icon

Susedia prerábajú v čase obeda

20. jan 2021

Ahojte, dá sa niečo robiť, ak susedia prerábajú byt a odmietajú nevŕtať a nebúrať medzi dvanástou a treťou, keď spia deti? Okrem toho už viacerí susedia volali na mestský úrad, lebo je to mestský nájomný byt a oni tam normálne búrajú, aj keď majú nájomnú zmluvu len na rok, wtf??? Na mestskom úrade že niečo vedia, ale určite nemajú povolenie na prerábku v takom rozsahu, aby búrali. Dá sa nejak donútiť mestský úrad, aby im tam poslal kontrolu? Vraj to budú robiť dva týždne, to sa ako moje dieťa dva týždne cez deň vôbec nevyspí? Sú tu ešte minimálne tri ďalšie rodiny s malými deťmi, takže je náš viac, čo nám to vadí.

Strana
z3
nika11103
20. jan 2021

Bohužiaľ, toto je panelákova realita . Tak to fungovalo vždy aj fungovať bude . Ja slm sa v paneláku narodila a nemyslím si, že by na mne prerábky zanechali trvale následky 😂 v našom paneláku každý druhý mesiac nejaká rodina prerába žiaľ sú to staršie domy a investície sú potrebné . Paradoxne, rodičom som ešte byt nedala prerábať. Suseda pod nami má malé deti, ktoré už chodia fo školy a ešte stále sa sťažuje na každú jednu prerábky, pritom prerábky končia najneskôr do ten piatej nemôžem povedať na susedov ani mäkké f že by to nedodržiavali . Takze buď si zvyknúť alebo ísť bývať do rodinného

lucia147852
20. jan 2021

Tak to že prerábajú mestský byt si má riešiť mesto. Čas kedy prerábajú je ich vec. Keby sa má niekto prispôsobovať deťom v bytovke kedy spia, tak neprerábajú nikdy. Nám 2 mesiace robili nový výťah. V tom čase som mala polročnú dcéru a zbijáli mi rovno nad hlavou a púšťali kusy dole výťahovou šachtou 6 dni v týždni od 7 do 20. A žijeme a ani dieťa nemá ujmu

simca06022011
20. jan 2021

No ked pisete k zazitkom.. mne pred domom stavali europa shopping centre vo zvolene..v podstate od kedy sa mi mala narodila az do jej.. neviem roka ? mala som ich poprosit, ze treskot pleskot hukot, nech nerobia kd mi mala spi: ;)

simca06022011
20. jan 2021

A mestsky najomny byt sa bezne preraba, a opravuje.. mesto je len rado, ze sa najdu ludia co do toho "investuju", kedze su individua co nevedia ani vymalovat, ked odchadzaju.

autor
20. jan 2021

Hej no, asi máte pravdu, že veď nepošlú teraz tých ľudí na tri hodiny domov, že nemôžu robiť 😂 Nejak to prežijeme, len keby vtedy robili tichšie práce, nie zrovna búrali a vŕtali nonstop 🙈 Sme tu už viac ako pol roka a doteraz nebol absolútne ani jeden problém s nikým, jedine na Silvestra tu nejaký ingeligent napriek lockdownu asi prenajal byť skupine blavákov, ktorí sa postavili rovno pred synovi okno a bliakali 40 minút, kým cigaretou nespustili plynový alarm a my sme o druhej ráno utekali dospať k svokre. Naše dieťa nevyrevuje vôbec a žiaden hluk nerobíme, mám jednu susedu, ktorej dieťa má párkrát denne záchvat plaču, ale tak to človek neovplyvní 🤷

autor
20. jan 2021

@simca06022011 ale ja nechápem, prečo to niekto robí. Veď fakt môžu človeku hocikedy vypovedať zmluvu a čo potom? Sanitu tu máme úplne v pohode, kuchyňu samozrejme z tých lacnejších, ale nie je to katastrofa. Keď si tam človek dá novú kuchynskú linku, to ju tam potom pri sťahovaní nechá? To nebude vadiť, ze tam nie je pôvodná? Vymaľovať je samozrejmosť, ale neviem si predstaviť komplet prestavať byt, ktorý nevlastním 🤷

hopsadobrandejsa
20. jan 2021

@patka06
@miro1360

Susedia su vzdy loteria cize to si clovek nevyberie, ale mam uz info, ze susedstvo je dobre cize sa uvidi. Treba sa proste snazit vychadzat s druhymi.

