icon

Susedia odišli a ich pes šteká celý deň a celú noc

15. júl 2021

Prosiiim psickari poradte…Susedia odisli do zahranicia,uz druhy mesiac su prec.Maju zamestnanca ktory sem chodi stale nakrmit zvierata,takze jedlo aj vodu maju.Problem je ich pes…celu noc steka,non stop…teraz je teplo jak hovado a my nemozme mat otvorene okna kvoli tomu lebo neustale steka..no ale zacinam uz mat nervy lebo detská nemozu spat,zobudia sa v noci na to…Takto to neni normalne a ja som uz bezradna…co by ste spravili na mojom mieste?dakujem

Strana
z2
autor
16. júl 2021

@bloger oni maju obrovsky pozemok,maju ako keby farmu,tak ma dostatok miesta na pohyb.Ale mate pravdu ze je sam cely den,ale zaujimave ze cez den ho tolko nepocut ako v noci…hmmm keby som sa nebala psov tak by som ho zobrala k nam,ale my ziadne city k zvieratam nemame (preto ani nemame ziadne) tak to nie je riesenie.Kontaktovali sme dnes rano majitelov a odpoved?Co s tym maju robit,ved su v zahranici…ja som uplne nevyspata deti nervozne lebo su tiez nevyspate,takto sa to neda..a ziadnu tabletku mu nebudem dat,vsak sa bojim sa ze mu ublizim a este ja budem mat z toho problem😣

kristina284
16. júl 2021

A čo že sú v zahraničí? Veď vedeli keď odchádzali, že tu majú psa. Tak teba vôbec nemusí trápiť či sú za rohom alebo na severnom póle, ich zviera, ich starosti, nech si zariadia. Vyskúšaj tie úrady, držím palce.

klip0
16. júl 2021

Niektori ľudia by nemali chovať ani rybičky

klip0
16. júl 2021

A to koľko ešte idú byť v zahraničí ?

mariska1989
16. júl 2021

@simona92101 no však toto je to že ma to riešiť majiteľ psa

mariska1989
16. júl 2021

Že čo oni s tým ???? Piko akože mám dosť . Kontakuj určite úrady .cez deň pravdepodobne spí a v noci zobudení , načo im je farma keď su v prdeli och toto sú ľudia 🙈

andreatytler
16. júl 2021

Moja svagrina robi v OZ Majme srdce ktore pomaha zvieratam. Nemyslim ze vam budu vediet pomoct s tymto konkretnym pripadom, ale mozno poradia ake kroky podniknut aby sa psovy pomohlo. Aby to nebolo ignorovane. Aky urad kontaktovat, ako ziskat dokazy o tom ze ten pes trpi a tak...
https://www.facebook.com/majmesrdce/

kristina284
16. júl 2021

https://www.pesvnudzi.sk/na-koho-sa-obratit-ked...
Napadlo mi, že si môžeš pozrieť tento blog, je tam pekne rozpísané, čo môžeš robiť v danej situácií a na aké orgány sa môžeš obrátiť, dokonca úplne diskrétne, že nebudeš v tom nijak zaangažovaná, niečo ako anonymný podnet.

sono2
16. júl 2021

Ja by som šla na políciu.
Neznášam tiež spí štekot.
Toto si susedia nemôžu dovoliť. Ja mám občas dojem, že už pes má väčšie právo ako človek.
Si zvyknúť mhmmm

kristina284
16. júl 2021

@sono2 nehnevaj sa, ale len donedávna tu bol v legislatíve pes považovaný za vec a mohol byť od svojho narodenia až po svoju smrti priviazaný na reťazi, ktorá sa mu vzrástla a zaryla do svalov. Týranie psov, psie zápasy a podobne bez potrestania sú stále žiaľ bežné. Toľko k väčšiemu právu psa nad človekom.
Ja nie som žiadny psíčkar, sama aktuálne psa nemám, pretože naňho nemám čas, ale niektoré veci sú naozaj neetické a nemorálne.
Samozrejme mi tiež vadí, keď niekde v noci nonstop šteká nejaký pes, akékoľvek nevhodné správanie psa mi prekáža, ale za to je vždy a vždy bude zodpovedný majiteľ. Pes je jeho vizitkou, a už keď nejakého má, má sa oňho starať a zabezpečiť pokojný život aj napríklad susedom.

