icon

Superženy alebo prehnaná poriadkumilovnosť

syrik
23. sep 2013

Ahojte maminy,
ako si tak blúdim z času na čas po nete, narazím na niektoré zaujímavé články a ešte zaujímavejšie diskusie na danú tému....Najnovšie som čítala, že moderné pracie prachy vedú ženy k tomu, aby prali všetko na 30-tke, lebo vyperú už pri nízkych teplotách...a v diskusii dva tábory - jeden, ktorý pustí program na 90-tku a ešte aj vyvára, dokonca žehlí spodné prádlo a druhý tábor, ktorý je názoru, že prehnaná čistota škodí a teda perie všetko na 30-tke a nežehlí vôbec...Ja neviem, ja si myslím, že správna cesta je niekde uprostred...Takisto, čo sa týka upratovania...niektoré vysávajú každy deň pomaly, WC, kúpeľka, kuchyňa tiež denne dezinfikujú, atď. Ja mám tiež rada poriadok, tiež mi muž vyčíta, že furt periem a upratujem, ale zase, keď čítam tie siskusie, tak si pripadám ako totálny humusák...kedy to tie ženy stíhajú?? Ja som sama s malou od rána do večera, nikto mi nepríde ani len malú zobrať pokočíkovať, a to od jej narodenia, robím to najnevyhnutnejšie..a to popritom mám výčitky svedomia, že sa jej málo venujem...neviem si predstaviť ženy, ktoré majú 2-3 deti...ešte keď sú na materskej, no dobre...ale keď chodia do práce? Kedy sa s deťmi učia, venujú sa im, keď prídu domov a idú glancovať celý byt?
Neviem, buď nie som jediná a niektoré preháňajú, alebo potrebujem nejaký tip, ako to postíhať 😀 O mne si myslí rodina, že totálne preháňam, keď chcem od nich, keď prídu na návštevu, aby si umyli ruky...no už teraz ani nie, ale keď bolá malinká...alebo aby nechodili chorí...niektorí sa tak urazili, že prestali chodiť úplne...ja neviem, asi som z gurunu 😒

Strana
z2
linda20111
23. sep 2013

@syrik Ani som nevedela ze aj pranie sa deli na dva tabory :D Tak ja som teda ten 3Ostupnovy, lebo mi to setri cas a okrem toho vela veci sa na vyssi stupen nesmie prat. Zehlit nezehlim vobec, snazim sa vsetko vyvesat tak aby sa nepokrcilo 🙂 🙂 Pre babo sme zehlili s manzelom na striedacku na odporucanie mojej mamy ale vydrzalo nam to cca 2-3mesiace. Ja beriem ako samozrejmost, ze ked je niekto chory, tak predsa nepride na navstevu kde je male dieta.. toho by som aj ja ihned poslala prec a moze sa hnevat kolko chce. Nerob si nic z toho ze tiez nestihas vsetko, pretoze to sa pri babatku ani neda.. Ja som pred 2 mesiacmi odisla na tyzden prec a o maleho a moju domacnost sa starala svokra - podla manzela ona vsetko zvladala, bolo vzdy upratane, navarene, s malym sa hrala a chodila kocikovat...ALE!!! Ked som ja prisla po tyzdni domov, zistila som ze moja draha svokra ani len prach neutrela, vysavala iba v obyvacke, v kupelke umyvadlo, zachod vobec nic nevycistila, iba vyvarala mojmu manzelovi speciality.. a dieta??? za 1tyzden schudol skoro 1kilo a bol taky zachripnuty ze som s nim hned utekala k lekarovi (myslela som ze asi ma zapalene hrdlo) ale lekar mi povedal ze hrdlo ma v poriadku, zachripol lebo vela plakal!!! Takze takto to stihaju superzeny, aby ste vedeli... Svokra sa venovala jedine kuchyni aby bol moj manzel najedeny a moj maly mohol revat cely den lebo sa mu nevenovala.

