icon

Susedov pes stále šteká. Ako to mám riešiť?

panidia
27. máj 2020

Pekný deň všetkým. Chcela by som vedieť aj názory iných na spolužitie v tesnej blízkosti so susedmi. Bývame v rodinnom dome, na dedine, kde je chalupa pri chalupe. Máme dve deti a žiadne zvieratá. Susedia však majú psa, ktorí pravidelne každú noc šteká, raz o druhej ,potom o štvrtej a keďže sa pri ňom vôbec nevyspime, vadí nám to a vždy vadilo aj keď boli deti malé...Suseda je psycho takze rozumná reč neprichadza do úvahy...

katrin1394
27. máj 2020

@0silvia0 Neboj neumre kedz budze na totej retazke dva dni a ma budu 😃🤭

maciatkolulu
27. máj 2020

@martinka13 nooo, máš pravdu, mne budila malého, keď spával na terasa mala suseda, tiež som rozmýšľala, ze ju "utratim" a vykonávala túto činnosť pravidelne, čo som mohla robiť? Niektorí ľudia nevedia vychovávať deti, ale našťastie som si poradila a spával vnútri, alebo na druhej strane vonku, inak sa neskôr pekne spolu hrali😂👍

pajinka91
27. máj 2020

Prinajhorsom existuje toto, ale neviem ako daleko je ten pes je od vasho pozemku: https://www.elektricke-obojky.sk/protistekacie-...

oktobermimi
27. máj 2020

@maciatkolulu ja rozmislam co urobim stou vlakovou stanicou za oknamy 😁🤣 predca len Zohor vlakova je dooost vytazena osobnou aj nakladnou dopravou v kazdu dennu i nocnu hodinu🤣

panidia
autor
27. máj 2020

@oktobermimi To sa veru ovplyvniť nedá, koľaje neprelozis...hihi....Ale aby som neobtazoval susedov nepríjemnými zvukmi to sa ovplyvnit dá....

oktobermimi
27. máj 2020

@panidia 🤣to je pravda ale bolo by to bozie tak istak 3x denne rozhlas a v repertoare 5stach piesni dokola a amplion rovno do spalne 🤣😂

jessicai
27. máj 2020

@panidia skúsila by som na vašom mieste vonkajšie rolety. Máme také s tým bubnom na vrchu a nedám na ne dopustiť. Dosť tlmia zvuky a aj tma je v miestnosti je na spanie poriadna.

jessicai
27. máj 2020

@panidia nieje pani náhodou hluchá. Starší ľudia mávajú problém so sluchom a tak by Ti ďalší pes nepomohol.

ruzovakrava
27. máj 2020

@panidia nad niečím takýmto ste ešte neuvažovali? https://plasice.sk/psov/antištekot-anti-štekot-691 podľa toho v akej vzdialenosti je od vás ten čokel. Ja pochopím že na dedine je tiež ruch ale majiteľom čo majú psov celý život na reťazi a ten je tak frustrovaný že breše aj na muchu, by som navalila mastné pokuty za týranie zvieraťa.

jajajaja2
28. máj 2020

@otazka1 je stekanie, a stekanie lebo ( dopln si co chces)

jajajaja2
28. máj 2020

@otazka1 tolerovanie stekania psa, ktory sa nudi a je nevychovany nie je v poriadku. Ak si myslis nieco ine, mozes. Ale ako vidis, nie som sam ktory si mysli ze to by sa to malo riesit. Pekny den

evora
28. máj 2020

@jajajaja2 Ale no tak... dieťa ktoré vás na ulici kopne do kolena predsa nie je nevychovane, je to len dieťa a všetky deti kričia/ nepocuvaju. Výchovou sa predsa nedá usmerniť, ci uz psa alebo dieťa 🙂 čiže ostatným zúčastneným nezostáva iné, ako trpieť a hlavne je zakázané poukázať na možnosť, že takéto správanie sa dá korigovať.....aspoň podľa logiky niektorých žien 🙄

monika_k
28. máj 2020

@panidia to odkedy je stekanie znamka toho, ze pes je nevychovany?

simca06022011
28. máj 2020

@monika_k odkedy ludom nastahovanym na dediny vadi kazdy zvuk :D ja teda poznam haldy psov, sama mam doma trenovaneho rozmaznanca polovnickeho a na moje prekvapenie šteka :D mozno by mal mnaukat aby neobtazoval susedov.

