icon

Študentka u nás v byte

tanulik16
5. júl 2017

Nechali sme byvat u nas znamu,ktora studuje na universitat .Dohodli sme sa ze 31.6.jej konci semester prisla z 5 kuframi to som predychala.Aj to ,ze ked sme boli u mojich rodicov nechali sme ju na vikend samu v byte.Kedze nasa rakuska suseda je dost zvedava volala nam ze neake navstevy su u nas cez vikend .Nepovedali sme jej nic nakoniec povedala len mne ze mala tu kamaratky ako sorry ani sa neopytala.Muz je z nervami z koncoch neprispieva nic ale zato si chodi ko kavickach a nakupoch.Teraz zahlasila ze ma este skusky tri.My odchadzame na dovolenku v nedelu a onama satstvo plnu skrinu a jeden kufrik odviez jej to nema kto.Co robit .Je z jednej dediny a jej rodina dost klebetna.Este foti sa v nasom byte bez nasho suhlasu a na stranke dnes nosim pravidelne dava fotky .

osky
5. júl 2017

A co potrebujes?
Radu ako sa jej ubavit ci?

nikawero12
5. júl 2017

@tanulik16 normálne jej ty a tvoj muž oznámte, že v nedeľu odchádzate na dovolenku, takže nech sa najneskôr v sobotu odsťahuje. To je jej vec, ako si odnesie svoje handry. Ak si ich nemá ako odviesť, prípadne jej nechajte šatstvo v skrini, ale trvajte na tom, že ju tam už od soboty nechcete vidieť. A pre istotu vymeňte pred odchodom zámku na dverách.

tanulik16
autor
5. júl 2017

Ako sa jej zbavit uz mam nervy co si to dovoluje soplana

deti95060810
5. júl 2017

Ešte 3 skúšky? Z koľkých - štyroch?
ja by som to riešila môj dom - môj hrad, moje pravidlá.
Takže od pondelka dovi dopo, a na budúci šk. rok ani za svätého ....😝

alex49
5. júl 2017

ak nemáte zmluvu, tak jednoducho zamknúť a odísť, nech si prespáva pod mostom

bashka80
5. júl 2017

Normálne ju postraš, že ti volali z Hausverwaltung, lebo sa niekto anonymne sťažoval, že v byte býva niekto nezameldovaný a že tam bol hluk akurát ten víkend, keď ste tam neboli. Uvidíš, hneď sa sama spakuje.

osky
5. júl 2017

Dohodli ste sa do 30.6.uz davno je po
Slecne treba vysvetlit ze samu ju pocas dovolenky v byte nenechate.musi sa zariadit...
A vy sa zariadte do buducna...
Nieto horsie ako zacat taketo pmetky s rodinou ci znamimi.hned sa narusia vztahy.
S cudzim sa dohodnes,v pokoji vyhodis..ked nepochopi..mas vystarano .
Teraz bude oa za chuda a ty za bosorku.
Ale to ti mozebyt jedno.
Pokial nedodrzuje pravidla eziky neni o com...

lintu
6. júl 2017

ak jej v tichosti vždy všetko tolerujete (aj keď vás to vnútri žere), nečuduj sa, že k vám pristupuje tak ako k vám pristupuje.... u vás by sa asi cítilo viacero ľudí veľmi dobre... musíte byť nekompromisní, povedať si svoje a trvať na tom.... bez toho to nepôjde... je to váš byt... vaše pravidlá... seriózne nepoznám žiadnu rodinku, ktorá by si u seba nechala nasťahovaného nejakého "známeho" na dlhšie obdobie v čase svojej neprítomnosti.... minimálne aspoň na tú chvíľu sa dá vždy niekam presťahovať (k spolužiakom alebo trebárs i na intrák)... ak jej nemá kto pomôcť s vecami, nech si poberie aspoň to najdôležitejšie a po zvyšok nech sa vráti neskôr... klebetná neklebetná rodina, hanba by ma fackovala nechať u niekoho dieťa bývať zadarmo a na ich úkor a pohodlie

carrot_apple
6. júl 2017

@tanulik16 normálne by som jej začala baliť veci, postavila ich ku dverám a čakala naňu, nemáte zmluvu nič, je to cudzia osoba v tvojom byte...

esther03
6. júl 2017

@tanulik16 kazdy si k tebe dovoli len to, co mu ty sama dovolis... a tam je aj odpoved na tvoj problem.

matazirafa
6. júl 2017

@tanulik16 co si dovoľuje sopľaňa jedna? A co jej to takto nepovieš ale radšej na nete remcas lebo sa bojíš vo vlastnom dome si otvoriť usta? Potom sa fakt necuduj že ti tam nejaká trubka skáče po hlave. Chod za ňou nech navali kľúče a dovi dopi

larisa
6. júl 2017

Pobalit veci a dať pred dvere. Vymeniť zámok. Zrejme nemáte zmluvu a býva zadarmo. Predsa je to vás byt.

majkeel
6. júl 2017

Mali ste nastavit pravidla - po mesiaci povedat, ze sa ma podielat 100-150 eur za energie, ziadni cudzi ludia v dome a odisla by davno aj sama. 😀