Strava na mesiac pre jedného
Idem sa osamostatniť a absolútne nemám sajny, koľko ma bude stať strava. Doteraz som kupovala ak bolo niečo potrebné. No teraz to idem riešiť úplne sama. S tým že obedy budem mat päťkrát do týždňa kupované…
No ak si obedy kupujes, tak to mas bez starosti, myslim ze tych 250 bude na stravu tak akurat + tie obedy teda
No rataj menu, meviem, kolko u vas, u nas v BB 6-7. Vynimocne menej. Takze 20x6=120 mesacne menu. Ranajky + desiata, rozok, jogurt, sunka, vajce, nejake ovocie, zelenina, to by mohlo dat na 2 ci 3 €... olovrant vecera to iste... plus vikend nieco doma varene.... 200 plus na menu, teda dokopy 300 mas odhad s rezervou. Ked okresas menu, usetris .
mňa napadlo skôr že obedy budú v práci a budú lacnejšie... cca 3 e. a tým pádom bude na stravu potrebovať menej e... cca 150 e?
Naopak, obedy si objednávať budem sama. Teda 6€ počas pracovných dni 😔
Na tých obradoch by sa dalo ušetriť,ak by si si ich varila sama.
@anos18 dalo, možno raz do týždňa by som stíhala 😂🙈
Ja robím teraz z domu,ale kým som chodila do práce,na obed sme išli raz do týždňa, inak som si varila. Jednak je to oveľa lacnejšie a jednak viem,aké suroviny použijem. Ale varila som si na viac dní,mne nevadí jesť to isté aj tri dni
Obedy by som skúsila skôr nejakú vývarovňu, ktorá varí trebárs dôchodcom a podobne, keď sa odoberajú obedy pravidelne zvykne to byť lacnejšie ako každý deň nejaké menu z reštiky. My sme tak fungovali istý čas a nebolo to až také nákladné. Zaplatili sme si obedy na 20 dní v mesiaci dopredu a vyšlo to cca o 100e menej ako keď sme objednávali každý deň iné.
Na tvojom mieste si varím doma vyjde ťa to lacnejšie ako obedy si stále kupovať a strava tak 150 Max 200 my sme štyria a máme stravu 400
Niesom narocna, ale radšej si vyberiem nutricnejdie hodnotnejšie jedlo… snáď tých 300 mesačne mi bude stačiť
Preferencia nutricne vyvazeneho jedla je dalsi dovod viac si varit sama, a celkovo si pripravovat jedlo doma.
Prvé mesiace budú srandovne určite 🙈
@zoro9836 no vidite ? !!! Ja ked som muzovi povedala 100-150eur na hlavu (priemer,kedze sme sa bavili o rodine kde prevazuju msle deti,a naschval som ubrala zo sumy,lebo som vedela ze mi nebude verit,,tiez ratam tak 200e na pubertiaka a na dospelu osobu) tak ma roafne sprdol,vznikla z toho taka hafka ze uz som v debate rafsej nepokracovala,,stradne sa urazil,,ako mozem vobec pivedat tak strasnu sumu nz stravu za mesiac ze stopade
@babydesire treba poslať muža nakupovať a hneď uverí 😉
@tianna nooo,lenze ja som taka sprosta,ze nakupy ako strava a bezna drogeria (to co sa neda vycislit presne ako energie,ci najom,hypo alebo uver napriklad) robim ja 😒
@zoro9836 jj ale vsetci tu pisu 200e a suhlasim,je to taky priemer podla uskromnrni,narokov okllnosti atd... presne sa to vycislit neda

Pri dnešných cenách cca 200 eur? Možno sa časom naučis ako hospodáriť a môžeš to skresať. My sme dvaja a minieme cca 400 eur, ale nejak extra nešetrime.