katfan
23. sep 2013

@syrik podľa mňa tie ženy,ktoré majú 2 deti a tvrdia,že majú doma perfektny hygienický poriadok sú buď choré,alebo klamú.ja som pri dvoch detoch a 3 brigádach,i keď časovo nie veľmi náročných,rada,keď raz za týždeň vyluxujem,vyžehlým a utriem prach.samozrejme bežné upratovanie rozhádzaných vecí a varenie kaýždý deň.a raz za týždeň kúpeľňa a záchod.ale z mojej domácnosti nemám pocit,že tam mám bordel.sú doležitejšie veci.

danjelca
23. sep 2013

@linda20111 ano a to je pointa superžien:DD dieťa reve v postielke ale oni zatial glancujú byt...lenže nik sa neopýta a nechváli tým že ako sa venuješ decku počas dna? Vždy len to ako má kto navarené upratané.

m.i.r.i
23. sep 2013

@katfan nie su chore a ani neklamu ale...su este aj dalsie kategorie - a, mozu mat doma velmi dobre dieta, co sa naozaj stava...dieta uz od babatka si lezka, mrnka, vela spi, zahra sa s palickou na 2 hodiny..kde ho posadis tam je...proste su aj take deti..tak mamicka sa doslova NUDI! Akokolvek divne to asi 90% zien pripada, su aj taketo pripady...a mozno aj ked ma 2 deti, kde jedno je v skole ci skolke a druhe maximalne dobre...pripadne ked je to dievcatko alebo dievcatka, tak uz od malicka behaju s handrou a vysavacom s maminkou a pomahaju....a dalsi, ten horsi pripad je ako to spominala vo svojom priklade aj @linda20111 , ze je im prednejsia cistota a muzov plny zaludok ako spokojne dieta...a take poznam tiez...ved dieta nech place, musi sa naucit uz od malicka, ze sa ma aj samo hrat, ze nebude k nemu pribehovat pri kazdom mrncani atd...ucia deti hrat sa same, lebo maju pochopit, ze mama musi navarit a upratat....
Akokolvek, ako vo vsetkom tu na tomto fore - nik nie je divny ani supermama ani humusacka..kazdy na co sa citi...ja tiez neupratujem vela..moj syn bol narocny na venovanie sa od babatka, mohla som prach utriet ked spal a vysavat len ked ho manzel vzal na prechadzku..s nim nehrozilo a ked spal samozrejme tiez nie..zehlit som prestala tiez ked mal maly asi pol roka, zehlila som dovtedy babatkovske veci a s tym este stale aj nase, odvtedy stopka a tiez len vyvesim a zehlim rukami...nevyhnutne zehlim len manzelovi koselu ked treba vynimocne...a ostatne upratovanie raz do tyzdna...a niekedy ani to nevyjde, lebo ideme niekam na vikend a proste neostane cas, tak cez tyzden obzeram ako prach nasadal a sem-tam pretriem nech nie je vidno...🙂

linda20111
23. sep 2013

@danjelca no ved to... aj moj manzel ked pride domov z prace, uvidi rozhadzane hracky po zemi, oblecenie na radiatore, taniere a hrnce na stole lebo som nestihla ani dat do umyvacky.. a povie sak si nic nerobila cely den... :D aj ked je pravda ze vela casu travim pri pocitaci, ale to je skratka oddych potrebny medzi povinnostami a hranim sa s babatkom :D

dejka77
23. sep 2013

@linda20111 Fuu tak toto by ma totalne nastvalo. A rozpravala si sa o tom s nou?

