Sú kryštáliky z Egypta bezpečné pre deti?
Dobrý večer ženy, najmä mamičky. Prednedavnom na mňa na instagrame vyskočila jedna influencerka, ktorá predáva nejaké vraj veľmi účinne kryštaliky z Egypta, ktoré zaberajú pri nachladnuti a celkovo pri upchatych dutinách. Mam doma dve malé chodiace choroby, najme v tomto obdobi, vždy si to odnesú dutiny, že chúďatká niekedy aj týždeň nevedia dychat nosom. Dotoho je jeden z nich aj alergik, Takze super kombinácia. Tak som minule videla na instagrame tie kryštáliky a vraj sú veľmi účinne aj pre deti, ako spominala tá influ. Už už som to išla objednať aj keď mi to prišlo celkom dosť drahé za maly kelimok, no potom som sa dostala k článku niekde na nete, že pre deti to vraj nie je dobre a ani určené a môže to byt dokonca nebezpečné a zdraviu škodlivé. Pritom tá influ to stále promuje, rozprava o tom aj zdieľa na profile recenzie od iných mamičiek ktoré to kúpili a davaju to svojim deťom. Máte niektorá z vás s týmto skúsenosť? Dávate to deťom? Popripade ak o tom viete niečo bližšie kľudne napíšte dole pod príspevok. Budem veľmi vďačná za každú radu a skúsenosť
presne, prave som to sla dopisat 🙂 Nemyslim si, zeby to malo nejaky zazracny ucinok. Podobne krystaliky sa daju kupit aj u nas. Do Egypta chodime casto a co sa tyka liekov je ich tam nedostatok takze sa domaci liecia kadejako, nemyslim si,zeby vynasli nieco nove, mozno len su silnejsie kedze tam sa to tam to zlozenie nejako extra prisne nekontroluje.
Tak v provom rade do difuzera sa davaju esencialne oleje, tieto krystaliky treba zaliat iba horucou vodou v nejakej miske/nadobe. Ja co som mala (neviem uz presne kde som obejdnavala) tak vonali prijemne mentolovo ale rovnaky ucinok dosihanes aj esencialnymi olejmi. A dalsia vec je ze upchate dutiny a nadchu to zazracne z vecera do rana nevylieci nic. Mentol/mata moze pomoct v dychani ale tiez to nie je zarak na pockanie
@miadi Dakujem aj za tvoj vyčerpávajúci komentár, tiež sa môžeš presunúť na inú tému, tu sa rieši niečo konkrétne a nie slepačí vývar a ako mám vychovávať svoje deti a čo sa má a čo sa nemá. Peknú nedeľu..
@maca1984 Áno tak cca stoja tie kryštáliky od nej. Ale nejdem to kupovať vôbec.
@miadi sive bunky máš v hlave ty keď sa potrebuješ vyjadrovať k niečomu, k čomu nemáš vôbec čo k veci povedať a tak splietas 5 cez 9. Nemám toto rada. Keď nemáš čo tak prosím tá chod sa rozčuľovať inde a poučovať.
@stormie môžu sa aj do difuzera len treba dodržiavať dávkovanie, inak sa stane to čo som písala. Však toto, prišlo mi to podozrivé. Ale ked už človek naozaj nevie a skúšal fakt všetko tak keď niečo takéto vidí tak je jasne že človek chce dieťaťu pomôcť od utrap, len niektoré veľmi múdre prispievajúce si tu myslia že nič nerobim pre ich imunitu a len by som im chcela sypať kryštáliky. Nuž nechám ich v tom , nevidia do môjho života a života mojich deti s čím sme si presli. Ale dávať nevyžiadané rady, ktoré nemajú nič spoločne s témou, tak to jedna radost!.
No pobavila som sa na komentároch 😀😀😀 za mňa ti poradili super. Naozaj veríš že to funguje? To už je ako tie dzusiky a kávy na chudnutie 😀😀😀
@aurora33 Veď píšem že to nejdem kupovať, už som to písala ešte na prvej strane, ale tu si niekto nečíta komentare keď reaguje.
@klementinka58 ďakujem že si prispela do témy, s krystalikmi skúsenosť mám, tie čo sa tu dajú objednať aj cez ineternet ale už som tu vyššie popisovala že u nás len chvíľu zaberie a potom zas je v noci peklo. Rozhodla som sa však, že to kupovať nejdem nakoniec, nebudem riskovať zdravie mojich deti. Skôr som chcela odpoved od mamičky ktorá to od nej kúpila a má skúsenosť priamo s tými čo predáva tá influ. Ale vyzerá to tak že žiadna to nekúpila, čo som úprimne rada.
