icon

Sú tu vlastníci mačiek?

26. jún 2023

Chcela by som poradiť od tých, ktori ich majú viac v byte/ dome. Ďakujem

shewinka
26. jún 2023

Mala som mačky aj v byte, teraz mam v dome

alison11
26. jún 2023

Moja mamina má v dome ale aj na dvore podľa toho kedy kde chcú byť mačičky.

autor
26. jún 2023

Chcem sa opýtať, máme jednu. Kocúra skoro dvojročného a chceli by sme ďalšiu, mali ste ich postupne či naraz. Bojíme sa, že si nezvyknú, budú sa biť a podobne, nechceme im robiť stresy a potom niekam posunúť to nové, keď si nezvyknú. A čo je lepšie či mačka alebo kocúr

shewinka
26. jún 2023

su mačky, ktore si zvyknu na seba, ja som mala 2 a boli surodenci (sestry) ale tiez som mala 3 a jedna k nim bola cudzia. Ide o to aku mas macicku ty. Chces macicku z nejakeho OZtka co im pomaha? Oni ti najlepsie poradia, ktora macicka je vhodna do partie.
Alebo si vezmi mačicku do docasnej opatery na skusku.

autor
26. jún 2023

@shewinka rada by som z útulku, len sa bojím kvoli tomu nášmu a vrátit mačku do útulku, kvôli tomu, že si s tým mojim kocurom nesadne, prípadne si budú ubližovať mi príde také neľudské. Ale nechcem trápiť ani jedného. A dočasnú opateru by som tiež rada skúsila, lenže tam je problém, že keď si zvyknú na seba a potom ich odtrhnem asi tiež nebude v poriadku. Neviem ake majú v tomto mačky chápanie

autor
26. jún 2023

Ten náš sa boji aj muchy

mamina198
26. jún 2023

Ku kocúrovi skôr mačku,nie mačiatko ani kocúra. Treba ich zbližovať jedlom. A vytvoriť dostatok priestoru pre oboch, zachodik, hračky a mali by sa skamosit. A hlavne na nový pach nachystať pôvodného kocúra. Takže nejaké deky, čo by nová mačka mala už predtým u vás ako sama príde. Mačky sú teritoriálne.

erickatt
26. jún 2023

Skus. Urcite ale 2 zachody, dve misky... Ak je vykastrovany mohli by si sadnut

lucia147852
26. jún 2023

Veď ty si ju vieš vziať do dočasnej opatery s tým, že by si ju chcela potom adoptovať, ak bude všetko Ok. Aj ja som tak mala. Mám dve mačky. Ale je to strašne individuálne. Niektorí kocúr prijime iného kocúrika, dôležité je aby bol mladší. S mackom bývajú menšie problémy. To musíš len vyskúšať. Bohužiaľ takto ti nevie poradiť ani ten, čo mačky chová, pretože to je ako a ľuďmi, každá má inú povahu a dopredu nevidíš do hlavy ani jednej

shewinka
26. jún 2023

Mačicku si vezmes do dočasky na skusku, mozno macicke nebudete “vyhovovat”vy. Preto je dobre skusit dočasku, ak bude vsetko dobre, mačinka pri Vas ostane navzdy.
Tiez som mala macicku v dočaske a aktualne je kralovna nasho domu.
Skus OZ Srdce pre mačky, dievčata ti urcite poradia 🙂

0silvia0
26. jún 2023

Mame 2 macky a boli u nas az ako dospele. Ta druha k nam prisla 2 roky po prvej. Asi 2 mesiace trvalo kym si zvykli.

tara42
26. jún 2023

My sme mali prvého kocura. 2 roky. Tiež bol taky poserko, všetkého sa boji ale pri nás je riadny maznak. Neplánovali sme ďalšiu ale našli sme v lese maciatko (macku) tak sme si ju priniesli domov. Tak 7-10 dni bola okukavacka, bili sa. Teraz spolu ležia, hrajú sa. Dali sme ich kastrovat obidvoch. Za mňa je lepšie mať dvoch, zahrajú sa, keď idete aj na par dni preč, sú spolu.

dzulli1980
26. jún 2023

Každá mačka má svoju povahu ... pokiaľ chceš mačku/kocúra z útulku, treba sa pýtať na povahu, ako sa znáša s inými mačkami/kocúrmi atď. ... my máme dvoch kocúrov ... najprv sme dali domov polovičnému maincon-ovi, ten je neskutočne pohodový, salámista, tolerantný, trpezlivý ... cca rok na to sme zachránili maličkého ryšavého kocúrika, ten bol a stále je totálny divoch, drzý, proste typický "chalan z ulice" ... ten prvý kocúr ho prijal, no myslím, že len vďaka tomu, že má takú povahu, akú má ... s inou mačkou/kocúrom by sa tento náš ryšavec nezniesol ... neskutočne temperamentný je ... pozri, pokiaľ chceš zvieratko z útulku, normálne sa s dievčatami odtiaľ porozprávaj, vytypujú Ti, ktorý by k tomu vášmu domácemu sedel, vezmi ho na skúšku - do dočasnej opatery ... ak si nesadnú, zbytočne by ich bolo navzájom trápiť ... držím palce.

autor
26. jún 2023

Ďakujem, pôjdem sa skúsiť popýtať či by sme vedeli zobrať do docasky vhodnú mačku/ kocúra. A aké sú možnosti. To bude asi najlepšie 🙂 ďakujem za každú radu.

autor
26. jún 2023

@tara42 krásni sú 😍 veď práve, že sme celé dni preč. Nech nie je stále sám. On je taký maznák, stále so mnou.

tripetta
26. jún 2023

Ja nie som vlastník mačky. Ja som jej vlastníctvo. ❤

lovatko
Odpoveď bola odstránená