linda20111
23. sep 2013

@dejka77 Samozrejme, rozpravala. Mna az tak nenasral ani ten prach, ani podlaha, ale to co bolo s malym.. Ale ona mi tvrdila ze vobec neplakal, ze sa pekne hral a stale sa mu venovala.. Manzel bol v praci a samozrejme sa jej zastaval. No ako jej to dokazem??? A ze papat nechcel velmi to mi hovorila aj do telefonu, to je pravda ani pri mne niekedy nechce musim mu ukazovat hracky, misky a pohare aby som ho zaujala a vtedy spapa vsetko. Ale ona pravdepodobne ked mu dala par lyziciek a nezjedol tak dalej ho nekrmila a preto tak schudol :(

dejka77
23. sep 2013

@linda20111 Nemala som na mysli poriadok, ale ako sa "starala" o vnuka. Tak to si jej ho uz asi nezverila vsak?

katfan
23. sep 2013

@m.i.r.i mne superhygienickeupratovačky prídu vážne divné a je strašne nepríjemné,keď k niekomu takému prídem na návštevu.to mám pocit,že si nesmiem ani sadnúť na gauč,aby som ho náhodou neumazala.dokonca mám kamarádku,ktorá nepustila malého hrať sa na záhradu do snehu,lebo by bol pošľapaný a to už by nebolo dokonalé.jej som tiež doporučila liečbu,samozrejme v rámci srandy.

syrik
autor
23. sep 2013

O tej samozrejmosti, že keď je niekto chorý a príde na návštevu, rovnako ako o umývaní rúk by som dokázala napísať román...tiež som si myslela, že sú to veci, ktoré vedia už škôlkari, ale čo nechápem, keď sa niekto dokáže na to uraziť a začne sa mi vyhýbať, lebo som asi divná...ale poučila som sa...pri druhom už taká mäkká nebudem...aj pri svokre...dohrýzený jazyk mám 😀 buchnem si po stole a keď sa urazí, nech sa páči...ale to je na inú tému...
Prach, vysávanie, dlážka, WC, kúpeľka, kuchyňa - 1x do týždňa...aj to som ledva stíhala, lebo som ledva stála na nohách...samozrejme, malo to svoju daň...nepodarilo sa mi rozbehnúť laktáciu...kvôli tomuto minimálnemu upratovaniu, ktoré mi nedalo spávať...keď bola malá väčšia a taká, že sa sama zahrala, poď ho, upratovala som...ale teraz sa to už nedá stíhať...ja nervy v kýbli, nervózna som...a do toho tento článok...no keď som čítala o tých superženách, zdvihlo mi to tlak 😀 😀
Dobre, sú mamičky, ktorým chodí mama, svokra, kamarátka, teta a neviem kto, pomôcť...aspoň tým kočíkovaním...tak to áno, to verím, že sa dá stíhať aj pri zachovaní zdravých nervov...ale pokiaľ je žena sama alebo chodí do práce...to sa proste nedá a o tom ma nepresvedčí nikto...
A k tomu praniu, presne tak...veľa vecí má na štítku napísané max. 40 stupňov...takže buď to risknúť a rátať s tým, že po pár opraniach sa to vyhodí a kúpi nové alebo rešpektovať štítky...ale je to aj o kvalite oblečenia...kedysi mám pocit, že to bolo o inom...

linda20111
23. sep 2013

@dejka77 Uz nikdy viac! Vies dost ma to trapilo pretoze za tyzden co som bola v praci v zahranici som zarobila 5OOe a prave kvoli svokre a jej nedostatocnej starostlivosti o maleho som musela tu pracu nechat. Chcela som povodne robit tak ze 2tyzdne tam a 2 doma ale uz som sa na to vykaslala a tak som doma za 2OOe :/

