Susedov pes stále šteká. Ako to mám riešiť?
Pekný deň všetkým. Chcela by som vedieť aj názory iných na spolužitie v tesnej blízkosti so susedmi. Bývame v rodinnom dome, na dedine, kde je chalupa pri chalupe. Máme dve deti a žiadne zvieratá. Susedia však majú psa, ktorí pravidelne každú noc šteká, raz o druhej ,potom o štvrtej a keďže sa pri ňom vôbec nevyspime, vadí nám to a vždy vadilo aj keď boli deti malé...Suseda je psycho takze rozumná reč neprichadza do úvahy...
@otazka1 Veď presne o tom hovorím 😀 prečo na teba stekaju psy, ktorý ta poznajú. Susedovi psy bliakaju celý deň, na kazdu osobu ktora ide po ulici. Stekaju už 5 rokov aj na mňa, hoci si idem iba niečo zobrať z auta, alebo odchadzam z domu. Nie som blízko ich teritóriá, nestojim pri bráne...oni sú jednoduché nevychovane, možno aj sproste 🙂 A ešte to ľudia, ktorí vôbec nerozumejú napr.výcviku psa budú obhajovať. Takto inteligentný, vycvičený pes nestráži. Iba chudák, ktorý dostane raz za deň nakydane do misky a zvyšok dňa sa nudí na dvore a ziape na každý podnet. , ktorý a okolo mihne.
@evora stojim si za svojim, sorry. Autotke som poradila nech si prezisti v akych podmienkach zije susedin pes a ci to treba riesit. Vsetci psi okolo maju dobre podmienky, svoje rodiny a velke dvory, aj tak stekaju. Nikdy by ma to nenapadlo riešit z pohladu mojej precitlivenosti, ak mas pes problem, treba pomoct. To ano. Ale treba sa naucit tolerovat inych, tak ako susedia budu musiet tolerovat detsky krik, ktory tiez raz niekomu moze vadit 🤷♀️a nech prosim nikto nepise, ze vychovane deti nikdy nekricia
Aj nášho suseda pes steká, mame ho v podstate pod oknom a furt každú noc celu noc ja by som chcela vidieť jeho hlasivky 😂😂😂 Ale prisli sme na koreň veci 😃 Tento stekal stále lebo je priviazaný a on chcel spat úplne niekde inde ako mal miesto 😂 Asi po týždni sa s tým zmieril 😂😂🙂
Tak neviem, aj tu na pocudovanie v hlavnom meste jeden kohút ako besný kikirika o polnoci a v noci (sice nechápem) ale to sú iba také problémy prvého sveta, sa nad tým vôbec zamýšľať... Predtým som mala reprák mešity rovno do okna. To bol trochu problém, lebo som sa naučila ignorovať tie zvuky a nebudila som sa ani na zvuky budika. K veci, neriešila by som vôbec.
odpudzovač psov ultrazvukom, je toho viac pogoogli si
Ak sa dá, tak izby dat na opačnú stranu odkiaľ počuť psa, susedu pripadne poprosiť aby dala psa na svojom pozemku čo najďalej od vas, že jej pomôžete preniesť búdu a pod ak je strašia... Podľa mna to zase až také nehorázne nemôže byť, ak máte okná zatvorené. My sme síce na polosamotke, ale sused má kohúta, tiež ráno kikirika a nejdem ho upozorňovať ze mu kohút hučí ovela skôr ako my vstávame 🤷🏽♀️ a kúsok od nás je hotel, kde majú veľkého psa na stráženie, ktorého je tiež počuť niekedy večer, ale ked zatvorím okna nieje to nič také, kôli čomu by som nemohla späť aj keď psa počujeme...Urobiť s tým neurobíte asi viac nič, pes raz šteká na dedine je žiaľ veľa takých... ak je to staršia pani určite s nim nebude behať na výcvik, prídu časy kedy ona bude chcieť spať už o 19-20h ale vaše deti sa budú vonku blázniť, tiež ich upozornite 1-2-3x aby boli tichšie ale sú to deti a rozjašene budú behať a kričať aj tak nie? A aby ma nikto nechytal za slovíčka, tak nie, neporovnavam dieťa a psa 🙄 ale porovnávam tú situáciu, kedy napomenutie nepomôže a sused s tým bohužiaľ nič neurobí
