icon

Strava na mesiac pre jedného

1. sep 2022

Idem sa osamostatniť a absolútne nemám sajny, koľko ma bude stať strava. Doteraz som kupovala ak bolo niečo potrebné. No teraz to idem riešiť úplne sama. S tým že obedy budem mat päťkrát do týždňa kupované…

lasona
1. sep 2022

Pri dnešných cenách cca 200 eur? Možno sa časom naučis ako hospodáriť a môžeš to skresať. My sme dvaja a minieme cca 400 eur, ale nejak extra nešetrime.

zuzubb007
1. sep 2022

No ak si obedy kupujes, tak to mas bez starosti, myslim ze tych 250 bude na stravu tak akurat + tie obedy teda

ukulela
1. sep 2022

No rataj menu, meviem, kolko u vas, u nas v BB 6-7. Vynimocne menej. Takze 20x6=120 mesacne menu. Ranajky + desiata, rozok, jogurt, sunka, vajce, nejake ovocie, zelenina, to by mohlo dat na 2 ci 3 €... olovrant vecera to iste... plus vikend nieco doma varene.... 200 plus na menu, teda dokopy 300 mas odhad s rezervou. Ked okresas menu, usetris .

deti95060810
1. sep 2022

mňa napadlo skôr že obedy budú v práci a budú lacnejšie... cca 3 e. a tým pádom bude na stravu potrebovať menej e... cca 150 e?

autor
1. sep 2022

Naopak, obedy si objednávať budem sama. Teda 6€ počas pracovných dni 😔

anos18
1. sep 2022

Na tých obradoch by sa dalo ušetriť,ak by si si ich varila sama.

autor
1. sep 2022

@anos18 dalo, možno raz do týždňa by som stíhala 😂🙈

anos18
1. sep 2022

Ja robím teraz z domu,ale kým som chodila do práce,na obed sme išli raz do týždňa, inak som si varila. Jednak je to oveľa lacnejšie a jednak viem,aké suroviny použijem. Ale varila som si na viac dní,mne nevadí jesť to isté aj tri dni

liloastitch
1. sep 2022

Obedy by som skúsila skôr nejakú vývarovňu, ktorá varí trebárs dôchodcom a podobne, keď sa odoberajú obedy pravidelne zvykne to byť lacnejšie ako každý deň nejaké menu z reštiky. My sme tak fungovali istý čas a nebolo to až také nákladné. Zaplatili sme si obedy na 20 dní v mesiaci dopredu a vyšlo to cca o 100e menej ako keď sme objednávali každý deň iné.

andrejka1974
1. sep 2022

Na tvojom mieste si varím doma vyjde ťa to lacnejšie ako obedy si stále kupovať a strava tak 150 Max 200 my sme štyria a máme stravu 400

autor
1. sep 2022

Niesom narocna, ale radšej si vyberiem nutricnejdie hodnotnejšie jedlo… snáď tých 300 mesačne mi bude stačiť

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
vler
1. sep 2022

Preferencia nutricne vyvazeneho jedla je dalsi dovod viac si varit sama, a celkovo si pripravovat jedlo doma.

autor
1. sep 2022

Prvé mesiace budú srandovne určite 🙈

babydesire
3. sep 2022

@zoro9836 no vidite ? !!! Ja ked som muzovi povedala 100-150eur na hlavu (priemer,kedze sme sa bavili o rodine kde prevazuju msle deti,a naschval som ubrala zo sumy,lebo som vedela ze mi nebude verit,,tiez ratam tak 200e na pubertiaka a na dospelu osobu) tak ma roafne sprdol,vznikla z toho taka hafka ze uz som v debate rafsej nepokracovala,,stradne sa urazil,,ako mozem vobec pivedat tak strasnu sumu nz stravu za mesiac ze stopade

tianna
3. sep 2022

@babydesire treba poslať muža nakupovať a hneď uverí 😉

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
babydesire
3. sep 2022

@tianna nooo,lenze ja som taka sprosta,ze nakupy ako strava a bezna drogeria (to co sa neda vycislit presne ako energie,ci najom,hypo alebo uver napriklad) robim ja 😒

babydesire
3. sep 2022

@zoro9836 jj ale vsetci tu pisu 200e a suhlasim,je to taky priemer podla uskromnrni,narokov okllnosti atd... presne sa to vycislit neda