icon

Študuje niekto externe rozširujúce štúdium AJ v ZA?

bobket
7. nov 2010

Ahojte! Chcem sa Vas spytat ci tu niekto dialkovo studuje rozsirujuce studium AJ v Ziline? Chcela by som od buduce roka zacat studovat ale potrebovala by som od vas aku mate skusenost ako sa vam studuje a pod. Mam obavy ako to zvladnem kedze budem este stale s malym doma a tak....

bzuco
7. nov 2010

ja som študovala v RK a teda upozorňujem ťa na to, že to bude riadna makačka...pokiaľ nemáš niekoho, kto ti bude s malým počas prednášok, skúšok, učenia, tak to bude veeeeľmi ťažké...len to naháňanie skrípt a kadejakých kníh bolo hrozné....

tessinka
7. nov 2010

Neviem, aké štúdium myslíš, to rozširujúce pre učiteľov na 1.stupni ZŠ, ktoré ponúka MŠ?
Moje známe učiteľky si robia doplnkové štúdium angličtiny v ZA, myslím, že to trvá 2 roky, chodia 2X do týždňa po dve hodiny, ale nie sú veľmi spokojné, vraj je to príliš teoretické a málo praktické.

Ja som si radšej urobila všeobecnú štátnicu z AJ na jazykovej škole v ZA, chodila som rok do denného kurzu, trikrát do týždňa po 6 hodín, to bolo úplne super, veľa sme sa naučili a rýchlo sa postupovalo, super učitelia 🙂 . Chodili tam aj nejaké maminy na RD.A už aj učím AJ, lebo mám iné pedagigické vzdelanie, aj štátnicu z pedagogiky a školskej psychológie, takže môžem. Všeobecná štátnica je úroveň C1-C2 CEF (SERR).

Neviem, či ti moja odpoveď pomôže... V každom prípade, angličtina je dobrá voľba.

sharlotta
7. nov 2010

Ako kvalifikacia na vyucovanie na zakladnej, alebo strednej skole plati iba ukoncene vysokoskolske studium v danom odbore.

Ja studujem v Nitre, rozsirujuce studium AJ. Ano, je to dost teoreticke, predpoklada sa, ze tvoja anglictina bude uz na dostatocnej urovni (B2-C1) a ze budes zvladat prednasky a skusky v AJ, samozrejme. Je to narocne, ale ak je clovek odhodlany, da sa to zvladnut. Budes si ale musiet zariadit, aby ti pocas prednasok niekto ostal s malym. My mame 3 skusky za semester a mne sa zda, ze sa to da v pohode zvladnut. Drzim prsty! 😉

sylviabab
11. okt 2016

Robí sa externe nieco aj v BA? A co teda poradíte?Nejaka katedra alebo jazyková skola a kurz ?

katka26r
28. feb 2017

@sharlotta Na to rozsirujuce studium mozu chodit len ucitelia? Ja mam VS technického zamerania a pedagogicke minimum, je mozne ze by som sa tiez dala na taketo studium? Je platene? A kde presne to je? A ak by ste mala cas, napisete mi pls nejake blizsie info? Dakujem.