icon

Superhrdinky na Modrom koníku: Realita verzus ilúzia dokonalosti

30. máj 2024

Kamoska mi poradila, ze tu na MK je fajn komunita, kde sa riesia rozne babske zalezitosti :D som momentalne na materskej a tu na MK som dokopy cca 5 mesiacov. Niekedy mi pride vtipne, ako sa tu niektore hraju na superhrdinky, ktore v zivote v nicom nepochybili, nikdy neurobili zle rozhodnutia, vzdy zbalili extremne milujuceho chlapa, nikto ich nikdy neoklamal, maju dokonale manzelstva, vsetko v domacnosti podelene, odkomunikovane na 100% o deticky postarane. Deti,samozrejme uzasne, vychovane. Manzelia zarabaju tazke peniaze, ale aj napriek tomu sa im venuju na 1000% aj detom, este stihnu aj poriadit a spolupodielat sa na domacnosti spolu s nimi. Oni, samozrejme tiez velmi uspesne zeny, ktore pod 2000€ nezarobia. Stihnu sa venovat sebe, domacnosti, detom, svojim konickom, manzelom. Teraz nehovorim o ludoch, co tu pridu po radu, velakrat radsej anonymne, co aj chapem, ze niekto nema potrebu, aby sa tu na neho spustilo stado z MK a lustrovali mu v profile. Aj ked velakrat su tu otazky typu a preco anonymne? A spyta sa to link anetka2223 alebo maminka812 :D veeelmi realne profily :D ale ti ludia, co si tu pytaju radu, su autenticki a mozno fakt potrebuju radu (okrem vymyslenych tem) a tieto ,,dokonale" superzeny tu zacnu davat take komentare, ze sa nestacim divit. Dodrbat, zneistit, posledny uder zadelit naprikald nejakej nešťastnej zene. Lebo oni su take dokonale, maju zivot ako z rozprávky, ale druhemu idu nadavat. Potom su tu zeny po 40tke, mozno aj po 50tke a idu sa tu vyrovnavat so zenami po 20tke, ze ake su hlupe a naivne :D ako sorry, ale nemyslim si, ze vy ste boli odjakziva uzasne a bezchybne.Tvrdia tu, ake su bohate, kolko toho vlastnia, ze pracovat za 850€ moze len chudak, ale vyjadrovat sa denne ku kazdej diskusii a pisat k nej siahodlhe odpovede, na to cas maju :D hej, strasne uspesne biznismanky:D naco sa hrate? ako, toto vam moze zhltnut len naivny clovek. Toto s realitou nema nic spolocne. naco sa tu hrat na nieco, kym nie som? Nikto ma nepresvedci o tom, ze tu pride uspesna a extremne stastna zenaa bude tu od rana do vecera odpovedat na diskusie. Ano, furt dookola tie iste osoby tu vidim. A ocakaam, ze aj k mojej anonymnej diskusii sa opat vyjadria utokom :D ale ja sa neskryvam za uspesnym zivotom. Ja som jedna obycajna zena, ktora ma obycajnu pracu, rada si poklabosi so zenami, nema ani dokonaly vztah, ani dokonale byvanie. Proste zijem si normalny zivot aj s hadkami, aj padmi. Ani nie som 24/7 sebavedoma a stastna. Tak prosim, nepretlacajte tu falos aj tu, ked jej je dost na instagrame a vsade okolo. DOKONALOST neexistuje. Ami vztahy nie su dokonale cest vsetkym zenam, ktore vzdy dobre poradia a nepotrebuju sa tu predvadzat a vymyslat si, ake maju dokonale zivoty, aby si len ulavili a zdvihli si ego na nejakom diskusnom fore a potom sa vratia do ich nedokonalej reality. Verte, ze tu pridu casto zufale zeny, ktorým tu nakladate a vystatujete sa, ake to mate vy doma uzasne, pritom mate mozno prazdnejsie zivoty, ako tie, co tu pridu po radu

vkatush
30. máj 2024

Prečo anonymne? 😁

A ja mám naozaj úžasného milujúceho manžela, ktorý sa rovnako podieľa na domácnosti ako aj výchove, a s ktorým komunikujeme o všetkom. Za 5 rokov sme nemali ani jednu riadnu hádku. Nie je to len o vymyslených ideálnych manželstvách.

