Stretli ste v lese alebo pri lese medveďa?
Ahojte tak schválne stretol niekto medveďa v lese alebo pri lese. 🙂 my sme už malý to šťastie
Ja nie, ale sused bol minulý rok vsade v správach keď ho napadla medvedica.Aj tento rok už obec upozorňovala, že bola videná medvedica s malými v lese za dedinou
Pred vyse 20-timi rokmi v Lip. Jane.
áno, nejakých 10 rokov dozadu. No bol nasratý dosť (hundral, staval sa na zadné), ale našťastie som potom ho nejako rýchlo obišla zdalej a nešiel za mnou. V prvom momente som zamrzla a ostala stáť.
Ešte nikdy, len veveričky, srnky, kamziky a ovce na horach
Videla som z diaľky teraz niekedy v máji. Ale zoči voči som sa s nim našťastie ešte nikdy nestretla 😂
Ja este nie, ale moj muz uz dva krat, a brat len tento rok 3 krat... Ale on je horal, vyraza skoro rano ked este nie su v horach luddia, len zvierata...😁😁😁
Stretla som x krat lisku, x krat srny, jelena, prasa s mladymi, ale medveda, nastastie, zoci voci nie a dufam, ze ani nestretnem. Videla som zatial len medvedie stopy v bahne. Priznam sa, ze mam z takehoto zazitku dost hrozu.
Kedysi som chodievala do lesa sama, neskor so psom a teraz uz teda sama alebo len so psom do lesa nevkrocim. Ked chodime teraz obcas na tury alebo len tak do lesa, tak vzdy minimalne dvaja a cely cas sa relativne nahlas rozpravame, aby nas medved vcas zapocul a mohol sa nam vyhnut.
Ano viac x, v lese na chate, najblizsie sme si ho fotili z okna chaty 🙈
unas bol v praci - asi prisiel na brigadu 😀
Ano, raz som stretla v Tatrach, akurat ranajkoval cucoriedky.
Ano, v tatrach, viac krat, vzdy to prebehlo kludne(na medvedej strane😄)
Ja našťastie nie, manžel áno, keď bol behať v jedno ráno. Vyhol sa mu. Manžel 😀
Raz davno. Cestou na Popradske pleso na turistickej ceste. Hodili sme mu horalku, nechal nas prejst okolo.
Kamoska v lese pri oberani malin. Este s nim aj druzne debatovala, lebo si myslela, ze na druhej strane suchoce v krikoch jej kamoska, co tam bola s nou tiez. Ked jej nikto neodpovedal, sla sa pozriet, co tam robi, ze nic nehovori, iba fuci. Skoro dostala infarkt, ked uvidela maca, ako sa krmi malinami.
Az na uteku vrazila do tej kamosky, co oberala uz o kus dalej (len ona nevedela, ze kamoska uz poodisla inde a miesto nej tam medzitym prisiel maco).
@moonlight1210 no veru, ja vzdy rozmyslam, ked idem do prace peso, ze by som mala mat pri sebe nejake jedlo a vyhodim ho, nech si zamaskrti a da mi pokoj.
My nikdy (musim si zaklopat).. a to chodime po lesoch, horach stale. Moj muz dokonca chodi stanovat sam do lesa.
Z auta ... :D ale pozri na túto mapu kde všade ich videli tento rok pri obciach na Sk ... málo toho veru nie je https://www.sprejnamedveda.sk/medvede-na-mape/

Veľa krát, ale ani raz nie na Slovensku, a to pritom chodíme do slovenskej prírody pomerne často. Mám pocit, že ľudia zabudli, ako sa správať v miestach, kde sa medvede vyskytujú. Už len to, čo nás učili rodičia a mnohí naďalej učia svoje deti - že v lese treba byť úplne potichúčky, aby sme nerušili zvieratká...