehokolvek cviku 🙂

vanilkovazmrzka
17. máj 2023

@vanilkovazmrzka hlava a lakte by mali vytvorit trojuholnik*

katulienkax
17. máj 2023

@panelacikova my to skusame na hodine jogy ale velmi pomaly, zatial len nacvik k samotnej stojke som sa este nedostala pre tazky zadok🙂

lauriik
17. máj 2023

Naucila som sa na makkom travniku lebo som mala blok, ze spadnem a buchnem sa. Ked mi to islo na travniku tak som to uz urobila vsade. A robim to vzdy ze dam si na zem ruky a kolena podoprem o ruky a pomaly sa preklopim (v joge sa za pozicia vola vrana)