Sú dnes obchody naozaj zatvorené?
Kočky, dnes bude asi všetko zavreté?
... vraj slecny na vypadovkach maju otvorene nonstop ;) .... ale inak ano, bezne prevadzky su zatvorene. Este zivnostnici mozu mat otvorene, lebo oni ani so zakona nemaju narok mat aspon dovolenku 🙂
Dnes môžu byť otvorené malé súkromné potraviny a Metro
Otvorené sú aj velkoobchody ako metro
Všetko nie, len obchody, kde nepredáva sám majiteľ
Otvorené sú aj reštaurácie, cukrárne, benzínky a pod.
Ešte aj lekárne čo majú pohotovosť sú otvorené
Výnimky, na ktoré sa nevzťahuje zákaz predaja:
– maloobchodný predaj na letiskách, v prístavoch a ostatných zariadeniach verejnej hromadnej dopravy a v nemocniciach
– maloobchodný predaj a výdaj liekov v lekárňach
– predajne cestovných lístkov
– čerpacie stanice s palivami a mazivami
– predajne suvenírov
– malí živnostníci, ktorí svoje obchody prevádzkujú vlastnými silami
Výnimku počas sviatkov budú mať aj naďalej čerpacie stanice, lekárne, obchody na letiskách, v prístavoch, v ostatných zariadeniach verejnej hromadnej dopravy a v nemocniciach, či predajne cestovných lístkov a suvenírov.
Zákaz predaja v maloobchode počas sviatkov sa nebude vzťahovať na predaj kvetov počas troch dní v roku.Predaj kvetov bude možný 8. mája, 1. septembra a 1. novembra.
Každý rok tie isté sviatky a vy ste sa to ešte stále nenaučili??
@stellarstar A každy jeden sviatok tema na MK či su otvorene obchody pritom ten zakon plati už minimalne 5rokov alebo menej neviem🙈
@stellarstar
@ma77 otázka znela inak žienky 🙂
Jedno ako znela otázka koľko máš rokov? Ked si dospela a nie si mentalne postihnuta tak mala by si vedieť
@stellarstar si sa prišla vyburit? Alebo sa doma nudíš?
Postihnutá niesom snáď ani ty nie
Nie nenudím 🤣 kosti ma bolia ale ešte ma čaká domácnosť. Aká otázka taka odpoveď 🖐
U nás je zopár malých obchodíkov otvorených, cukráreň býva tiež otvorená. Treba si vo svojom meste/obci/ okolí zistiť, čo je otvorené. Ale vždy sa dá aj počas sviatku čosi kúpiť.
@stellarstar tak šup šup
Najprv si odpočiniem ✌️ tiež nie som robot 🤣
@monillia ďalšia mudra :D
No smutné je ze ty nevieš používať Google áno sme my múdre
@stellarstar ty isto
Jasne 👍
@stellarstar co musí koňovi oznamovať, že je v menopauza :D lebo to tu tých ľudí fakt zaujíma:D
Ty musíš mat nejaké psychické problémy že? Bud rada že nie si v MP len dávaj pozor vieš karma je zdarma 😉
@stellarstar ja určite nie, len sa tu pozastavujes nad mojim príspevkom a keď som videla tvoj tak dovidenia :D
No mne sa pri tvojom zastavuje viac mozog keďže toto vieš nájsť aj na nete že dnes je sviatok kde čo je otvorené a čo nie. Dokonca moji rodičia vedia ze je sviatok ja síce nežijem na sk a viem ze je sviatok ✌️
@stellarstar ja tiež viem ze je sviatok:D inak by som to tu nepísala;)
Ha ha ha si veľmi vtipná
@stellarstar zabudol vôl, že teľaťom bol.