m.i.r.i
23. sep 2013

@katfan no akoze mne tiez pridu divne, lebo ja taka nie som a mam priority inde🙂 Ale no neviem, ista diagnoza to je, ved aj Monk mal diagnozu🙂 Ale ak si to vie s rozumom doma zariadit a aj dietatko je spokojne, tak to beriem tak, ze kazdy je najaky a kazdy ma nejaku uchylku..ja ju teda v upratovani nemam🙂
Ale pravda je, ze to byva niekedy tazke ist k takym ludom na navstevu a tiez ich pozvat...ja sa tiez obavam niecoho dotknut alebo zamazat a zas ked maju prist k nam, tak ze mi isto pozeraju na kazde zrnko prachu na policiach ci chumac niekde v rohu obyvacke na plavajucej podlahe🙂 Taky vnutorny blby pocit.
Ale co povazujem za najviac na nepochopenie, ked si moja kamoska co cakala babo zariadovala byt a to kozena biela gaucovka, skleneny stol, calunene kremove stolicky v jedalni, vitrinky so samym sklom, kvetinace a stojany atd..ja ked som tam prisla som myslela, ze sa na luster zavesim aby som sa niecoho nedotkla..a ona tam potom mala malu dcerku, co chodila doma len v satockach a balerinkach, na hlave maslicka, ale nemohla sa ani dotknut stola, lebo zacape a ona behala cely den s handrou a utierala capky, slinky a kadeco a nenajboze aby nieco vyliala na tie svetlucke stolicky ci gauc....a tam sa to tak lesklo ako v tych paradnych bytoch co vidim len v telke...ako sa tam da vobec zit? Ale..ked im to tak vyhovuje, fajn, o nas si pomyslia ze sme supaci, lebo sme nabehli do Ikey a nakupili jednoduchy nabytok ze ked na 5 rokov na na 5 kym deti vyrastu..na rohy polepili ruciciky ochranne a ine vymozenosti..a gauc v obyvacke mame rozlozeny na letisko uz cez 3 roky, lebo maly tam ma raj ked sa tam rozlozi...utriem prach, pripadne vyperiem deku co mam na gauci a je po upratovani🙂 Hold, ludia su rozni..a ak su tak stastni a spokojni, tak nech si robia ako chcu🙂

m.i.r.i
23. sep 2013

@syrik my sme uz ani navstevy moc nemavali ked bol nas syn malicky..lebo presne, nechcela som aby ochorel..tak radsej nik ani neprisiel..a jedna kamoska sa velmi urazila..boli sme dobre kamaratky, ale s muzom chceli prist, dospeli dvaja..a pritom ma sama doma 2 deti....ale chori a neskoro, uplne naburavali malemu rezim, sme sa pohadali..a konec...neriesim...ja som rada, ze nas syn sa drzal zdravy az kym nesiel do skolky...a umyvanie ruk - svokor byval pod nami v dome a kedze sme od neho chceli aby si umyl ruky ked ide k babatku a prezliekol smradlavu koselu ( kydal hnoj, hrabal sa v odpadkoch a kadeco okolo domu), tak sme ho u nas skoro 2 roky hore v dome ani nevideli...zacal sa hravat az teraz so synom ked ma 3.5 roka..lebo uz tak nebazirujem na hygiene, az na tie ruky...ale inak prizmurim este oci...nejaka imunita sa musi budovat..ale pri babatku nehrozilo..tak sa urazil a nechodil...

dejka77
23. sep 2013

Ja normalne periem na 40st., niektore veci na 60st, 30 je podla mna malo. Na 60 periem dokonca aj veci, ktore sa neodporucaju. Nezehlim kvoli casu, veci pekne vyrovnam a tak dam na susiak, nechodime pokrceni. Zehlim v podstate len to co fakt treba, v lete nejake kosele, tricka. Poriadok sa snazim udrziavat, ale je to niekedy fakt tazke a musim priznat, ze mame niekedy bordel. Ja to stale zvalujem na to, ze tie veci proste nemam kam ulozit (mame malo skriniek, ulozneho priestoru) a ked su to take veci, ktore potrebujem mat poruke tak ich nebudem predsa schovavat do suflikov niekde v podkrovi (tam mame ulozny priestor vsetkych haraburd 🙂 ). Prehnana cistota nie je ani zdrava, bordel tiez nie je v poriadku, takze nejaka ta zlata stredna cesta.
To co si pisala o tom umyvani ruk si myslim, ze je samozrejmost zvlast ak idu ku malemu dietatu.

