icon

Štrajkujúci dopravcovia nám znemožňujú dostať sa s bábätkom do mesta, čo môžem robiť ?

jvasenka
10. jan 2020

Žienky takto, určite ste si všimli, že prebieha štrajk autodopravcov. Bývame v HU pri hraniciach a všetky cesty do mesta máme blokované. Osobné autá dnes púšťali až niekedy po 16tej a zajtra vraj budú blokovať cesty od 8 do 20tej. Máme 2mes bábo, lekára, rodinu, partner prácu máme v meste. Zajtra nám treba ísť k MUDr. a na úrad vybaviť nejaké veci.
Moja otázka je, či je nejaká cesta (právna) ako to riešiť? Aj keď štrajkujú, môžu nám znemožniť dostať sa do mesta? Ja rozumiem, že majú právo štrajkovať ale touto blokaciou nás obmedzujú na slobode (sú tu ešte ďalšie dediny, kt sú tiež "odstihnute). Rozčuľuje ma to, že si za rukojemníkov vzali ľudí a tento spôsob štrajku im spôsobuje problémy.

lula313
10. jan 2020

No netreba sa na to pozerať sebecky len zo svojho pohladu. Bojujú aj za nás ľudí. Vysoke ceny spotrebných dani a mýta sa premietajú do cien tovarov, či prepravných služieb. Kritizujú aj ten velky podvod, ktorý tu s elektronickým mýtom bol a všetci sme o tom vedeli. Veď vyraz Skorej z domu pred tou osmou a chod k tej rodine, prehod si lekara, alebo chod autobusom(vraj tie púšťajú, aj sanitky a záchranné zložky). Hlavne, že všetci nadávame, ako sa na SK mame zle, ale keď má niekto gule urobiť niečo pre druhych, tak budeme pindat🤷🏻‍♀️

hettinka
10. jan 2020

@jvasenka myslim, že k lekárovi s dieťaťom vás pustia. Teda hovorili, že take auta púšťajú.
U nad dnes blokujú Žilinu. Tiež to bude otras, neviem, ako sa dostanem pre syna do školy. Ale podporujem ich. Robia to aj pre nás. Drahá doprava = plošne zdraženie všetkého.

jvasenka
autor
10. jan 2020

@hettinka nie púšťajú iba záchranné zlozky, ani osobné ani nákladné autá nepúšťaju... No ja si myslim, že nas sa to bude týkať ak im vyhoveju a tie peniaze budú v štátnej kase chýbať (kto to asi zaplati?)
@lula313 ceny dole nedajú aj keby zadarmo všetko mali🙂 u nás nepúšťaju ani autobusy nič... Ľudia sa nemajú ako dostať do práce, do školy, k lekárovi proste nič... v prvom rade to robia pre seba a pre svoje zisky 🙂

hettinka
10. jan 2020

@jvasenka nemôžete pár dni zostať u rodiny v meste?

sasa1310
10. jan 2020

@lula313 no bojovať necelé 2 mesiace pred voľbami, v čase kedy je štátny rozpočet dávno schválený je veľmi "rozumný" nápad. Čo tým chcú teraz hlavne dosiahnuť? Aby im všetko prisľúbili tí, ktorí tam o 2 mesiace nemusia byť? A ani nebudú? Nechápem. Ale však nech nasľubujú, a potom si zvolia tých, ktorí ako prvé im tie sľuby porušia 😀

jvasenka
autor
10. jan 2020

@hettinka bohužiaľ nie, máme 2 väčších psov

hettinka
10. jan 2020

@jvasenka no tak jedine k lekárovi skoro ráno, cez deň u rodiny a vrátiť sa až večer po skončení. Obchadzkovr trasy nemáte žiadne?

janinah
11. jan 2020

@jvasenka tie peniaze budú chýbať v štátnej kase? a tie papalášmi rozkradnuté nechýbajú? keby všetci zlodeji všetko vrátili a nič dalšie nekradli,tak sme druhá Amerika.....štrajk je dopredu ohlásený,ľudia sa môžu zariadiť inak napr. dostať sa do mesta pred zablokovaním cesty

hettinka
11. jan 2020

Problém je v tom, že tie peniaze, ktoré sa na mýte výberu, nejdú priamo do statnej kasy. Tam sa dostane len časť.
A nie je normálne, že cestná daň za kamión je 4x vyššia ako v Rakusku.
Mám známeho autodopravcu, volala som mu, aby mi vysvetlil, o čo ide, lebo média asi zámerne neinformujú o všetkom. .

jvasenka
autor
11. jan 2020

@hettinka nakolko mame 2 psov nemozme byt cely den prec.. Obchadzkova trasa je +25-30km čiže - 150e z rozpoctu..a rozbita cesta k tomu, no ano ozaj krasa... Preco maju ludia trpiet kvoli ich strajku? Tu nepremavala ani sadka pretoze ju nepustili, ludia z dedin mali deti v skolach v meste a tie s nevedeli dostat domov (isli pred strajkom) ... To do vecera sa mali tulat po meste??
A tak ako tu bolo spomenuté pred volbami chcu zmeny? To naozaj?? Zaujimave ze tu sa potuluju clenovia politickej strany, kt to robia pre ludi samozrejme... Moj sa vcera ponahlal domov kvoli malej (je chora), policajti ho pustili dokonca mu robili sprievod a nejaky papalasko (ten co to robi aj pre ludi) na to, ze ide domov k 2mes babu a je to dedina cca 1km od blokacie povedal, ze jeho to nezaujima...
Tu sa kamionista vyjadril, ze to robi kvôli svojmu šéfovi aby mu ostalo viac a jemu zvysi plat (vtip roka).. Vlada im predsa navrhla 12‰ znizenie ci nie?
@janinah amerika je tazko zadlzena takze by sme na tom boli este horsie ako sme... Ludia sa zariadit nemozu kedze bud neodidu z domu alebo sa uz domov nedostanu... Jedine po tej obchadzkovej trase ale na tie peniaze navyse na naftu nam uz nikto neda (ja nepracujem som doma s dietatom)

enka81
11. jan 2020

@jvasenka mňa by len zaujímalo, ako si prišla k sume 150€ pri obkluke + 25-30 km

simonecka008
11. jan 2020

150€ ? To mate drahu naftu alebo benzin 😁😁 😁 za tu sumu sme my dali Chorvatsko 🙈 To vase auto musi zrat este aj travu popri ceste 🤦‍♀️

jvasenka
autor
11. jan 2020

@enka81 to je len obchadzka... Cestu mame 25km+25-30km obchadzka... A do prace a späť...
Zere dost ale travu iba ked sa ponahlame 😂😂😂Ale uz vydal Lucansky vyjadrenie takze tema uz je neaktualna.. Ale dakujem za reakcie🙂