sono2
17. júl 2021

@kristina284 o čom píšeš? Ja som nenapísala, že im ma hodiť otravu, ale občas mám dojem, že je psíkov fakt dosť.
Sedia na sedačkách v reštaurácii, nejdem písať o tom, ako hlavne v zime vidno všade psie ho.
Proste by som šla na políciu, toto psy robiť nemôžu a nebude sa človek prispôsobovať štekotu psa. Áno ich páni sú zato zodpovední.
Ja stále hovorím, kto sa nevie plnohodnotne postarať o psa, nemá ho mať, lebo pes je sakra zodpovednost.
Máš deti?
V zime sú ho všade. Deti sa pomaly okrem detského ihriska nemôžu nikde hrať lebo nonstop čistiš topánky od ho.
Ako ja mam na to mega alergiu.

kristina284
17. júl 2021

@sono2 hovorila som o vete "pes má väčšie právo ako človek " a nemyslela som vôbec, že by si jej odkázala hodiť mu otravu.
Áno, ja súhlasím, tiež mám nervy keď idem po parku a všade samé psie hovno, takisto vidieť sedieť psa v reštaurácii a sledovať papanie z jedného taniera je brutus, aj neustály štekot je na šlaktrafenie. Všetko toto je ale nezodpovednosť ľudí, ten pes sa s prepáčením vysere v parku, veď kde sa má, ale od toho sú sáčky a koše, to už pes urobiť nevie. Takisto pes na detskom ihrisku nemá čo robiť, nie len pre to, že deti majú špinavé topánky ale aj preto, že tam sa tie deti hrajú a je veľa super psíčkarov ktorím pojmy "vodítko a náhubok" a už vôbec nie "detské ihrisko " nič nehovoria. Čiže ono to podľa mňa nie je o tom, že psov je dosť, ale o tom akí ľudia si toho psa zaobstarajú..neraz keď som mala psa sa mi stalo, že nás niekde napadol cudzí pes, ktorý samozrejme útočil aj na nás nie len na nášho psa, lebo načo by ho niekto strážil. Treba robiť poriadok s ľuďmi, a polícia je jedným z riešení, keďže po novom je to zanedbanie starostlivosti o psa a je to trestný čin..

kristina284
17. júl 2021

@sono2 a nepíšem to tu teraz preto, že sa hrám na nejakú ochranárku, ale aj my sme mali takýchto super susedov, čo si žili americký sen = dom, dvor, pes a úplne s kľudom na toho psa kašlali, takisto dovolenky a pes sám, len žranie voda. Pes štekal a zavíjal celé noci ako nepríčetný, šlo nás poraziť, zavolala som susedovi, nebola to ľahká cesta lebo veď "to je pes a psi štekajú " ale nakoniec zabralo občianske spolunažívanie, polícia, úrady. Stačilo povedať a myslieť to vážne, hneď bol kľud.

littlebubble
17. júl 2021

@sono2 Nemozeme obvinovat psa za jeho spravanie.To je to iste ako keby som ja zacala pindat, ze decka su strasne a maju pomaly vacsie prava ako ja lebo mi revu na nervy a ja chcem mat klud.Tie deti nemozu za svoj prejav a ja som si vedoma toho, ze kazda mamka sa snazi dieta utisit.

A tak je to aj so psom.Majitelia su zodpovedni a autorka ma susedov teda riadnych idiotov.Ked moj pes steka tak sa ho hned snazim utisit.

Co sa tyka hovienok tak to nie su len psie.Bezne vidim kakat aj male deti do travy ako ich mamicky drzia, ale ano je vela majitelov ktori tie hovienka nezbieraju.Ja nehovorim, stane sa, ze mas sacok pozbieras a jemu sa zachce znovu, ale fakt sa ten psik da este rychlo presunut aspon tam kde nikto nechodi.

sono2
17. júl 2021

@littlebubble ale veď ja nikde nepíšem, že pes je vinný.
Ľudia sú vinný. Akurát tvrdím, že je fakt psov dosť. A veľa len takých, že super mam havka a čo ďalej.
No radšej nech sa vykandi dieťa ako pes. Ti napíšem narovinu.
Ja som teda v zahraničí a tu nikto nedá dieťa mimo pomaly ani len čurať, ale psov je kvantum a ho tiež.

littlebubble
17. júl 2021

@sono2 Ja som bezdetná a tak isto môžem povedať, že detí je dosť a tiež niektorí majú deti len tak, že ich majú a výchova žiadna.

Ako bezdetná tiež nepotrebujem na každom rohu počúvať uvrešťané deti, ale beriem to tak, že žijeme všetci na jednej planéte aj ľudia aj zvieratá, všetko je to prirodzené a treba sa navzájom rešpektovať.Niekto má deti, niekto psa.Je sebecké sa pozerať len na seba a na svoje potreby.Ja tiež nikomu nekážem, že nemá mať deti lebo mi lezú na nervy a cudzie mi budú vadiť vždy aj keď budem mať svoje.Hlavne tie rozmaznané.