nikyball
28. máj 2020

@simca06022011 odvtedy čo takýto ,,milovníci " psov si jedného ,dvoch zaobstarajú a ptoom ich nechajú na reťazi celý den, nevychovavaju ich, prípadne im zabudnú dať žrať a vodu. prípadne odídu na 10 hodín do prace a pes je zatvorený v minivoliere. Väčšinou psy o ktorých je dobre postarané neobťažujú celú ulicu

monika_k
28. máj 2020

@nikyball nas ma vsetko co pes potrebuje a napriek tomu steka 🤷‍♀️ zakazdym ked pocuje suseda, zakazdym ked niekto robi extremny hluk, atd.... je vychovany k ochrane a preto aj chrani a dava najavo, ze mame byt v pozore .... A podla mojho skromneho nazoru vychovany je dost dobre, ma za sebou xy treningov a sutazi...

otazka1
28. máj 2020

@jajajaja2 napísala som autorke, kde zacat, kam ist a co ako prve zistit. Jedna z mala, mimochodim, ostatni sa tu len pohorsovali na nevychovanymi bastardami 😉 ale stojim si za svojim, ak sa nastahovala na dedinu a vadi jej stekot psa, nech sa zbali a odide do mesta,moja rada c. 2. Potom tu budeme riesit susedov v byte, cigaretove smrady, dupajuce deti, vzdychajuce zemske a buchajuce vytahy

andiee89
28. máj 2020

Tak ja neviem, ale toto mi trochu smrdí sebeckosťou a neschopnosťou prijať svoje okolie. Vyrástla som na dedine, odchovala dvoch psov, v okolitých domoch mali vlčiakov, naproti dokonca uvrieskané papagáje (ktoré spustili o 4 ráno svoje opery), každú chvíľu cinkulárka či kosačka. No nikdy, nikdy by nenapadlo ísť to riešiť alebo sa sťažovať, lebo tá dedina nie je iba moja a nežijem tam sama. Také zvuky k dedine patria. Človek si zvykne. Teraz bývam v paneláku, psi nado mnou, podo mnou, sused ziape keď sa opije, suseda sa rehoce až ju počuť do celého nášho bytu a neriešim. Ak budem chcieť ticho, odsťahujem sa niekam na samotu. Ale pokiaľ žijem pri niekom, musím počítať s tým, že nejaké zvuky k tomu patria a budem to tolerovať. Keď mne ziape dieťa alebo partner trieska s kladivom, tak to zase stolerujú susedia. Akože neviem, čo je to za doba, na všetko sa sťažovať, keď niekto na mňa neberie ohľad. Prispôsobím sa a idem ďalej.

simca06022011
28. máj 2020

@nikyball ani jeden pes u nas na ulici a to je tu cca 20 domov, drviva vacsina psov má, nie je na retazi, nie je zavrety vo voliere a je o ne postarane... a vsetci stekaju. VSETCI. Cize tieto recicky si nechaj pre niekoho, kto padol z hrusky... Brechot psa nie je obtazovanie, je to proste jeho vyjadrenie niecoho.. ludia rozpravaju, psy štekaju a bodka. Ak zavija nejaky pes celu noc, cely den tak je to neurotik proste a musi si to riesit majitel aurcite to aj majitelovi vadi, ale ak pes normalne reaguje a steka na inych psov, zvierata, ludi za plotom, tak je to uplne normalne. Ak ho odvolam, pride a prestane stekat, ale nie je v sile a moznostiach majitela cely den / noc stat pri psovi a strazit, aby nebodaj nezastekal, lebo niekto ide buvinkat :D Ak sa s tym, niekto nedokaze zmierit, tak mesto caka.. a tam je v takom panelaku viac psov ako na ulici na dedine + tiez v tych bytoch stekaju ked niekto prebehne po schodoch, stoji za dverami, nieco pocuju...

simca06022011
28. máj 2020

Na dedine su psy, zvierata, treba ratat s tym, ze ich bude pocut, citit, vidiet... mam pocit, ze ludia sa teraz stahuju na dediny, za hurá životom v prirode, ale uz im vadi susedov pes, kohut, tulava macka, dobreze nie aj mravec v travniku, gazda na traktore, smrad hnoja.. vsetko... a hadzu to na bezohladnost a necitlivost :D a na uprednostnovanie zvierat pred ludmi 😂 ale v meste tiez nie je ticho, su tam auta,, vlaky, lietadla, smrad, hluk od susedov, tiez su tam stekajuce psy (a este viac, lebo tie su skutocne 8-10h zavrete v tych skatuliach same, pes na dvore ani nahodou sa tak nenudi). Tu deti spia vonku a psy im nevadia, tak neviem z kade sme spadli, vcera susedin chlapcek prespal na terase 4 hodiny - medzi 3 domami so psami, ktore stekali, auta chodili, drevorubaci v lese, moje dieta sa nikdy v zivote nezobudilo na stekot, susedovi chlapci vacsi sa nikdy nezobudli tiez, ani len nanasho kohuta, ktory zacina o pol 4tej rano... Proste sila zvyku... V noci, ti co sme nervni zo stekaveho psa a kohuta (tj. JA, na dedine som novacik), pouziju stuple do usi a mozem mat aj okno otvorene, moj pes spi vnutri casto, hlavne ked je spln ale okolo steka vsetko pravidelne. Pokym suseda autorky, nepristupi napr. k tomu, ze psa zavrie dnu do domu v noci, tak sa s tym neda nic robit. A ten jej pes nesteka celu noc, ako tu niektore opisuju... Ako sa pise v prispevku zasteka raz o druhej, raz o stvrtej.. cize to nie je celu noc/den neuroticky stekajuci pes ;) nad ranom chodia lisky, lasice, macky a kadeco ine... cize ma na co stekat. To, ze my to nevidime, nic neznamena, psy vidia. Pripadne sa to da rieist nejakymi barierami, ktorym sa mu zaterasi vyhlad, napr. ak cez den steka okolo terasy rovno na susedov, lebo ma vyhlad kedze domy si vela ludi nalepilo na kopu. Su riesenia. Ale pes neprestane steka uplne ;) nikdy ... najlepsie je prisposobit sa a neriesit.