simca06022011
20. jan 2021

ak tu staru vyhodili tak ano novu tam necha.. je to otazka par sto eur... a niekomu to za to stoji, ako chodit okolo nejakej 10 rocnej haraburdy,co kto vie koho zazila... Bezne sa robia veci ako vymalovanie, vymena pokodenych veci, aj podlaha sa riesi.. ty nevies ako tie veci, kuchyna, kupelna atd vyzerali.. a zase... zmluva sa neda vypovedat zo dna na den. A mozno o tej prerabke mesto aj vie.. my sme tiez prerabali, dokonca prestavby lodzie aj balkona robili v najomnom byte a mesto to vedelo, a tie balkony aj preplatilo. Su ludia co v tych bytoch ziju desiatky rokov a nie dva-tri ;) kolegynu mam v mestskom najomnom uz 8 rokov urcite, zhodou nahod ona wc a umyvadlo menila v kupelni, neviem preco -viem to len preto, ze nemali vytah a tak sa organizovala brigada s vynasanim vsetkeho mozneho. Tam kde som byvala ja, mam kamosku a byva tam este stale (a je to uz 15 rokov dobrych)...cize podla vsetkeho nie je pravidlo, ze tam niekto byva chvilu... tebe to pride zbytocne na rok dva.. inym nie. Na VS som mala spoluziacku co malovala aj internatnu izbu, montovala police, doniesla koberec.. kvoli dvom semestrom ;)

kayyaa
20. jan 2021

Tak tebe dieta spi medzi 12 a 15, mne medzi 14 a 16 a niekomu mozno medzi 11 a 13...tak teraz co, ved to by nemohli prerabat vobec...
Mozno by to chcelo menej sebeckosti...mne by ani nenapadlo sa pozastavovat nad tym, ze sused vrta ci bura...proste je to docasne, chapem, ze si potrebuje prerobit a necakam, ze sa okolo mna bude tocit cely svet🙊
A ze ty nechapes, naco to robia...opat plati to, ze nie si centrom vesmiru a susedia maju skratka iny nazor. Nemozes si predsa mysliet, ze vsetci myslia rovnako ako ty, a ked nie, tak je to zle🙊
Proste maju svoj dovod, pre ktory to robia a do toho ta nic😉

ktochytavzite
20. jan 2021

Az od 22 nemozu,preco nejdes teda vinku kocikovat?

elizabet173
20. jan 2021

Prepac, ale na co to riesis? Je to predsa cisto ich vec, ci tam nieco prerobia alebo nie, ci to tam nechaju, alebo nie. Ja sa ti divim, ze mas pri malom babatku tolko casu riesit susedov.

autor
20. jan 2021

@simca06022011 viem, v akom bolo všetko stave, lebo je to úplne nová bytovka dostavaná v máji, sme všetci prví nájomníci. Tak ja som v tom, že keď budem mať na svoje, odsťahujem sa a nechám byt niekomu, kto to potrebuje. Ja som to vždy brala ako "sociálne byty", ale tu v Tatrách je to očividne skôr biznis, lebo sa to dá prenajímať a nikto to nekontroluje, vraj oni námatkové kontroly robiť nemôžu. A hej, majú nahlásenú nejakú prerábku, ale nie v takom rozsahu, aby sa búralo, takže k nim vraj príde kontrola.

taga
20. jan 2021

A teraz si spravime modelovu situaciu:
Maminka A ma dietatko vo veku 5 mesiacov, spi 3x, rano pol 8, potom o 11.30 a potom o 4
Maminka B ma rocne dietatko, spi okolo 10 a potom o 2
Maminka C ma 2 rocne dieta, spi o 12

Sused ma kedy vrtat, o polnoci aby nebudil deti? Wtf, sama mam male deti, ked niekto vrta, dala som vzdy deti do kocika a sli sme von. Alebo na balkon.

snehulak7
20. jan 2021

@ice8 prepáč, ale jedna sa o dva týždne ako autorka písala. Nie dva roky

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
misa11111
Autor odpoveď zmazal
ivanka12311
20. jan 2021

No robia od 12-15:00 čo je deň,nie je to žiadne rušenie nočného kľudu.Si strašne hysterická, keby toto spravili moje susedy a nebodaj ešte mi príde zabuchat na dvere že jej deti nemôžu spat tak pošlem rovno do pi.. princeznú.. konečná

konikkon
20. jan 2021

Teba mať za susedu, by ma porazilo, takú udavačku. Samozrejme, že môžu robiť počas dňa, ak je to nájomný byt, akurát majú mať povolenie, ale na hluk sa ty rozhodne sťažovať nemôžeš a máš ho strpieť. To je predsa normálne, že keď sa prerába, je z toho hluk.

danieladugard
20. jan 2021

Pusti white noise na plné pecky v izbe kde spi dieťa?

sweetlife001
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3