Strach zo všetkého a depresia.

26. feb 2020

Ahoj všetkým, neviem ako ďalej, cítim sa duševne prázdna a akási vyhodená, som smutná a nič ma neteší, všetkého sa bojím a neviem čo s tým. S mužom sa len hádame, on moje rozpoloženie nechápe, myslí si, že som len lenivá, o depresii si myslí, že je to len výhovorka neschopných a lenivých ľudí. Najradšej by som od neho odišla, niekam kde budem len sama so sebou. Nie som už schopná niečo robiť, je mi zaťažko sa okúpať, poupratovať, som neustále v strese, trápi ma tak veľa vecí a už dlho nevydržím to napätie. V myšlienkach myslím na večný pokoj, ktorý budem mať až z tohto špinavého, zlého sveta odídem.

majah212
26. feb 2020

Skús sa obratit na psychológa. Môže to byť aj vyhorenie. Objednaj sa k nemu. Držím palce 🙂 hlavne nepocuvaj "odborníkov" na tú tému. Je to tvoje zdravie a sama vieš ako sa citis a cítiš že to treba riešiť. Na liečbu nepotrebujes súhlas manžela.

autor
26. feb 2020

Nie som schopná komunikovať s ľuďmi, ísť von, dnes som musela na poštu ale bolo to nesmierne ťažké sa zdvihnúť z postele a ísť, nemám energiu ani chuť na nič.

autor
26. feb 2020

@majah212 Ďakujem

pieksamaki
26. feb 2020

Je to pravdepodobne ako pises depresia....
Syndrom vyhorenia....ak si bola z niecoho velmi pretazena....
Si nezamestana? Alebo cim sa zaoberas?
Manzel tomu nechape....kazdy ma svoj uhol pohladu....mozes sa ozvat na infolinku dusevneho zdravia...lokalne ti poradia psychiatra....postupne rozpravanim prist na koren problemu,problemov ktore ta trapia.
Vsetko sa da riesit....a ku vsetkemu mozme mat nejaky postoj.
Hlavu hore...verit ze je to docasne....vsetko je obdobie

autor
26. feb 2020

@pieksamaki Nepracujem, nevládzem. Pracovala som v domove dôchodcov, veľmi zle kolegyne, ktoré sa správali hnusne aj k seniorom, ja som bola ľudská a za to ma vyštvali z práce, muž je nervózny že som doma, ja som nervózna, že som doma a nie som schopná ani dvihnúť mobil a spýtať sa na prácu, stratila som záujem o prácu, muža aj život, chcem sa len niekam skryť pred svetom.

strapec
26. feb 2020

Vyhľadaj odbornú pomoc, čo ti tu budem nakladať, že sa máš spamätať, byť rada ze si zdravá, máš rodinu, manžela... proste skús odborníka nie je to nič nenormálne

denullllka
26. feb 2020

Objednaj sa k psychiatrovi, dá ti lieky a prejde to, ver mi 🙂 v rodine sme mali jednu čo tiež takto “vyhorela” a teraz je všetko ok, lieky jej zachránili život. Nie je to ľahké dostať sa z takéhoto stavu, ale treba čo najskôr vyhľadať pomoc, takto fungovať sa nedá a dlho takto nevydržiš.
Držím ti palce nech sa dostaneš z tohto hnusneho stavu čo najskôr!

autor
26. feb 2020

@denullllka Ďakujem pekne.

pieksamaki
26. feb 2020

Tak to je syndrom vyhorenia z pomahajucej profesie.....
Chce to odbornika....nadstavit ta na tvoje potreby....pri tychto pracach je dolezite mat kombinaciu s niecim inym....veselsim...co tebe nieco dava.
Praca s ludmi je v kazden profesii...ale pri pomahajucich ktory pripadne nie je asertivny...ze si nech skakat na hlavu...je to tazsie...
Ina praca..akakolvek bh ta mohla nakopnut....
Pripadne aj medikamentozne.....
Niekoho lokalne vyhladaj....o toto by sa mal starat ten domov dochodcov...supervizia zamestnancov....alebo podobne

sunny8
26. feb 2020

Tým som si aj ja prechádzala .. muž pri mne stal tak 50/50 .. keď sme sa rozišli mama mi pomohla sa zozbierať a depresie som porazila .. bez liekov .. depresie som mala už od ZŠ aj do manželstva som vstupovala s depresiami ale počas manželstva sa mi zhoršili

cormeum
26. feb 2020

Máš post traumatický stresový syndróm zo šikany na pracovisku a manžel ti nie je oporou. POtrebuješ pomoc, manželovi ani nehovor ak sa rozhodneš ísť za nejakým lekárom. A za ten jeho názor na depresiu ti napíšem len toľko, že ak to raz sám zažije, potom pochopí čo je depresia.

3009
26. feb 2020

Určite sa ihneď objednaJ u psychiatra, to je depresia ako vyšitá. Mysli, že ak s tým nič urýchlene neurobíš skončíš v nemocnici na psychiatrii. K psychiatrovi nepotrebuješ výmenný lístok. Dá sa objednať na krátky termín aj k súkromným psychiatrom, ale tam sa platí ca 30 eur na 1/2 hod. Prípadne ak ti dá štátna psych. dlhý termín tak sa objednaj a zatiaľ choď k súkromnej psych., ktorá ti dá termín určite do pár dní.

deti95060810
26. feb 2020

Depresie...čo najskôr k odbornému lekárovi. Psychiatrovi.

bubo551
26. feb 2020

To je depresia. Treba liečiť. Objednat k pdychiatrovi.

nikolgombalova
20. apr 2020

Ahoj ja by som ti rada pomohla .Prechadzal si s tym aj moj manzel 9 rokov.Bral dost liekov,vzdy ine skusali mu dat lebo mu velmi nepomahali iba potlacali uzkost. Tak by sme sa s tebou radi porozpravali ako sa on z toho uplne dostal z jedneho dna na druhy.A teraz vedie pojny zivot.

zebramon
11. máj 2021

@nikolgombalova Ahoj Nikol, ja by som sa rada viac o to dozvedela 🙂 sama sa prechadzam opatovne depresiami a uzkostami, uz by som sa toho chcela zbavit nadobro.
Neviem, ci sem este chodis,tak snad si nejdes spravu.
Dakujem 🙂

nikolgombalova
11. máj 2021

@zebramon ahoj áno môžme sa porozprávať. Máš aj messenger? Tam som Nika Marek Gombalovci

zebramon
20. máj 2021

@nikolgombalova Ahoj Nikol, ano, napisala som ti spravu na FB ;) ked nenjades v obycajnej poste skus ostatne

cernica75
8. jún 2022

@nikolgombalova bože čo by som za to dala,keby mi niekto poradil ako sa z toho dostať,ďakujem za všetky rady

nikolgombalova
25. jún 2022

@cernica75 ahoj ,čítala si príspevok ako sa môj manžel dostal z depresie?

cernica75
8. júl 2022

@nikolgombalova nečítala, môžeš mi to preposlat prosim

cernica75
8. júl 2022

@nikolgombalova veru prosím ťa pošli ako sa z toho tvoj manžel dostal,budem veľmi rada za každú radu.

cernica75
13. júl 2022

@nikolgombalova Nika cez messenger som ťa nenašla,neviem ako sa stebou spojiť

nikolgombalova
13. júl 2022

@cernica75 Ako Nika Gombalová