@katfan Mam kamaratku, ktora ma vacsinou perfektny poriadok, ma 2 deti. Ona je proste taky typ, ze musi mat vsetko pekne upratane inac sa citi nepohodlne v takom prostredi (mimochodom je to aj fakt, ze ak si clovek uprace tak sa potom citi aj po psych.stranke lepsie/vyrovnanejsie). Podla mna je to aj tom, ze je dobre zorganizovana, mozno upratuje hned ked nieco dokonci. Pokial viem aj detom sa dost venuje.

syrik
autor
23. sep 2013

@m.i.r.i Tak to ma pobavilo 😀 my sme tu mali tiež sklenený konferenčný stolík, no odkedy malá začala loziť, je fuč a momentálne bez stolíka a to už bude mať rok a pol 😀 😀 😀 komické je, že keď niekto príde, nemám im ani kam položiť poháre....no čo....malý byt....a bezpečnosť malej je prvoradá...teraz sme boli u svokry...som bola ako na ihlách...nizučký stolík a pred každým horúca káva....som čakala, kedy sa malá obarí...na obýcačkovej stene tiež malé prkotinky, čo sa bojím, že zje...u nás aspoň viem, že aj keď je sama v izbe, nič jej nehrozí... 😀

katfan
23. sep 2013

@m.i.r.i presne tak.mne zas priatel povedal,že budeme musieť vymaľovať,lebo malý poťapal stenu pri schodoch,ako sa jej pridržiava,keď ide hore,tak som si zaťukala na čelo,že načo,keď o pol roka budú ťapky na tom istom mieste zas.máme holt malé deti,takže aj trošku bordel,no.
na druhej strane ale sú aj ženy,ktoré majú vyložene bordel,to tiež moc nechápem.že vobec ale vobec poriadok neriešia.to je zas druhý extrém.ale no,ako sa vraví,ži a nechaj žiť 🙂

katfan
23. sep 2013

@dejka77 ale však ano,aj ja sa cítim lepšie,keď si pekne popratám a doma mám poriadok v podstate vždy,max.rozťahane hračky,keď sa deti hrajú,ale to večer musím popratať.skor nechápem takú tu prehnanú poriadkumilovnosť.ale nevravím,že ak je žena poriadkumilovná,musí zákonite zanedbávať deti,to može byť a nemusí.

syrik
autor
23. sep 2013

@m.i.r.i Presne, ako keby o mne píšeš...k nám tiež nikto radšej nepríde...ja mám pocit, že to je kvôli mne...lebo zmenila som sa po pôrode...to uznávam...ale vo vzťahu k tým, ktorí majú rečí a rád ako koza bobkov, ale pomôcť nepríde ani raz...a muž to dáva za vinu mne, že k nám nikto nechodí....práve pre toto...lebo mi vadí, keď prídu chorí...alebo si neumyli ruky, keď bola malá a to, že jej búrajp režim, je pravidlo...svokrovbci skôr ako o pol osmej večer neprídu....nakázala som mužovi, nech sa o tom porozpráva s mamou, že skrátka malá už má nejaký režim, že o osmej ide spať...stačí, keď čo len jeden deď ju dám neskôr, už ju dávam niekoľko dní zase do rytmu....lenže, on jej radšej nič nepovie, aby sa náhodou neurazila a neprestala by chodiť úplne...podotýkam, už teraz sa objaví raz za štvrťrok...