Ale nezarábam tie milióny, ani 2 tisícky, tak možno to nie je až tak superhrdinsko-koníkovské 😂

A sem tam sa život dojebká, nie je dokonalý, ale snažím/e sa to zvládať. A môžem povedať, že som šťastná a spokojná.

sisa_s
30. máj 2024

To sa ma niekto citit vinny, ze na sebe pracoval, dobre zaraba, ma doma skveleho manzela a deti? Neviem, preco si, citujem ta "obycajne zeny", myslia, ze urcite je taka zena nestastna, ma prazdny zivot a vsetko si vymysla... a nie je to jedno vlastne? Fakt ti to trha zily? Ved su to cudzie zeny, nijak ti neublizuju realne tym vypisovanim

zojazoja
30. máj 2024

ked tu budes dlhsie ako 5 mesiacov....napriklad nejaky ten rôčik, potom napis co si myslis o MK a o témach a fórach. teraz mas este skreslený pohľad. tiez tu kazdy tyzden nieco komentujem, ale fakt nezarabam tisice a tisice, ale mam pre mna strasne dobreho muža.

reanda
30. máj 2024

ty si tiez nejaka superhrdinka, ze si sa tu za pat mesiacov tak zorientovala 🙂 .. ja som na MK uz trinast rokov (ok, dlho som vobec nechodila na plochu, len do skupin, ale uz tu tiez vypisujem dlhsie 😝) no nebola by som schopna oznacit ani jeden nick, co by splnal tebou popisovane kriteria dokonalosti.. teda ze by sa tak dotycna tvarila.. ano, obcas niekto napise, ze ma super vztah, ze dobre zaraba, ze ma skvele byvanie, ci nema problemy s detmi a podobne, ale ze by sa toto vsetko a este viac spajalo dokopy pri jednom nicku? alebo som teda iba strasne nevsimava 😀
ja mam zas rada, ked niekto pise, ze sa mu dari.. nemusime sa predsa hrat na to, ze 'normalna obycajna zena' musi mat vsetko nedokonale

autor
30. máj 2024

@sisa_s nie, nema sa citit vinny a samozrejme netvrdím ani, ze ludia nie su staatni, bohati a ze nemaju dokonale manželstva :D pisem tu o zenach, ktore sa chodia chvalit pod prispevky nestastnych zien a predbiehaju sa navzajom, kto ma akeho lepsieho a schopnejšieho muza. Toto robi stastny clovek? Taky nema potrebu sediet na konovi a dookola to pisat pod temy zien, ktore maju to manzlestvo zle. Staci len nejaka rada a nie to, ake su neschopne chuderky, lebo si zbabrali zivot. Stastny clovek ta podpori, pochopi, da cennu radu a nie hejt. Vidim, ze to tu zas nebolo pochopene spravne :D

sisa_s
30. máj 2024

No niekedy sa len tie stastnejsie zeny snazia ukazat tym "nestastnym", ze da sa to aj inak, ze mozu mat milujuceho partnera, ktory pomaha s detmi, venuje sa jej, nemusia zazivat tyranie, neschopakov doma pri pive a na gauci..lebo dookola tu pisu podobne typy zien, ktore sa budu len stazovat a nic nie su ochotne zmenit

0silvia0
30. máj 2024

autorka, ak to niekto preháňa podľa teba, pod príspevkami nešťastných žien, podľa mňa stačí napísať dotyčnej, že táto info žene v problémoch nepomôže. Častokrát si niekto nevie odpustiť prednášky, ktoré sú už irelevantné, keďže ten skutok sa už stal.
Niekedy pre niekoho je ťažké reagovať vecne, zrelo, stručne a k veci, lebo podobné prípady tu už za tie roky čítali 100x

