icon

Štúdium psychológie. Kde sa dá diaľkovo?

junovka
30. máj 2011

Najde sa tu niekto, kto mi poradi, kde sa da studovat dialkovo psychologia v bakalarskej forme???Vdaka

junovka
autor
27. nov 2011

@sari24 prave to je ten problem, ze denne studium. 😒 Aby som mohla studovat, tak si musim aj na to zarobit, tak preto volim externe 😉 Pisala som aj do PO, zatial sa mi neozvali, tak uvidim.Tiez by som bola radsej, keby niekde blizko KE bolo ☹

grettka
27. nov 2011

junovka, pocuvaj, teraz mi napadlo ....a neexistuje u nich (KE, PO) individualny studijny plan? Prihlasila by si sa na denne a poziadala o individualny.. to by mozno slo 🙂

roztrzka
5. dec 2011

Na tej fsev UK študuješ externe? Robila si aj nejaké prijímacie pohovory? Je to zvládnuteľné externe? Prosím ťa zdieľaj informácie, mala by som záujem 🙂

roztrzka
5. dec 2011

na fsev UK študuješ externe? je to zvládnuteľné v tejto forme štúdia? Vykonávala si aj nejaké prijímacie pohovory? Zdielaj pocity :P Mám záujem o toto štúdium. Ďakujem

grettka
5. dec 2011

roztrzka, na fsev uz zrusili externe studium, my len dobiehame, v sucasnosti mame uz len druhy a treti rocnik bc.. prijimacky som nerobila, prijimali na zaklade vysledkov z maturity, zvladnut sa to da, ale je toho viac nez dost popri praci na plny uvazok... v podstate kazdy vecer sa venujem nejakej pisomnej praci alebo uceniu..najhorsie sa zhana literatura, ktora sa v kniznici hned rozchyta, a navyse dost studijnych materialov je len v anglictine..
Dost vyucujucich z fsev uci na paneuropskej vs, na fakulte psychologie

lili_mia
5. dec 2011

nooo baby, chcem veľa vedieť, či niekde na nete sú prednášky z každého ročníka? 😀 mne diplom netreba, ja si to prečítam, niečo si v hlave uložím a budem si ďalej žiť 😎

grettka
5. dec 2011

u nas urcite nie, takto normalne sa nezverejnuju, aj to nie kazdy vyucujuci ich poskytne studentom

junovka
autor
22. jan 2012

Ide este niekto????? 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕

myka2208
5. feb 2012

Ahoj, ja uvazujem do Trnavy - externe psychologiu, i ked ako baby pisu uz aj dostavam strach ako to zvladnem, kazdopadne bolo by super mat tam hned od zaciatku nejaku kamosku. "Junovka" ty o tom iba uvazujes alebo si uz 100% rozhodnuta tam ist, viem ze prihlasku treba poslat do 29.2. - to je za chvilu 🙂

grettka
5. feb 2012

myka2208, ziadne strachy, psychologia je sice dost narocna, a kedze budete na externom, tak budete odkazane na vela samostudia, ale toto nie je nic, co by sa nedalo zvladnut. Pokial ides na skolu len kvoli tomu, ze je to "atraktivny odbor" a kvoli titulu, tak to bude narocne. Ale pokial tam ides, lebo ta ten odbor zaujima, tak sa samozrejme k celemu studiu budes aj podla toho stavat. Aj ked, priznavam, ze budu predmety nad ktorymi si povies "ze som na tu skolu liezla" 😀 😀 Prva meta: zladnut prijimacky, a potom ked nastupite uz budete riesit ine, a pokial natrafite na dobry kolektiv, tak si bude urcite vypomahat 😉

myka2208
5. feb 2012

@grettka ak sa mozem spytat, ktory rocnik studujes? je to externe studium? Ja by som sa chcela venovat psychologii v buducnosti (teda samozrejme, keby som ju vystudovala) ale s Bc. asi bohvieake uplatnenie nebudem mat, ale mozno v nejakom poradenskom centre...

grettka
5. feb 2012

myka2208, ja som treti roc., ext. ale v Ba. U nas uz nie je ext. mgr. takze tiez uvazujem vselijako. Bez mgr. v tomto odbore nie je ktovieake uplatnenie. Totizto, aj ked uz dlhe roky mame trojstupnovy system vs vzelavania, slovensky trh prace stale bc. berie len ako neuplnu vysku, pripadne druhy extrem, ze aj na miesto sekretarky ci recepcnej uz chcu bc. myslim, ze to uz je fakt mrhanie vzdelanim.