@stormie Takéto.mentolove.krystaly rozpustné, dokonca jedlé dakedy predávali v lekárňach. Používali sme ich keď som bola dieťa na cukriky, plus robili sa z toho tinktury atď (niečo.ako.alpa?), krem :D
Ak chces krystaliky z egypta ktore su naozaj dobre, su sice silne ale ked vyprchaju mozu aj deti, pridaj sa radsej do nejakej FB egypt skupiny a isto ich z dovolenky niekto rad prinesie a kupi, Na jednu inhlaaciu ide 1 krystalik. takze to strasne dlho vydrzi a jedna mala krabicka v najdrahsich egyptskych obchodoch stoji 5. Inak kupis vacsinou za 2
Inak zase sa tu nehejtujte, ved ľudia skúšajú, hľadajú atď hocičo keď sundeti v kuse choré. Vybehlo z netu toto a pýta sa na to, netreba riešiť.
Tak to bude asi tá, čo ju na fb spomínali. Mňa by hanba fackala kúpiť niečo za pár drobných a predávať za toľké peniaze. Min. rok viem, že veľa ľudí ich v Egy kupovalo. Ja som na ne pozerala, ale nakoniec som ich nevzala. Keby si mala silnú potrebu ich skúsiť, ja ti ich tam kľudne kúpim a pošlem- za tú sumu za akú ich kúpim. Najbližšie ideme koncom mája. /dievčatá, nie. Nebudem to nakupovať vo veľkom, tak mi prosím nepíšte./
Nie, taku somarinu by som v zivote nekupila. Pouzivam mozog
influencerky sú najnovšie už aj liečiteľky? Prosím ťa, snáď tomu neveríš...influencerke neverím ani to, že používa kozmetiku, ktorú propaguje, nie že nejaké kryštáliky sú vôbec z Egypta a navyše liečivé
@simca06022011 ďakujem aspoň niekto to pochopil.
@maca1984 radšej to nebudem skúšať, ale ďakujem za ochotu, pekný deň prajem
@fido69 ja nekonzultujem žiadne lieky, nerozumiem prečo to adresuješ mne. Neviem ani o akú lekárku tu ide.
Za máličko a pekný deň aj tebe.
A tie hejty si nevšímaj. Poniektorí asi vstali ľavou nohou dnes a poniektorí zas majú potrebu byť "najmúdrejší".
@maca1984 neriešim to nebudem si kaziť deň, je obdivuhodne ako oni všetko vedia a nikdy nepotrebovali žiadnu radu.
Teraz som pozerala, že aj Lubomira Mohamady si to kúpila a teda stálo to 2,40€ . Hneď sa tam pustili do ,,influencerky" , že počom to ona predáva.
Choď do lekárne, kde pripravujú IPL lieky v labáku a kúp si metolové kryštály, ako surovinu. Tie sú kvalitné a silné.
Ja som si ich tiež chcela od nej kúpiť , ale tá cena … pozrela som na slovenskom e-shope a mám ich za necelých 7€ aj s poštou
Tie kryštáliky niesu dobre pre deti vôbec.Ona to tvrdí že sú,koli tomu že ich kúpila za fakt pár eur možno 5 a predáva ich za 30.To už je nonsens.Príde ti mala krabička bez príbalového letáku a bez faktúry.Tie čo to kúpili už to nahlasujú na SOI a keďže je ich viac ako 10 tak sa to javí ako trestný cin.Ona klame a zavádza vo vsetkom,má nezamestnaného muza a keďže stále sa robí niekym kým naozaj nieje tak klame a zarába nechutne na ľuďoch a hlavne tvrdí že je to i pre deti ale nieje mám to potvrdené detskou lekárkou.Je smutne že za vidinou zárobku chce poškodiť deťom.
V Hurghade som ich kúpila za 1 EUR, je to dobre na dutiny a aj pre deti.
@inge1177 do takého rozsahu ju nesledujem, takže neviem aká je a na com zarába, viem ešte iba to že robí aj s LR, ze sa venuje takýmto doplnkom výživy, tak som si pomyslela že by to mohlo byt naozaj fajn ako o tom rozprávala. Zas ak by toto promoval niekto, kto sa vôbec nevenuje takým prípravkom celkovo tak nemám ani pomyslenie že to objednam, no zmohli má aj recenzie ktoré tam zdieľala, ako to funguje. A ako som už písala, tak mi je ľúto že to dáva aj svojmu vlastnému dieťaťu. To je teda naozaj hazardovanie
@majive no vraj tie čo sú tu dostupne na internete, tak nie sú take silné ako tie od nej

Tie kryštáliky, myslím tie, čo sa naozaj kupujú v Egypte a sú made in Egypt- tak stoja 2 eurá, možno 5 ak ich kúpiš v hotelovom obchode.
Nekupuj predraženú hlúposť len preto, že to nejaká influ chváli. Neviem ktorú to na fb spomínali, že ich predáva za 30 e. Skoro ma šlahlo o zem.