@evora toto o typicky slovenskom majiteľovi nie je tak úplne pravda. Máme dvoch psov mladú fenku alijašsku malamutku tá vie riadne brechať aj zavýjať. Ale zavýja vždy len keď nám hrá rozhlas lebo naša starostka pustí na jednej oznam hádam aj 5 celých pesničiek 😁😁. Takže táto mladá celú dobu zavýja počas rozhlasu inak nič ani v noci ani cez deň jedine keď aj ostatné psiská na okolí že keď všetvi tak aj ona 😁Venujem sa jej a cvičila som si ju sama podľa kníh a videí a dovolím si tvrdiť že je dobre vychovaná aj keď mi to dlho trvalo 😁😁 je tichá kľudná a teším sa ako bude strážiť deti a hrať sa s nimi 😁😁😁
A potom máme starého dôchodcu zlatého retrivera. Ten brechá aj ráno aj na obed aj večer proste hocikedy. Už aj ja by som ho najradšej zabila keď ma zobudí že brechá pod oknami niekedy ráno o šiestej niekedy o ôsmej proste hocikedy🤦🤦🤦😡😡a nikto nikde ani človeka ani psa ani nikoho. Manžel ho ale nechce dať utratiť pokiaľ nie je agresívny. Len mu už na starobu riadne prepína s tým brechaním😡😡Dúfam ale že za chvíľu sa pominie a bude kľud s jeho brechaním 🤦🤦😬😬😬
Kazdy pes vonku zavija a steka.. je jedno ci je vo voliere alebo volne pusteny, ci je cviceny alebo nie je.. staci ze okolo prebehne nejaka macka, alebo preleti vtak a huci nam cela ulica. Susedia co maju domy blizko seba a medzi nim volieru to tam maju normalne ako v kine... huci ten stekot neskutocne a nevyspia sa vraj. Problem su natrepatane domy na sebe, kde sa to ozyva este viac ako to bezne pocut.. Da sa to regulovat, rozne.. treba sa tomu venovat, psa unavit vecer... ale uplne sa to eliminovat neda, nakolko ten stekot na nieco psy pouzivaju. A fakt je, ze este stale su psy vyuzivane na dvoroch aj na strazenie a upozornovanie a nie ako plysacikovia, nie je tam uplne ziaduce, aby nestekal, ak niekto ide. MNe napr vadia vystekujuci psy na plotoch cez den. NEskutocne mi to vadi, ked moj zacal stekat na okoloiduceho cyklistu alebo skupinu ludi so psom, hned dostal poza usi, ze sa to nesmie... ale niektori majitelia nic. Mame tu psikov v jedenej rodine troch.. ti stekaju V KUSE, den noc.. suchne nieco na ulici a uz idu a este sme si vysluzili krik od suseda, ze ich vyrusujeme tym, ze ICH psy stekaju na nase deti na dvoroch :DDDD My co sme citlivi na hluk od psov, si davame psikov spat dnu ;) jedina moznost ako zarucene nebude v noci steka. Voliera je tiez riesienie, taka z ktorej nema vyhlad na cely svet, nakolko treba si uvedomit, ze ten pes "strazi" a "hlasi", cize ak bude vidiet z voliery celu ulicu, bude mu tam behat zver, macky.. tak on stekat bude ;)
K rieseniu: Bohuzial, stuple do usi su najucinnejsie, ja pouzivam uz 3-4 roky :DD nik iny sa u nas na to nezobudi, ze niekto niekde šteka... a vyspim sa neskutocne dobre. SUsedu podla mna nijak normlane nepresvedcite, ze pes nema stekat ak s nou mate zle vztahy.. jedine nejak cez obec, ale neviem ci by ste pochodili.
@mirkaz156 psa utratit kvoli brechaniu, mne sa sniva 👏
Ja nemám radu, len poviem, že sme na tom úplne rovnako... Máme ročné dieťa a oni ročného psa, teda dvoch... Skúšala som po dobrom, po horšom... Nič nepomohlo... Už som bola v stave, že sa do týždňa sťahujeme... Manžel urobil vysoký plot, na oknách v spálni máme okenice... Je to aspoň o trochu lepšie, no ak nájdeme pozemok na samote, tak tam vidím náš budúci život...
@simca06022011 nie kvôli brechaniu 🤦 kvôli ,,starobe,, už sa ledva postaví (zadné nohy), prejde meter a dýchčí chudák akoby práve zabehol maratón, je hluchý aj slepý už chodí len po pamäti zakoptáva sa o vlastné nohy.
