Štyri deti - rozhodnutie
Maminky ahojte! Idem si ku Vám po radu... Sme rodina s tromi deťmi. Chvalabohu všetky deti sú zdravé, šikovné, dá sa povedať bez problémov. Ide o to, že som asi tehotná. MS mi zatiaľ ešte nemešká, ale čo vám budem hovoriť, jednoducho cítim, že som.... manžel je šťastný a ja som z toho hotová. :( Ja už si neviem predstaviť mať štvrté dieťa. Chodím už do práce, máme všetko zabehnuté, všetko klape. Dievčence, ja viem, mnohé ma tu odsúdite, že veď som sa mala chrániť atď....prosím, vedzte, že viem, áno som hlúpa :(. Najhoršie, že rozmýšľam o tom, že by som išla na interupciu :( . Nikdy som nevidela taký smútok v očiach muža, keď som mu to povedala. On by sa neskutočne potešil, keby to vyšlo a ja som v zúfalom stave. Dievčence, hlavne tie, čo ste si tým prešli, prosím poraďte, čo ďalej...ďakujem krásne.
Ja som presne toto iste prežívala, ale s tretím dieťatkom. Mala som tie isté myšlienky, proste som na to nebola pripravená. I keď by som na potrat nikdy nešla, vnútorne som to stále riešila a podvedome som si priala aby sa to ukončilo samé. Po nejakom čase som sa však začala postupne tešiť, chystať vecičky.... No a na poradni v 17 týždni mi lekár povedal ze bábätko nežije a musela som porodiť 😢. Pán Bozko to vyriešil za mňa a neskutočne ma to bolelo a veľmi som sa trápila, že som to privolala. No a teraz mi v posteli spinka 1 ročný chlapček, ktorého sme si do tretice naplánovali, lebo som vedela, že inak sa z toho nedostanem. Milujeme ho ako aj tie predošlé. Pomohlo to, ale zabudnúť sa nepodarilo. Preto ti prajem, ak teda si tehotná, aby si sa čím skôr takýchto myšlienok zbavila a už sa len tešila.
Ja mám síce 2deti, ale už som mala v sebe predstavu, že sa teším ,že už sú väčší, že už nemám niektoré tie starosti ako sú s bábätkami. Proste predstava, že 2stacia😀.Ale...zrazu sestra malé, švagriná malé...a už mám úplne iný pocit. Zrazu by som si vedela predstaviť ten malý uzlíček šťastia.... Je to o nastavení sa. A hlavne...ak si vezmeš jedno zo svojich detí a predstáv si čo všetko ti do života prinieslo....vieš si predstaviť, že by si ho nemala? Boh to takto pre teba naplánoval. Vedel prečo. Tak to prijmi ako dar. Tak, ako si to ten poklad zaslúži.A ono ťa urobí zas o kus bohatšou...Šťastné tehotenstvo ti prajem. A krásne spoločne roky....☺️
rozdiel medzi troma a štyrmi deťmi? žiadny.... my máme prevahu dievčat, takže jednej slečne veci kúpime a ponosia postupne všetky .... Všetko zlé je na niečo dobré.... Neboj sa, určite to bude OK, teš sa a vychutnávaj si tehotenstvo.... Povedz si, že už je to posledné...
Bola som na tom podobne. Hypoteka, tri odrastene deti a ja som bola tehotná. Celé tehotenstvo som chytala hysterické záchvaty, veľmi som sa bála, že to finančne nezvládneme, alebo sa bábätko narodí poškodené... Teraz som šťastná, že je máme, že sme zabojovali.

@codalej_1 Aha, len tu skopirujem, co som nedavno pisala inej mame:
Ja ti hlboko rozumiem, ja cakat stvrte, tak ma slahne... Preto som poslala muza po tretom porode na vazektomiu (odporucam).
Teraz z teba hovori sok, daj tomu tak tyzden. Nemysli na to, neries co bude, proste plavaj zivotom ako doteraz a po tyzdni si k tomu sadni a pouvazuj. Pravdou je, ze rodicia ste dvaja, splodili ste dieta dvaja, ale zena je ta, co tym tehotenstvom a porodom "utrpi" viac (ale aj viac dostane, vsak 😉 ). Takze sa ty sama musis v sebe porypat a uvedomit si, co tvoje konanie sposobi. Interupcia sposobi, ze nebude nieco, co by mohlo byt. Mna by napriklad asi znicilo rozmyslanie, co by teraz bolo keby... preto by som na interupciu ist nemohla. Ale to som ja a ani ja, ani nikto iny ti do toho nema co hovorit. Ak mas byt zvysok zivota podvedome nahnevana na dieta, ak ho mas vinit z toho, ze ti zrusilo zabehany system (a to vobec nemyslim ironicky, presne viem, co to obnasa mat system s tromi detmi), tak to radsej ukonci.
Je to intimna otazka na teba a tvojich blizkych, len vy to mozte rozhodnut. Ja si myslim, ze sama uz vies, co chces urobit, teraz uz len to rozhodnutie prijat aj s nasledkami.
Drzim palce.