Naozaj sa nemienim pýtať niekoho či má rád psov.Ja potrebujem mať pri sebe aj zviera, nie len ľudí. Mňa sa tiež nikto nepýta na povolenie mať deti takže nehodnotím koľko ich je a, že by si to mohli ľudia odpustiť kvôli mne :D.Mňa ich deti nejak neovplyvňujú a nemám dôvod ani správať sa k nim zle.Ich plač a správanie mi niekedy lezie na nervy, ale nie tak ako nepsíčkarom vadí pes.Ja žijem na planéte kde nežijú len ľudia a príde mi prirodzené mať vzťah aj k zvieratám a nie len k ľuďom.Vzťah človek/pes, pes/človek, vznikol už dávno a tento vzťah pochopí naozaj len človek ktorý má emócie na vyššej úrovni a nevidí len svojich a svoje pohodlie.Je to iný level tolerancie.

Nikoho nesúdim, nenútim mať psa, mať ich rád, ale ľudia by mohli mať v sebe toleranciu.Ja tiež nepoviem dieťaťu pred rodičom, že je to malý smrad, hnus tak ako som to ja počula na môjho psa.Mám taký istý obranný inštinkt a tak isto ma to raní ak niečo také počujem.

Ja zase fakt netúžim stúpnuť do detského hovienka.Deti majú mať plienku alebo chodiť na záchod.Ja tiež nekakám všade kde príde.Zviera záchod nemá a človek je tu od toho aby to pozbieral.Také mamičky len ťažko uvidím zbierať kakanice.

Som názoru, že ten kto sa nedokáže postarať a vychovávať psa/dieťa ten nech radšej nemá na starosti nič živé.

lavender273
18. júl 2021

Toto je tyranie zvierat! Zadovazia si psa a odidu do zahranicia? Preboha. Dementi.

sono2
18. júl 2021

@littlebubble lenže tým, že nemáš deti, nemáš šajnu, čo je výchova a nemáš šajnu, že dieťa prechádza obdobiami, ktoré, do detského vývinu patria. Deti proste škriekaju, trucuju a robili by to aj tvoje, o to viac, že si taká múdra.
Skús deti dedia povahu, čiže to tak nefunguje, ako si ty myslíš. Ja som teda detské hovienko nezažila nikdy
Zato psích je kvantum.

littlebubble
18. júl 2021

@sono2 To, že nemám deti ešte neznamená, že som netrávila každý deň s dieťaťom a nemám o jeho vývine ani šajnu.
To ako keby si bezdetnej psychologičke povedala, že nemá o deťoch ani šajnu a predsa ľudia vyhľadávajú jej rady. 🤷Alebo adoptívnej matke tvrdila, že keď dieťa neporodila, tak tomu nemôže rozumieť.Ja som tiež svojim spôsobom vychovávala a usmerňovala aj keď nie som matka.

Ja veľmi dobre viem ako sa správajú deti.Vyrastala som s nimi a deti vidím za deň aj viac ako 200, takže stretávam rôzne povahy a niekedy je to o tom, že rodič má jeho škriekanie totálne na háku a je mu jedno, že to niekoho obťažuje.Napríklad dnes škriekalo dieťa, ktoré už bolo dostatočne veľké na to aby pochopilo, že to ruší ostatných, ale rodiča ani nenapadlo dieťa upozorniť tak odkiaľ by vedelo, že takto sa správať nemá.

A pes šteká a bude štekať vždy pretože je to jeho reč.To ,ale neznamená, že mu dovolím všetko len preto, že má pubertu a svoje obdobie.

Jednoducho obhajoba, že deti môžu lebo sú to deti u mňa neobstojí.Keď si má človek utíšiť psa ktorý mu nerozumie ani pol slova a všetkým nepsíčkarom to príde také easy tak nech si tak jednoducho potom všetci utíšia svoje deti lebo mne to vadí 😂.

Aj psíčkar aj rodič má robiť všetko preto aby neotravovali ľudí v okolí a hovienko nemá nič spoločné s tým koľko je kde psov, ale koľko je ľudí ktorí to nezbierajú.

Ja som už videla aj detské grcky pomaly v bazéne 🤷.Minule, kakajúce dieťa, pišajúce, ničiace cudzí majetok a mamička mala na saláme.A kto za to môže, že to niekomu znepríjemnuje život? Dieťa určite nie.