Ale brechať bude ráno aj hodinu v bez prestávky šľak má ide trafiť 🤦🤦
@miriam11
@katrin1394
pes moze byt v sucasnosti priviazany na retazi? 😵 Toto by som nahlasila, ved to je tyranie...
ked som mala male deti a stare babky a tetky na ulici boli este take cipernejsie, okrikovali nam deti, ze ony pozeraju telenovely a poobede odpocivaju a nemienia byt rusene nasimi hlucnymi deckami, ktore sa hrali na ulici. Ten, kto ma vnucence, chape krik deti, ten kto sam ma psa, ibak vidi stekanie aj cudzich psov. Ten, kto obcas robi hluk kosackou, toleruje aj kosenie inych. Ono to chce taku celkovu toleranciu si myslim....
@panidia
Úplne ťa chápem, štekanie psa najmä v noci je fakt otravné. A nechápem majiteľov psov, ktorí sú natoľko arogantní, že to ani nemaju záujem riešiť aj keď vedia, že to ruší celé okolie. My tiež máme psa a pravidelne v noci štekal, keďže som si bola vedomá, že to musí susedov rušiť, začali sme psa zatvárať na noc dnu, kde kľudne celú noc prespí. Cez deň to nejak neriešim, ale pokiaľ ma chvíľku, že šteká neprestajne, tak ho okamžitr krotím, zabavím atď. A tiež ho nenechám štekať v čase keď susedia uspávajú cez deň malé dieťa, ani nekosíme vtedy atď. A tiež mám staršie deti a upozorňujem ich keď sú príliš hlučné na dvore. Mám pocit že sa úplne vytráca ľudskosť a tolerancia, každý pozera len na seba. Žiaľ, dnes je doba keď sa nepozerá na ľudí, ale hlavne na zvieratá.
@janajanajana Presne!Choré, na prvom mieste má byť človek az potom zviera, nie naopak!
Navrhujem każdú noc dva krát volať políciu, nech dohovoria psovi. Ak to nepomôže, nech psovi dajú pokutu. To asi nepôjde, lebo pes nie je subjektom práva. Je to živý tvor, ochraňuje svoje i majiteľove teritórium. Pes je od toho aby štekal. Keby ste żili v paneláku, malo by to opodstatnenie.
@0silvia0 Prečo by som to mala hlásiť ? 😂😂😂 Je tam nachvíľu kým neurobia mu voliéru 🙂 Je totiž stolar a je to stena ešte a všetko hrabe tete kvety aj v záhradke tak kým mu neurobia voliéru je normálne na obojku pri bude 😃 Tak o akom tyrani to rozprávaš ? Mali tebe zavolať žeby si ho postrážila ? 😂😂😂
@katrin1394 kazdy pes je raz stena a hrabe a trha... kazdy clovek musi pocitat s tym, ze chvilu trva kym stena vyrastie. Nie, nie je v poriadku drzat psa na retazi...
@panidia to bud rada,susedov skonci pred 5 so stekanim. Pravidelne od 23 do 5 vkuse steka,ale ze vkuse. Pan je dochodca a viem,ze sa zle hybe,ale byva s nim syn,ze ani toho nenapadne okriknut toho psa. Aj nas stekaval,ale dali sme ho do laty. Akonahle zasteka uz ho okrikneme. V noci som aj 10x vstavala,aby som ho zahriakla. Naucil sa nevystekavat a je klud. Mne by to nedalo pokojne lezat v posteli a vediet,ze nas pes rusi susedov. Keby boli vsetci taki ohladuplni k inym...
Uz ked nema pes stekat na dedine tak neviem kde...u nas maju susedia kohuty,ovce,kazdy tu beha s traktorom,pili,kosi...sak som na dedine pre boha,na dedine sa chovaju zvierata od psa po kravu.my ideme tiez kupovat hydinu a ovce,kvoli tomu sme kupili dom na dedine aby sme mohli chovat zver.
@iva812
Ono my napr ja a
@jajajaja2 hovorime o pscoh, co su bez vycviku, v kuse zavreti vo dvore, frustrovani, smutni, nemaju co cele dni na tom kusku betonu co robit. A ten stekot trva 19 hodin denne a je to vycerpavajuce pre ludi okolo. To nie je o tom, ze vtaciky stebocu a kohut kikirika.
my mame velkeho psa, cviceneho, denne som s nim hodinu vonku, cize steka len ked pride cudzi clovek k brane. inak ju nepocut.
Niektori ludia na svoje psy kaslu. Zial.

@evora tak prave vonmu cakam kuriera, stekaju styria psi, pocujem nevychovane vtaky, nevychovanu kosacku, dokonca bezohladne vcely a auta. Kam sa treba ist poradit, ako to vsetko znicit? Treba nam hrobove ticho