myka2208
5. feb 2012

praveze je to skoda, ked sa uz clovek prehupne cez treti rocnik nechat to len tak, ale snad existuje nejaka moznost dokoncit magistra v nejakom pribuznom odbore, podla toho co som citala cela psychologia je vlastne behom na dlhe trate, v podstate nikdy sa nekonciaci proces vzdelavania sa, co je nakoniec aj dost financne a casovo narocne, je to super, ze uz si v tretom rocniku, uvazujes o pokracovani na magistra niekde?

grettka
5. feb 2012

no, rada by som, lebo napriklad v pripade, ak skoncim mgr, len v pribuznom odbore, nemozem robit niektore ukony v psychologickej praxi (nemozem robit psychodiagnotistiku), takze jedine na dennom, ale s indivindi studijnym planom.
zase, ale u nas na skole sa nevyucuje predmet klinicka psychologia, a teda ani z nej nie je statnica. Mat statnicu z "kliniky" je zas podmienka, ak chces ist robit klinickeho psychologa. A pokial teda chces pracovat ako terapeut, musis mat navyse nejaky terapeuticky kurz. Okrem toho, jeden nas pan docent nam oznamil, ze po ukonceni studia, v pripade, ze sa chceme venovat psychologickej praxi bude potrebne registrovat sa tu http://www.komorapsychologov.sk/skp/o-nas2/regi...
takze ano, mas pravu, je to beh na dlhu trat

zajaciq
7. feb 2012

@grettka ahoj, akurat som tu tak len jukla, nemozes sa opytat prosim, toho pana docenta najblizsie, ze ako je to s absolventmi zahranicnych univerzit a registraciou v komore ? ja sice zijem v zahranici, ale rada by som bola registrovana aj doma. dakujem

roxy
7. feb 2012

@grettka ja riešim podobný problém, končím Bc. teraz v máji a neviem čo ďalej so sebou. Bola som externe a robila popritom, ale teraz ked chcem pokračovať v študiu ďalej, mam nechať robotu? neviem čo mam robiť :/// každopádne by som si chcela spraviť Mgr., lebo v tom, že byť Bc. psychológ nie je výhra, máš pravdu...
Čomu konkrétne by si sa chcela venovať ďalej? Ja robím na marketingu, a vždy ma zaujímala skôr psychológia reklamy alebo pracovná psychológia. Klinické odbory ma nikdy veľmi nebrali 😅 Preto rozmýšlam, že skúsiť marketing externe ale zas študovať 5 rokov od začiatku mi príde hlúpe.
V podstate som bezradná, a už vôbec nemám veľa času uvažovať čo ďalej. Prihlášky do 29.2 😔

grettka
7. feb 2012

@zajaciq, skus si pozriet podmienky komory, neviem, ci je nutne, aby si bola registrovana, pokial nevykonavas psych.prax na svk. Co sa tyka vzdelania v zahranici, tak na zaklade dohod o uznavani, treba to riesit cez ministerstvo skolstva, odd. uznavania dokladov o vzdelani. Viac poradit neviem.

grettka
7. feb 2012

@roxy ja mam zameranie pracovna psych., takze tomu by som sa chcela venovat. Ved ani ja nechcem kompletne cele 5 rocne studium niekde absolvovat znovu. U nas su prihlasky na mgr. do konca marca, tak mam este cas.

myka2208
8. feb 2012

grettka, a ake su este u vas zamerania okrem pracovnej psycho? to zameranie ste si vyberali uz v prvom rocniku? a prosim Ta kolko skusok ste mali v priemere za jeden semester? stale rozmyslam ci psychologiu or socialnu pracu, jednu VŠ uz mam, je ekon. zamerania, mna vsak viac laka aktivna praca s ludmi, len mam fakt obavy, ci by som tu psycho popri dvoch detoch a praci uspokojivo zvladala.

grettka
8. feb 2012

myka2208, u nas je to odbor "socialna a pracovna psychologia", takze od prveho rocnika mame take dvoj.zameranie, nevolili sme si zvlast nic. Neviem ako je to v TT, mozno tam je viac predmetov, ale my sme mali kazdy semester 5 skusok, okrem toho mnozstvo seminarnych prac a podobne. Okrem toho v prvom rocniku predmety ako ekonomia (v AJ) a pravo, cize nic spolocne so psych. 😀
Inak je to na tebe, co si zvolis, pokial zacnes napriklad tu psychologiu a urobis si bakalara v TT, tak pokojne mozes ist potom na socialnu pracu na mgr. To by mozno nebola zla kombinacia. A da sa externe.
Ja vsak chcem podla moznosti dokoncit tu psycholu kompletne 🙂

nelly3
14. máj 2012

baby, ktore sa chystate a prijimacky na psychologiu, mate uz literatutu? ja zhanam pre mojho manzelika a neviem sa dopatrat po knihach: biologia pre gymnazia 6 , biologia a starostlivost o zdravie. kniznice 0 bodov, bud ich nemaju alebo su pozicane a uz maju na ne aj rezervacky 😠

