Strach z čítania v kostole
Ahojte,potrebujem pomoc
Zajtra mam čítať v kostole lenže ja kokcem.Viem skoro naspamät to čo budem čítať.Čitala dom to už minulú sobotu na nácviku kde nas mohlo byt okolo 35 ľudí a čítala som výborne len sa bojím ze keď budem čítať zajtra že začnem silno koktať alebo nastane blok a nevidam ani hlasku,síce stále myslim na to,že minuly týždeň som to pekne prečítala.Niejake rady ako to zvládnuť ale niejake povzbudenia? :(
Ďakujem
Nerozumiem, preco si sa na to dala. A ked uz, tak preco teda riesis. Ked sa poznas vies co zvladnes. Ja nemam recovu vadu, no v zivote by som nesla pred obecenstvo.
Fakt si myslim ze prispevok je vymysleny. Lebo nerozumiem. Kokcem, idem pred ludi, bojjm sa, dajte radu??? Čudne
Och, ako som nenavidela citat slohy pred celou triedou. Triasol sa mi hlas a chcelo sa mi plakat 😂to bolo strasneee, doteraz si na to spominam. Jedine, co mi pomoholo, bolo predstavovat si celu dobu, ze som tam sama. Naozaj to pomahalo, vyskusaj,drzim palce. Inu radu nemam, doteraz nerada citam pred ludmi, hoci len obedove menu 😂
Prestaň na to myslieť, nenacvicuj, nekomplikuj si to v hlave. Neides recitovat alebo spievať do exfactoru pred porotou...Pre vlastný kľud sa dohodni s niekym že to za teba docita ak by náhodou niečo. Ale určite to dáš!
Neboj, keď príde tvoja chvíľa, postavis sa, prejdes k "pultu" a v pohode to prečítaš, stavím sa s tebou, že to tak bude. Keď mal ocino oslavu, tiež som si niečo prichystala a hrozne som sa bála, že sa zakoktam, ale keď som vstala, vedela som, že to musím dať. Takže hlavu hore žena 😉 a choď spať nech si oddýchnutá 😁
Aj človek bez logopedickej vady má pred verejným prednesom trému.
Čo sa može najhoršie stať - že sa zasekneš? Prečíta niekto iný. A predpokladám že poslucháči sú na takej úrovni, že nikto nebude mať nevhodné komentáre.
Je to iba možnosť precvičiť sa.
@jamidea vzdy som čitavala veľmi pekne a kokcem iba rok s niečo,niekedy mam dobrú dobu kedy čítam a rozprávam pekne.Kazdy z nas musí zajtra čítať (birmovka).Hovorila som farárovi ze naozaj nechcem nemôžem a on stále ze nech idem za mikrofón a nech čítam a potom uvidí ci budem alebo nie.Bala som sa ale čítala som pekne a sám farár mi potom hovoril ze keby vedel tak mi mohol dať čítať viac...niekedy čítam pekne niekedy hrozne,chcela som len radu alebo povzbudenie nič viac,ani nejde o to ze kokcem ale o to že mam trému vystupovať pred ľudmi a to viem ze ma viacero ľudí tak preto som sem pisala
@whatever1 Ďakujem za pochopenie 🙏🏼🙂
Pomodli sa a ver Bohu, ze vsetko bude v poriadku ❤
Dôležité je správne dýchať. Daj si na to pozor, necitaj príliš rychlo, inak sa zadychas a znervoznies
Ja som zbožňovala čítať v triede nahlas slohy aj v cirkvi som citavala Slovo ❤️ akurát spolužiačka čo pri mne sedela ľúbila rýpať a steklit ma počas čítania alebo dačo nasepkavat 😂 koľkokrát som pohovorila také bludy že až
Neboj sa, zvládneš to. Hlavne z hlboká dychaj pred tým ako pôjdeš čítať a mysli na to, že tým ostatným ľuďom je úplne jedno ako to prečítaš. Ak sa pomýlil, pravdepodobne si to ani ne všimnú.. 😊😊 Neboj sa, budeš mat krásny deň a zvládneš to na výbornú. A birmovka je o daroch Ducha Svätého.. Môžeš ho hneď na začiatku poprosiť o dar sily 😊. Držím palce 😊
Neboj aj ja kokcem, stačí ak je okolo viac ľudí a ja zacnem byť neistá.. naučila som sa dopredu ľuďom povedať zo žartu že sa mi to stáva, niektorí dokonca povedali že si to nikdy nevšimli a mňa to aj posunulo.. je pravda, že musíš začať akceptovať že to proste patrí k tebe a keď sa zakokces aj pred 100 ľuďmi, nič sa nestane, pôjdeš ďalej 😊 držím palce keď už bude potom, budeš hrdá že si to dala..
Ja som ako decko chodila citat a zo skusenosti ti mozem povedat NIKDY ani keby co bolo sa nepozri dopredu na ludi. Stale pozeraj do knihy. Chodila som citat roky a jedneho dna akoby utal,nedokazala som citat. Pozrela som sa na ludi a tak som zacala nesustredene koktat. Dostala som blok a odvtedy neviem vystupovat pred niekym,kto sa na mna pozera.
Popros Ducha Svätého nech je s Tebou keď budeš čítať
neboj sa, pojde to rychlo.ak som spravne pochopila,kazdy z vas bude musiet nieco precitat. zvladnes to,budu aj horsi od teba🙂
ak ti to pomoze sa uvolnit, bola som na birmovke ako dospela a na fotkach,co nas tam spolocne po birmovke fotil fotograf sediacich na lavicke pod oltarom,som mala vsade akosi nohy nasiroko a uz uz mi bolo vidiet pod suknu. este dobre,ze mam siroke stehna a tak zakryli vyhlad na medzinozie 😂😂😂
Ahoj, gratulujem k birmovke, určite bude všetko v poriadku, veď Duch Svätý bude pôsobiť. 🙂 Hlavne pokojne dýchaj, a určite to dáš! ❤
@krisbar
@otazka1
@whatever1
@hermionia
@ckocka
@whatever1
@taga
@nikyball
@sunny8
@rosalie1411
@viestta
@jana_eyre_2
@annazozelenehodomu1
@janetinka27
@november1111
@michellemary
Veľmi pekne Vám všetkým všetkým.Všetko dopadlo v poriadku čítala som pekne aj keď mi dosť búšilo srdce ale dodalo mi to odvahu do budúcna ❤️🙏🏼🙂
som vedela, ze to das, teda aspon som tajne dufala, dakujem, ze si napisala ako to dopadlo 🙂) verim, ze nabuduce to pojde lahsie, hlavne hlavu hore a pomaly, vsetko ma cas.
Ahoj, až teraz som našla túto diskusiu, blahoželám k birmovke a teším sa, že si to zvládla. My sme mali podobnú situáciu, syn mal včera prvé sväté prijímanie. Bolo ich veľmi málo, takže museli čítať všetci. Ako mama som mala trému ešte väčšiu, než syn. 😁 Zvládli to super.

Kasli na ludi, bud sama sebou, ak koktanie patri k tebe, nebojuj s tym, prijmi to. Bude to par sekund v tvojom zivote, ktore absolutne nemaju ziadny vyznam, prebehnu a zivot pojde dalej.