m.i.r.i
23. sep 2013

@dejka77 no to si aj ja myslim..ze proste niektore sa vedia zorganizovat...zapoja do prace deti, pripadne sa tie deti vedia pohrat a zatial upratuju..kazdy je nejaky..ale ja napriklad nie som vyslovene bordelar, to urcite nie, ale pri takych maminkach sa tak citim🙂 No ale ja spim v pohode aj ked mi ostane na stole tanier z vecere, ked som unavena, rano ho hodim do mycky a umyty bude..ale netrapi ma to...niekto by asi na ten tanier myslel celu noc..🙂
@syrik no to som ani ja nemala kde polozit a ani nemam teraz, lebo z konferencneho stolika ma syn sklad na auticka a kadeco..tam si vsetko vyklada, preklada..len to stale poodkladam do polic a uz je to tam zas..a nas na navsteve raz sa aj predviedol.na stol nam dali vinko aj kavu, nas mall vtedy 1.5r..vraveli sme im, ze nech to daju niekde vysoko daleko, lebo on teraz vsetko chyta a ze to dobre nedopadne..nepocuvali..tak mali cervene vino na koberci a kavu na gauci...potom uz pochopili..🙂Ake na to by moja mama povedala, ze to je co za dieta..lebo ja ked som bola mala som mala 1 rok a uz som vedela, ze sa nemam dotknut kvetov, ze sa nemam dotknut nicoho co je na stole..a chodila som s prstekom, ze no, no, no..a nikdy som nic nezvalila..no holt, uz sme zas pri zlej vychove 🙂

m.i.r.i
23. sep 2013

@syrik uplne chapem..aj u nas rovnako...vzdy si povieme ked kazdy kopec reci, aj moji rodicia ak svokor, ze joooj, precitliveli, ved moze ist spat neskor, ved moze aj spinu okusit..ale ked potom ochorie z toho, ze do ust pchal kadeco, alebo ked je nervozny a reve dalsi cely den lebo sa dobre nevyspal tak kto je s nim doma a musi to znasat? Vsetci sa vyparia ako gafor...a nehovoriac ked od niekoho chyti nadchu..tak moja mama povie, ze chore dieta ma byt s mamou a koniec...ja ( a teda aj manzel) sa potom mame starat o chore dieta, teraz ani nehvorim odkedy je v skolke tak riesit OCR ale jooooj...boze ked ma niekto sople...ale ked treba pomoct, vsetci su skryti ako vos pod chrastou

syrik
autor
23. sep 2013

Áno, poznám....oni majú takú teóriu, že šak ju nepestujú, tak neochorie...ale nascipaní obaja.... 😀 😀 😀

dejka77
23. sep 2013

@linda20111 Tak to je smutne. Dnes sa uz tazko hlada spolahlivy clovek. Ja osobne som takeho este nenasla komu by som s pokojnym svedomim zverila deti.

dejka77
23. sep 2013

@m.i.r.i Na neumyty tanier by som teda pri zaspavani nemyslela 😀 , to by uz bolo jednoduchsie ho proste umyt. Ja tiez niekedy necham spinavy riad tak a umyjem az rano, ved sa umyje tak ci tak. Mna skor hneva to ked chcem nieco upratat, take co uz fakt treba a nemozem kvoli detom.
Ked ti svokrovci naburaju rezim tak ich pekne pozvi na dalsi den nech sa venuju vnukovi. Keby sa vykrucali tak ich treba poriadne zjazdit ked sa o to pokusia znova.

wena
23. sep 2013

Ja periem takmer vsetko na 30 alebo 40 stupnov (okrem uterakov a postelneho pradla), je to ekologickejsie, setrnejsie k obleceniu a nikdy sa mi nestalo aby sa nieco nevypralo. My tricka, kosele a pod. davame do kosa na pradlo po jednom obleceni, takze to nie je velmi spinave.
Zehlim len to musi - kosele, saty, niektore nohavice - tricka a zvysok vobec nie.

