icon

Sú Vianoce ešte kúzelnými sviatkami?

28. dec 2024

Zienky, ako na Vas posobia tieto sviatky? Oproti rokom minulym?
Ja som si tam uvedomila, ze ich neviem preciti a trosku ma to trapi... mam stastnu rodinku, dve decka ktore este veria, sme zdravi ... vdacnost v sebe kultivujem a preto ma prekvapuje ze som to nevedela prezivat. Ziadna emocia nic...

Z dectva mam krasne spomienky, este pred par rokmi 3-4dozadu, som sa strasne tesila, a krasne emocie mi vyvolavala Popoluska, Perinbaba ... chodili sme vecer na prechadzku a pozorovali ludi za oknami ako slavia Vianoce...chodili sme do kostola ...ani tam som uz nenasla to caro. Citite tu vianocnu radost este? To kuzlo? Ja som uz urobila tieto dni pre to vsetko a nenachadzam ho ...

Strana
z3
felycity
29. dec 2024

Vianoce sú také aké si ich my spravíme a emocionálne sa nastavíme. Mne práveže vyhovuje práve ten čas adventný - niektoré to tu kritizujete, že mesiac pred Vianocami taká a onaká výzdoba- ale popri pracovných povinnostiach to dokážem stíhať iba tak, ak začnem na tom pracovať skôr , lebo ja si chcem ich užiť práve ten advent - čakanie a potom už príde len ten deň D. Deti sú už väčšie,a le veľmi oceňujem, že to čo som zasiala, teraz znem a rovnako sa snažia, aby sme mali tu atmosféru. Možno treba skúsiť viac zapojiť fantáziu a prípravu, v rámci adventného kalendára sa dajú robiť rôzne modifikácie a aktivity na dni pre malé ale i väčšie deti a mys nimi to prežívať. (napr návštevu menších adventných trhov, koncertov, "magické pečenie" stavanie postupne betlehema, kupovanie stromčeka,rozprávky, perchádzky či už nathať "barborky " apod. doma spraviť atomsferu, hudbu, rodinné pečenie, stretnutie s priateľmi/ susedmi, neskôr návšteva kostolov, betlehemov...... je to len o nás vedieť si vytvoriť to"čaro".

grof_monte_christo
29. dec 2024

Pre mňa Vianoce znamenajú hlavne pokoj a oddych. Snažím sa mať vsetko pripravené už v predstihu, upratovať začínam už v októbri a týždeň pred Vianocami robím len bežný úklid. Na štedrý deň si nenechávam už žiadne povinnosti, len ísť do kostola po betlehemské svetlo a na cintorin a vecer upiecť rybu. Preto si Vianoce vychutnávam, ale trvajú pre mňa len 3 dni. Po Štefanovi sa už teším na nový rok, že bude dlhší deň 🙂

Strana
z3