0silvia0
28. máj 2020

@jajajaja2 ok, takze co odporucas autorke diskusie? Co ma robit so susedinym psom? Nejake riesenie konkretne mas?
Lebo teoretizovat o slovaci a o potrebe mat psa vieme vsetci, ale autorke to nepomoze...

nikyball
28. máj 2020

@simca06022011 ale prosím ťa nevymýšľaj si blbosti , ja to zas vidím vo svojom okolí, ti čo sa starajú o psov tak su ticho a zanedbavani zavijaju vkuse. Jasné že pes aj zasteka je to predsa pes. Ale keď steká a zavija vkuse tak je niekde problém. áno mesto čaká , lenže ako ty hovoríš, tam je takýchto prepatych milovníkov,.čo zatvoria psa na celý deň do bytu ešte viac. Takže nie je to o tom či som v meste alebo na dedine,.ale o tom, že každý by mal uvazit či sa dokáže vhodne o toho psa postarať.

lubiss
28. máj 2020

@panidia mozno caka ze mu hodis slaninu :D pes si rychlo zafixuje ak v noci stekal a od teba dostaval slaninu tak okrem inych podnetov co ho rusia mozno caka ze mu cosi prileti :D

panidia
autor
28. máj 2020

@lubiss Ďakujem všetkým za odpovede, niečo som si z toho zobrala a hlavne ponaučenie,že to neznamená keď ja budem k ostatným tolerantná, ústretova a bezkonfliktna,že takí budú všetci. V tejto dobe treba byť asi s prepacenim"riadna sviňa ",lebo každý si do teba kopne keď vidí, že si ticho tak si ešte viac dovoľuje ..
Takže ako druhí ku mne, tak ja taky tak...pekný ničím nerušený večer

andiee89
28. máj 2020

@simca06022011 úplne súhlasím!!!

martinka13
31. máj 2020

@iva812 alebo nech majitelia psov vychovaju, čo Vy na to....? Nebudem sa kvôli nejakému sprostemu psovi sťahovať, však? Zrejme by sa nik nasťahoval.

rora
31. máj 2020

Pridam len moju skusenost. Ked sme sa nastahovali do domu, vedla mali vlciaka, ktory po urcitom case ostal byvat vpodstate sam, sused chodil domov len spávat.... vlciaka nemal kto kontrolovat, usmernovat, s krmenim to bolo tiez kadejake.... štekaval nonstop ,na barco, na barskoho ked presiel okolo..... zial mali sme na tu cast kde sa on zdrziaval a stekal aj otocene okna izieb. ked som cely den u nich nikoho nevidela, cez plot som mu kazdy den aj cosi hodila,len aby sa nazral a zaliezol spat, po case uz ked ma zbadal trcala mu hlava cez plot k nam a cakal co sa mu ujde a zacal reagovat na to, ked som po nom zakricala "zalez" (toto poznal - pocula som od suseda). Nastastie sa to vyriesilo samo, sused predal dom kvoli rod.problemom a zobral aj psa. Viem, ze som na dedine, ale ked zavriem dvere a okna v dome, tak chcem mat klud, a nie, ze sa mi v usiach ozyva prenikavy hlasny štekot aj v noci o tretej....

otty
10. sep 2020

A co tak naozaj zavolat policiu. Pes je sidce zviera , ale ma svojho pana , ktory je za svojho psa zodpovedny. A ak dostane par krat pokutu za rusenie nocneho kludu , tak mozno spravi nejake opatrenia proti stekaniu.

weggie
27. sep 2020

Ti co tvrdia ze je to normalne a treba si zvyknut prosim vase adresy do posty. Pridem s reprakom pod vase okna. Uvidime co budete pisalkovat o normalnosti za 5 prebdenych noci.

weggie
27. sep 2020

@panidia este stale steka?