icon

Stroj na pečenie oblátok

babula90
5. nov 2009

Máte niekto skúsenosti s pečením, zvládne to aj začiatočník? 🙂 Moje deti oblátky vianočné milujú a chceli by sme si ich piecť celý rok. Budem rada za Vaše skúsenosti.

Strana
cuchre
5. nov 2009

je to piplacka a chce to prax. my sme robievali doma trubicky. treba utrafit cesto a mat trpezlivost,lebo hrozia popalene prsty. a teku masinku som davno nevidela, my sme pozicaivali od susedy 🙂 potom sme to vzdali a trubicky nam nosila ona 🙂

babula90
autor
5. nov 2009

viem, že veľa aj pokazím, ale skúsila by som to, nemusia byť trubičky, stačia aj rovné 😀 , mňam, inak sa nedoplatíme 😀 a môžme si do nich dať aj zdravú múku a tak...
na googli som našla parádne stroje, len neviem, či na to budem mať ☹

titkovamiriam
5. nov 2009

presne tak prsty si to odnesu a hlavne ked sa robia trubicky,oblatky su ok.dobre by bolo keby si mala niekoho kto ich robi aby ti dal recept a ukazal co a ako... 🙂

babula90
autor
5. nov 2009

moja suseda oproti nám každé Vianoce dá, tak skúsim ju kontaktovať, ale neviem, požičať stroj, čo ak ho zničím 😕 oplátky - oblátky nám chutia ešte viac a aspoň sa z nich tak nemrví. Tie z obchodu stoja za houby!

bora8
5. nov 2009

no my máme doma jeden stroja a trubičky robím 🙂, recept ti kľudne poskytnem a stroj sme zohnali v jednom výrobnom družstve dôchodcov - nebol ani drahý, len sme ho kupovali pred 6 rokmi, tak už neviem či existujú

babula90
autor
5. nov 2009

jej, super. Nenašla by si ten kontakt prosím??? Nesúri to.

cuchre
5. nov 2009

stroj neznicis, su to dve zeleza 🙂 len k nemu nepustaj deti....a skus dat inzerat do aviza, mozno ostal u niekoho po babicke a radi sa ho zbavia....

babula90
autor
5. nov 2009

hej, pravda 😀 možno sú tie storočné stroje už naprd a lepší by mi bol nejaký novší typ a začnem podnikať 😀
do avíza sa ako dávaju inzeráty? 😕

ikke
5. nov 2009

ak mas niekoho, kto ti moze z nemecka alebo holandska priniest, odporucam strojcek zn. cloer, myslim ze "Waffelautomat 1621", stoji okolo 30 eur, ale robi trochu hrubsie oblatky, asi ako tie dobre sladke kornutky na zmrzlinu 😉

babula90
autor
5. nov 2009

tak ikke, tie hrubšie milujeme 😝 , ale nemám žiadne kontakty do Nemecka ani Hol. ☹ ☹

babula90
autor
5. nov 2009

bora, nekupovala si to niekde pri Novych Zamkoch?

ikke
5. nov 2009

...mozno maju aj v rakusku, viem ale, ze je to nemecky vyrobca a na slovensku predava iba take tie hrube vaflovace a sendvicovace (aspon co som nasla na nete a videla v slov. obchodoch)

titkovamiriam
5. nov 2009

pozri
magropom

babula90
autor
5. nov 2009

miriam, akurat som to aj ja zistila, ale na porade pisali, ze ten stroj je velmi drahy a ze by mi prisiel az za 2-3 mesiace!!! 😕 🙄
Ten za 30€ by som brala, ale nemám nikoho v zahraničí, len v UK.

ikke
5. nov 2009

jaj, tak oprava, treba hladat v nemecky hovoriacich krajinach Hörnchenautomat 260, 261, 271, 281 alebo 285 😅 to co som predtym pisala je vaflovac na hrube vafle
to len tak, keby nahodou niekto chcel 😉
a stoja od (okolo) 40 eur - pise vyrobca, u nas (NL) ich predavaju za asi 35 eur 😕 /najlacnejsi/

babula90
autor
5. nov 2009

dobre, budem zhanat. Vdaka.
Len je to asi velmi tazke, tak neviem ako by to poslali...
U nas stoja okolo 3500 Sk!!!! To by som nedala.

ikke
5. nov 2009

no ten moj cloer ma 1.5 kg, ale je to trochu starsi model (c. 26) 😅 😉

bora8
5. nov 2009

ten náš oplatkovač bol nový a kupovali sme ho z nejakej dediny od Levíc??? alebo NZ???? nepamätám si

babula90
autor
5. nov 2009

bora, napis cenu. 😉

bambusko
5. nov 2009

babula, mame rovanke chute 😅 toto som nasla na ebay, nemci pytaju za poslanie dost, okolo 20€ 😒

http://global.ebay.com/Cloer_Elektrogerte_Hrnch...

maja22
5. nov 2009

Babula, naši majú takýto stroj z Lipovej, skúsi si vygoogliť, je to dedina pri Šuranoch, žiaľ, cenu si už nepamätám, lebo je to už pár rokov, ale cenník ti pošlú 😉

babula90
autor
6. nov 2009

dakujem, babulky, idem hladat 🙂
ako sa to cesto potom do toho da, naberačkou? 🙂 už vidím ako mi to nepojde, ale nevzdávam sa 😀

babula90
autor
1. dec 2009

babenky, ktorá pečiete oblátky, je to moc ťažké? Odhovárajú ma od toho, tak teraz neviem, či mám ísť do toho, podeľte sa o skúsenosti, dakujem!

macka01
1. dec 2009

v dedine mojej svokry je tiež žena čo ich robí doma,su trošku hrubšie a robí aj s príchuťami,napr.vanilkove,škoricové.Prave mi volala že nám ich pokupila zajtra donesie.mňam,máme ich moc radi.A v obchode ich kupujeme vo veľkom

marianka79
1. dec 2009

baby mnam neni nad to si spravit oplatky doma chce to len prax 🙂

babula90
autor
1. dec 2009

milujem domáce 🙂 budeme robiť celý rok, aj sladké, aj slané, len aby sme nepribrali 😀
Je vela dať 60€ za 15 ročný stroj????
Ako vyberáte horúce oplátky zo stroja??? 😕

macka01
1. dec 2009

mne to príde dosť ale nie som odborník,neviem koľko asi stojí novy,

babula90
autor
1. dec 2009

nový stojí raz toľko... ani mi neodpísali z firmy, ktorá ich vyrába 😝

miska002
1. dec 2009

ahojte...nie je to tazke len to chce prax ako pisala marianka a veeeela trpezlivosti pri praci a este jedna dolezita vec cesto musiiii byt tej spravnej konzistencie to je asi najdolezitejsie a na vsetko ostatne si prides sama babula pri peceni .......vela zdaru a nech su chutneeee...... 😉

babula90
autor
2. dec 2009

dakujem miska, uz ho mam doma, zajtra zarábam cesto, nechám odležať a potom sa uvidí 😕 😀 potom sa ozvem, ale chuť mi nechýba 🙂

Strana