autor
30. máj 2024

@sisa_s ale ja ani nikde netvrdim, ze neexistuju stastne, bohate, uspesne zeny. Alebo ze ziadnu z nas tu nema pekne manzelstva 🙂 ja skor reagujem na zeny, ktore sa tvaria, ako keby v zivote neurobili chybu, ako keby zivot bol len o tom krasnom. Ale tak to nefunguje. Mne ide o to, ze ja neverim zenam, ktore tvrdia, ake su dokonale, ze aj taky zivot ziju. Pretože úspešný clovek ta nikdy nebude hejtovat, zhadzovat. Vzdy to robia len nestastni a frustrovani ludia. To, ze tu napise nejaka chudina, ktora riesi fakt zle veci v manželstve, neveru, zradu a pod. Co jej pomoze k tomu, led jej tu 10 ,,dokonalych" zien napise, akych maju oni uzasnych muzov, vernych, oddanych. Co jej pomoze k tomu, ze jej tu vynadaju, lebo chudera sa snazila zachranit to manželstvo. Ze ma len tak zahodit cely zivot a este sa upraviť a po muzovej nevere hrat nejake debilne hry, aby v nom vyvolala ziarlivost :D nikto nie je dokonaly. Niekto ma mpzno verneho a oddaneho muza, ale je zas neschopný v inych veciach, ale naco by to pisali, lebo take sa nenosi. Alebo maju mozno nesikovneho chlapa, ale zas je to vynikajuci otec. Ziaden chlap nie je stelesnenim superhrdinu. Ale v tych diskusiach kazdy vytahuje len to pekne. A vlastnu frustraciu to projektuju na ublizene zeny, len aby si dokazali, ze ziju zivot, taky, aky chceli a velakrat ziju uplne nieco ine, ako chceli, ale tvaria sa, ze to tak nie je a do krvi sa tu budu vyhryzat s niekym :D

autor
30. máj 2024

@sisa_s a ty tu pises len o neschopakoch. Ale co ak ten ,,neschopný" chlap, co napriklad nevie az tak plnohodnotne pomahat zene, je zas skvely organizátor alebo úspešný muz? Mozno aj maju niektoré chlapov, co navaria, upracu, pozehlia, ale mozno v ich ociach su ti muzi slabi, lebo nevedia sa za seba postavit, nemaju siroke lakte. A verim, ze dokazu byt aj dvaja ludia tak kompatibilni, ze im to slape ako hodiny. Ale neverin, ze prave tie zsny pridu sem a travia tu cele dni vypisovanim. Kazda z nas tu riesi nejake problémy. Tych uplne stastnuch manzelstiev je urcite menej, ako tych nedokonalych, ktore po rokoch prechadzaju roznymi krizami. Ale ked tu nejakej zene poviete, aby sa vykaslala na muza, lebo nevie upratovať a vas muz pomaly dostal diplom za upratovanie. Tak ako sa ma citit? Ze ma doma leniveho debila a predsa druhe maju takych dokonalych chlapov. A su dokonali? Pochybujem, ze tu napisu zeny, ake chyby ma ich milovany, lebo to by uz neboli take cool. Chápeš, co tym chcem povedat?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
eva8
30. máj 2024

Verim zenam, ktore pisu, ze maju stastne manzelstvo, stastny zivot, ýģģý prijem. Kazdej totiz vyhovuje nieco ine, vsetky sme rozdielne a tak su spokojne s tym, co maju.
Ale plne s tebou suhlasim, aj ja som sa ť na MK stretla s tym, ze niektore zeny odpisu zufalej zene skor tak, ze ju este viac udupu. Ale vacsina, aspon v diskusiach, ktore som pozrela, sa snazia pomoct, poradit. Aj sa zdoveria, ze maju/mali podobny problem a vyriesili ho, alebo riesia, alebo stale nevedia vyriesit.
Pre mna bolo velmi uzitocne, ked som nasla úniekoho s podobnymi problemami. A precitanie mienky ostatnych, aj tejcčx cviciacu kritickej. "Chvalenkaekam" doprajem, nerozoberama. Kludne im napis. Aj ja hasim, co ma nepali

tetapetra
30. máj 2024

Tiež som tu asi 13r, hlavne neprežívam. Je nás tu veľa od 15r - 70r. Samozrejme ,že dochádza k výmene názorov. Ale asi som nenarazila na diskusiu, kde by si nadávali do kráv.....

mamina7070
2. jún 2024

kazdy ma ine skusenosti je v inej zivotnej faze a ma ine hranice
to co jedna je ochotna akceptovat tak ina zasa nie

ja zasa neberiem MK ako predhananie sa kto to ma horsie ajo dotycna kto vyzije z este menej a ma este divnejsieho chlapa

simonetta2910
2. jún 2024

Konečne to tu niekto napísal tak, ako to je 👍