henik13
16. máj 2012

@grettka Ahoj, ja sa tiez zaujimam u studium na fsev UK ale neviem ci sa po Mgr. dá robiť aj psychotreapeuticky vycvik prip. klinicka psychologia.. ja som uz psych vystudovala, ale ucitelstvo a s tym sa neda vela robit, tak by som si to chcela rozsirit, ale neviem ci toto je prave to co mi pomoze. A vazne je tam studium (Mgr) uz v anglictine? Kolko sa plati za semester. Vdaka za odpovede 🙂
h

grettka
16. máj 2012

@henik13, tak, v prvom rade, pokial studujes prvu VS, tak studium je bezplatne. Ak druhu, tak tam uz platis, myslim okolo 1000 €/ročne.
V sucasnosti je mozne studovat uz len dennou formou. Nie, nie je v anglictine, iba niektore predmety byvaju, ale to v zavislosti na studijnom programe. Zato vela literatury je dostupnej len v anglictine.
Vykon povolania psychologa je na SVK momentalne trosku komplikovanejsi. Upravuje ho nasa legislativa.
Nakolko je zaradene medzi zdravotnicke povolania, tak predstava, ze hned po skole "hura budem psycholog" je trosku skreslena.
Odporucam najprv si precitat toto: http://www.komorapsychologov.sk/skp/phocadownlo...

K tomu, aby si bola klinickym psychologom, tak je potrebne mat statnicu z kliniky, a ta na FSEV nie je. Po ukonceni studia ta este caka dlha cesta. Vid legislativa.
Pokial chces ist cestou terapeutickej psychologie, tak tam zas musis mat terapeuticky kurz, ktory trva spravidla niekolko rokov, plus nie je lacny, a kurzov je viac, napriklad na KBT, Logo terapiu a podobne plus ked zacinas pracovat tak pod superviziou niekoho. Inak ak chces takyto vycvik, nemusis mat vystudovanu len psychologiu, ale aj pedagogiku, ci socialnu pracu
Neodradzam ta, ale najprv si zisti legislativne podmienky, co by ta cakalo, a na ako dlho.

Ked ja skoncim skolu, tak tiez neviem, ktorym smerom, asi skoncim niekde na personalnom oddeleni.

Externu formu studia ponuka Paneuropska VS v Bratislave, ale za vyssi poplatok. cca 2300€/rocne
Tak vela stastia a zabavy pri studovani dokumentov.

http://www.szu.sk/index.php?id=100&menu=56&kgid...
http://www.komorapsychologov.sk/skp/index.php

http://www.i-psychologia.sk/otazka-1625.php

http://www.kbt.sk/index.php
http://www.slea.cz/index.php/vycvik-v-lt-a-ea/1...

sunny2012
12. aug 2012

NA TRNAVSKE UNIVERZITE SA TENTO ROK PRVYKRAT OTVARA ODBOR PSYCHOLOGIA - EXTERNA FORMA STUDIA.

NAJDE SA TU NIEKTO, KTO SI SKUSIL TOHTOROCNE PRIJMACE KONANIE?

DAKUJEM

nelly3
25. aug 2012

@sunny2012
ahoj,moj manzelik a aj ho prijali, sa velmi tesim 😉

sunny2012
25. aug 2012

blahozelam🙂
mozem sa spytat konkretnejsie info ohladom prijmaciek? buduci rok si planujem podat prihlasku, ak by ste mi vedeli pomoct akymkolvek info budem povdacna. 🙂
smiem sa spytat na vek manzela? ja mam 32 rokov a koli veku ma obcas chytia pochybnosti, ci do toho ist alebo nie🙂
ostavam s pozdravom

grettka
26. aug 2012

@sunny2012
aj ja som zacala studovat v 32 😀 ide len o to, mat dost energie... tej budes mat obcas malo, najma ked pridu predmety, ktore velmi zaujimave nebudu, typu metodologia a statistika a pod., ale aj o tom je psychologia 😉 ... ale to uz je tak vsade. A zas naopak budu predmety, v ktorych sa najdes a budu ta bavit velmi

sunny2012
26. aug 2012

🙂 tak konecne mam o dilemu menej🙂 ty gretka studujes psychologiu v trnave?

grettka
26. aug 2012

nie, studovala som v BA

jankakinzel
10. okt 2012

Ahojte , kto mi vysvetli co je Paneuropska universita? Pochadzam sice so Slovenska ale zijem uz 25 rokov v nemcku ...ale chcem studovat dialkovo na slovensku. Vdaka 🙂