Upratane mame vzdy, na cistotu a poriadok som tak trochu uchyl.
A navsteva si musi ist umyt ruky vzdy, zatial sa nikto neurazil. Ja vzdy poviem "tu je kupelna, urcite si chcete umyt ruky" a otvorim tam dvere, takze nemaju velmi na vyber 😀

syrik
autor
23. sep 2013

A zase nebolo to tak dávno, keď naší starí rodičia, čo bývali na chalupe, pokladali toaletu za luxus...latrína to istila 😀 a čo? nedezinfikoval sa záchod, neexistovali osviežovače vzduchu 😀 Prali v potoku, v studenej vode, čo bolo moc špinavé, alebo ueráky, utierky, posteľné prádlo sa vyváralo a bolo 😀
Teraz ma inak napadlo...keď som bola stredoškoláčka, bývala som u našich, mala som nonstop problémy s kvasinkovou infekciou....vystriedala som niekoľko druhov mastičiek, liekov, nezabralo...odkedy bývame s mužom sami a teda periem si sama, nemala som ani raz infekciu...moja mama právala spodné prádlo na 60-tke a ešte aj predpierala v rukách....ja to periem na 40-tke a akoby uťal...nič mi nie je...takže aj prehnaná čistota škodí 🙂

linda20111
23. sep 2013

@syrik moja mama gatky a otcove slipy zehli!! ked som bola po porode a bola u nas prve dni mi pomoct s malym a domacnostou tak vyzehlila aj slipy mojho manzela :D :D :D ten bol taky sokovany ze co sa to s nimi stalo :D :D :D

syrik
autor
23. sep 2013

@linda20111 😀 😀 😀

maca_p
23. sep 2013

kazdu upratomaniokompulzivnu pozyvam k nam domov na odvykacku 😀 .
ak sa jej stav nezlepsi a prepadne u nas upratovaniu, zlepsi mi naladu a kredit bytu kompletnym vyluxovanim.

p.s. v kuchyni nebude vela roboty, kredence som snad po 5 rokoch kompletne vyluxovala.ale inde si zgustne 😀

maca_p
23. sep 2013

jaj, preiem na 40°C, uteraky, utierky, postelne pradlo na 60°C eco.
nezehim. kedy by som potom chatovala? 😀

vroni
23. sep 2013

Ja periem vsetko na 40, na inej teplote som neprala ani nepamatam. Nezehlim (mame na to pani) a ani sa mi nesniva skakat k dietatu pri kazdom zamrncani (ano, som presvedcena, ze deti sa maju naucit zahrat AJ same 😝 ) Mne okrem superupratovacich matiek lezu na nervy aj supermotivovane matky, ktore vylezu s dietatom na kazdu smyklavku, hojdacku, v kazdom pieskovisku by sa najradsej sami rozsypali na piesok a cely cas pri tom do dietata cosi hudu a komentuju a nedaju detom samostatne ani dychat 🤐 Pochopitelne, ze sa doma dietatu venujem, ale moje tyrane chuda musi aj pockat, ak robim nieco ine, nemam nutkavu potrebu samoudania na socialke, ak sa chvilu hra sama a bordel v byte, stastne dite sa mi zda celkom dobra zasada 😀 😀 😀 (hovorim o bordeli, nie o nanosoch spiny, aby sme sa rozumeli) Niekedy si pripadam, ako stelesnena lenivost, ale statocne bojujem (nie s lenivostou, s vycitkami 😎 )
Jaj, ale ked nam minule odislo tesnenie na pracke (uz je to starsia dama, ma narok na chybicky krasy), tak opravar kazal aspon raz za cas pustit pracku - co aj prazdnu - na 90 stupnov, ze je to vraj treba na celkove precistenie. Tak som doma iniciativne prezerala pradlo a zistila, ze okrem jednych povliecok po starej materi veru na 90 nemozem prat nic (pradlo by to nevydrzalo), vsetko ma uvedene pranie na 40, 30 ci dokonca 20 stupnov (a to dokonca aj babyveci, ktore momentalne kupujem) a ked chcem spustit program na vyvaranie, tak fakt len prazdnu pracku (povliecky po starej materi treba zehlit a to ani z lasky k pracke nie som ochotna)

Strana
z2