icon

Sú to ploštice?

dominika1n
1. máj 2025

Včera som našla 2 na zaclone a ďalšie 2 v okolí okna. Hneď som všetko vyčistila vyprala vystriekala. Bývame v byte na prízemí.

anna777115
1. máj 2025

Pochybujem, že by sa ploštice držali v okne. Uprednostňujú tmavé miesta a vyliezaju v noci.

dominika1n
autor
1. máj 2025
dominika1n
autor
1. máj 2025

Či nemohli prísť od susedov prip z vonku

jogy1984
1. máj 2025

Ploštice sa pred denným svetlom väčšinou skrývajú pokiaľ nemajú naozaj veľkú kolóniu . Ale to už by ste mali štípance po celom tele . Ak sú to ploštice je veľmi málo pravdepodobné že by ste sa ich svojpomocne zbavili. Niekedy nestačí ani deratizacia bytu ale býva potrebné deratizovat celý dom . Pretože ide naozaj o veľmi odolný hmyz

dominika1n
autor
1. máj 2025
@jogy1984

Ploštice sa pred denným svetlom väčšinou skrývajú pokiaľ nemajú naozaj veľkú kolóniu . Ale to už by ste mali štípance po celom tele . Ak sú to ploštice je veľmi málo pravdepodobné že by ste sa ich svojpomocne zbavili. Niekedy nestačí ani deratizacia bytu ale býva potrebné deratizovat celý dom . Pretože ide naozaj o veľmi odolný hmyz

@jogy1984 a podľa foto? Síce už bola zabitá.. Možno som ich akurát vymakla keď sa chceli k nám dostať a nevyzerali ako dospelé skôr mladé. Divné že išli z obývačky ani tam nikto nespí a zvyšok bytu je ok prehľadala som také miesta kde by mohli byť. Ani kusance

dominika1n
autor
1. máj 2025

Zdali sa mi také oťapene aj keď jedna sa mi snažila ujsť

jogy1984
1. máj 2025

Ploštice sú veľmi rýchle telo by sa možno aj podobalo ale tie anténky na hlave nesedia . Ploštice sú veľké 3-4 mm . Podľa fotky to vyzerá na nejaký druh švaba

dominika1n
autor
1. máj 2025

Toto mohlo mať Max 4mm je to veľmi približene aby bolo dobre vidieť

dominika1n
autor
1. máj 2025
dominika1n
autor
1. máj 2025

Keď som to dala cez Google lens hneď mi to vyhodilo ploštice

dominika1n
autor
1. máj 2025

Aj ploštice na obrázkoch majú tykadla

jogy1984
1. máj 2025
@dominika1n

Aj ploštice na obrázkoch majú tykadla

@dominika1n áno ale iný tvar tykadiel

dominika1n
autor
1. máj 2025
@jogy1984

@dominika1n áno ale iný tvar tykadiel

@jogy1984 sú zabite popučene vo vreckovke. Ale tak budem rada ak to nebudú ploštice. Chcela som ešte pozrieť vonku okolie okna lebo vedľajší byt ma balkón zakrytý a nikto tam ani nebýva.. kto vie čo tam je...bývame skoro rok ešte len

jogy1984
1. máj 2025
@dominika1n

@jogy1984 sú zabite popučene vo vreckovke. Ale tak budem rada ak to nebudú ploštice. Chcela som ešte pozrieť vonku okolie okna lebo vedľajší byt ma balkón zakrytý a nikto tam ani nebýva.. kto vie čo tam je...bývame skoro rok ešte len

@dominika1n to je ten problém . Aplikácia na rozpoznávanie hmyzu sa ľahko môže pomýliť pretože telíčko je zdeformované. Ale ako bolo povedané je nepravdepodobne že ide o plošticu. Ak ste ich našli na záclone a bývate na prízemí najpravdepodobnejšie je že prišli s vonku . Ploštice sa šíria medzi bytmi . Je maj a hmyz býva aktívnejší . Ak máte ploštice tak sa nachádzajú najčastejšie 2 metre od postele pod matracom v škarach

3petka
1. máj 2025

@dominika1n nevyzerá to ako plostica. Je to aj dosť tmavé.

dominika1n
autor
1. máj 2025

Pozrela som aj na stránkach hmyz s ktorým sa to dá zameniť a nič sa tak nepodobalo. No uvidíme časom

dominika1n
autor
1. máj 2025

Na zaclone na svetle mali takú hrdzavu farbu a čím skôr som to zabila keďže máme malé bábätko

bobooo
2. máj 2025

To bude bzdocha dubova, su velmi male , maju priesvitne kridla a štipu

dominika1n
autor
3. máj 2025
@bobooo

To bude bzdocha dubova, su velmi male , maju priesvitne kridla a štipu

@bobooo áno podobá sa to podľa Google 🙏🏼 chvalabohu

bobooo
4. máj 2025
@dominika1n

@bobooo áno podobá sa to podľa Google 🙏🏼 chvalabohu

@dominika1n v pohode, nie su nebezpecne len štipu, v istom období - potom zmiznu...poroadne vytrepat pradlo z vonku - tam zvyknu nalietať 🙂

dominika1n
autor
4. máj 2025
@bobooo

@dominika1n v pohode, nie su nebezpecne len štipu, v istom období - potom zmiznu...poroadne vytrepat pradlo z vonku - tam zvyknu nalietať 🙂

@bobooo ja som už pre istotu preprala všetko v okoli okna a gauč vystriekala sanytolom proti roztočom a plošticiam 🙂 na jednom okne nemáme sieťku a to je asi ten problém že sa tu dostali

erik41
Odpoveď bola odstránená