Súhlasili by ste s tým?
Ahojte,zaujima ma čo si o tom myslia ludia. Napadla mi taká myšlienka. Je veľa chorých,ktorym poisťovne odmietajú platiť liečbu,potrebné pomôcky atd. Tu by mal pomoct štát,teda pomoc z daní ktoré platime. Myslíte,že ak by sa skrátil platený rodičak napr, namiesto troch rokov na rok alebo podpora na 3 mesiace miesto 6. Ostalo by viac peňazí v štátnom rozpočte a mohlo by sa tak pomôcť chorým?Ja by som radšej dala chorym, ako podporovala 3 roky zdravé matky. Súhlasili by ste stym?,
@hiro ved u nas je to tiez presne 34 tyzdnov. Potom sa kazda, ktora chce moze vratit do prace. A kazda z krajin ktore si vymenoval ma prispevky pre rodiny s detmi,(mozno aj vo vyske nasho rodicaku) len teda zrejme to pre dotycne zeny nie je dost a chcu/musia nazad do prace(a uznajme ze ich platy su podstane lakavejsie ako nase....slovenska zena dajme tomu maka za 800€ a za kolko pracuju zeny vo vyspelejsich krajinach? To je ten podstatny rozdiel, nase zeny by tiez mazali do prace keby zarobili dajme tomu 3.500€ v cistom).
@zooeynka 34 je len minimalna inak to je 164 tyzdnov (to som pisal celu, oni maju minimalnu zo 2-4-6-12 tyzdnov):
Maternity Leave by Country 2022
https://worldpopulationreview.com/country-ranki...
Ok, chapem to tak ze cim viac zeny zarabaju - napriklad tych 3500€ tak si menej nasporia a ponahlaju sa / musia do prace? A zeny ktore zarabali malo tak mozu zostat dlhsie...
@hiro zeny ktore zarobia 3000 si mozu dovolit platit jasle a opatrovatelky a ist do prace. Zena, ktora zarobi 800 euro ked by zaplatila opatrovatelku alebo jasle, nezostane jej z vyplaty nic. Preto vyuzije radsej moznost zostat 3 roky na rodicovskom. Mne to za tychto podmienok znie logicky😉 Ak by boli na Slovensku ine podmienky, matky by rozmyslali inak.
Áno súhlasila by som, v prípade že by sa zmenil systém jasiel a škôlok a každé dieťa by malo zaručene miesto v jasliach napr od 1 roka, ale nie za 450 eur. 3 roky doma sú naozaj veľa.
Nie nesúhlasila pretože pri viac deťoch poberať 270e rodičak je hanba štátu! A dupľom nie ešte skrátiť dĺžku tejto almužnu.ved keď tak chceš pomáhať tak posielaj ty na účet nejakým chorým ľuďom ale nechoď tu s nápadmi ktoré sa týkajú aj iných a nie len teba. poprosím zdržať sa blbych komentov typu načo máš toľko deti .......
No len tým chorým by som dala čo si za to nemôžu. Tí čo sa prejedajú, fajčia, pijú, si nezaslúžia 😀

@zooeynka Neviem ci USA je dobry priklad - tam je mat psychologa asi moderne a strielanie na skolach asi viac suvisi s dostupnostou zbrani. Ale skusme ine krajiny - Australia, 18-19 tyzdnov, Belgicko, Island, Irsko, Novy zeland, Portugalsko ... - vsetky medzi 20-30 tyzdnami. Este aj Svedsko ma rok.