Niekedy ani dieťa ani pes nemôžu za svoju nevýchovu.

sono2
19. júl 2021

@littlebubble prosím Ťa nebudem sa s Tebou o tom baviť. Nemáš šajnu o deťoch, poliaľ niesú Tvoje.
Aj ja som bola všelijaká múdra.
Ale Tvoje sú Tvoje.
A k tým by si sa úplne ináč chovala ako k nejakej rodine atď atď.
A aj oni by sa k Tebe ináč chovali.
Nechceš to pochopiť.
Je mi to jasné.
Fakt debata o ničom.
Urob si dve deti a príď ku mne na kávu.
Budeme mať o čom uvidíš.
Fakt momentálne nemáš šajnu ver mi.

sono2
19. júl 2021

@littlebubble lenže rada je úplne niečo iné ako prax. Nie vždy platí. Ináč by bolo všetko tip top.
Či v manželstve, či pri deťoch, či pri ľudí, čo majú psychické problémy.

1mata
19. júl 2021

Zavolaj mestsku policiu. Oznam im ze uz niekolko tyzdnov trva tento problem, musia to nejak vyriesit

littlebubble
19. júl 2021

@sono2 Dobre v poriadku ja ti verím 🙂.Ja si myslím, že na svoje by som bola oveľa prísnejšia na cudzie ani na rodinné byť nemôžem.Od toho majú rodičov.
2, nie ďakujem 😂 ja ani nikdy nechcem.

sono2
19. júl 2021

@littlebubble ver mi, že ja som max prísna.
Dokonca ma prirovnávajú, že sparťanská výchova.
Mám dve, ale sú to moje lásky.
Iné deti nemusím. Aj keď už by som medzičasom asi aj popestovala.
Ono stačí, že Ty robíš iné a muž iné a už je to, prípadne dedkovci.
Moje sú iné pri mne, muž príde, pištia, lebo tato dovolí toto tamto.
Teraz máš takú dobu.
Veľa mamičiek necháva deti akože sa samé výchovať, potom je skupina, že už neriešia, a teda nezaujíma ich ani to, či ruší ich dieťa niekto iného.
Ale deti sú super. Treba ich. Je to ľudstvo.
Pes je veľakrát potešenie, o ktoré sa nestará tak, akoby sa malo. Zas sa nedá porovnať pes a človek. Z psa nemáš nič, okrem tých, čo pomáhajú.
Človek je človek, a myslím, že je viac tých potrebných ľudí ako tých, ktorí sú takí akí sú.
No
Prajem Ti, aby si zmenila názor. Deti sú super. A tá láska od svojich detí sa nedá opísať.

littlebubble
19. júl 2021

@sono2 Ja to nechcem porovnavat.Ono sa to ani neda.Dieta ti nenahradi psa a pes ti nenahradi dieta.Neda sa to ani nijak nahradit, ze niekoho za niekoho.Ono sa to nezda, ale pes je niekedy podobny dietatu.Tak ako pises, staci, ze niekto zvoli inu vychovu a uz sa chova tiez inak.U kazdeho je ten pes iny.A naozaj ho nemam ako nahradu za dieta 🙂.Ja som milovnik vsetkych zvierat.Mna ludia niekedy energeticky cucaju a ja ani nemam rada ked je niekde vela ludi.

Potrebujem mat pri sebe zviera.Chape ma bez toho aby som rozpravala, citi, ze je clovek smutny, nerozprava a nedokaze byt falosne.Zato ludia sa vedia kvalitne pretvarovat a kedze ich vidim aj viac nez 1000 za den tak potrebujem mat aj zviera na relaxaciu.Narodila som sa taka, ze zboznujem, zvierata, prirodu a taktiez mam potrebu pomahat ludom takze ja tu lasku len nasobim.Mam rada aj deti, ale tak ako dospelakov.Nic zvlastne.Presne ako pises.Mat deti je uplne ine nez tie cudzie a verim, ze vedia dat kopec lasky.Len ja tu tuzbu nemam ani po jednom.Mne to biologia nenadelila, nie je to moja volba.

Nevravim, ze chcem byt bezdetna, ale ani to nijako neriesim.Psika by som mala aj s detmi aj bez deti.
Pre mna je zivot bez zvierat, prazdny.Lasku k dietatu nepoznam, netuzim takze mi nechyba.Viem, ze sa to tazko chape 🙂, ale aj pes aj dieta by boli pre mna rodina.Uplna rodina.

Pes mozno nema vzdelanie, karieru, peniaze, ale je verny a toto je ich pomoc.Pomahaju psychicky.

Strana
z2