Susedov pes stále šteká. Ako to mám riešiť?
Pekný deň všetkým. Chcela by som vedieť aj názory iných na spolužitie v tesnej blízkosti so susedmi. Bývame v rodinnom dome, na dedine, kde je chalupa pri chalupe. Máme dve deti a žiadne zvieratá. Susedia však majú psa, ktorí pravidelne každú noc šteká, raz o druhej ,potom o štvrtej a keďže sa pri ňom vôbec nevyspime, vadí nám to a vždy vadilo aj keď boli deti malé...Suseda je psycho takze rozumná reč neprichadza do úvahy...
@domka4 jedným uchom dnu a druhým von. Pes steka, je to jeho prirodzená vlastnosť. Ak nesteka len tak do vzduchoprazdna, cele noci, vôbec by som to neriešila. Ak by bol naozaj neprimerane ustekny, sú na to obojky, je možnosť ho proste dat do volieri, do interiéru, aby nebol stále ruseny. Môj pes sa napr vonku riadne ani nevyspi, v kuse na plote, keďže sme rohový dom a stále nám tu dačo beha, niekto hučí, v noci steka celá ulica, kedze diva zver tu pobehuje.... Pripadne by som sa opýtala že či máš ísť ty na obec keď vás obťažuje on neustále hlukom, nadávkami, autami..?
proti psom nic nemam, ale niektore su hlupe a nevychovane a nemyslim si, ze sa mame tvarit, ze to je v poriadku. my mame tiez tento problem, susedia maju velkeho psa (bojove plemeno), co vzdy, ked je na dvore a my sa mihneme v nasej zahrade, zacne sa sapat na plot a stekat ako zmyslov zbaveny, vobec nepomaha, ked ho okrikuju (akurat nepocuvame len psa ale este aj kriciacich susedov). neda sa vtedy ani rozpravat, deti sa boja, ja som uz parkrat skoro infarkt dostala, ked som nieco pri plote robila, pes sa tam priplizil a potom na mna vybrechol. rozmyslame nad tou plasickou alebo dufame, ze skoro zdochne a dalsieho takeho hlupeho uz nezozenu.
Niekedy sa mi rozum zastavuje. Tí, ktorí bývajú v panelákoch sa ,,sťažujú" na susedov (lebo idem bývať do paneláku s tým, že ho budem mať celý pre seba a žiadny iní ľudia s rôznymi povahami neexistujú, nehovorím samozrejme o výnimkách, ktorí skutočne dokážu znepríjemňovať susedom život). Tí, ktorí bývajú na dedine, vadia im zvuky dediny. Za chvíľu tu budem čítať že dedinou chodia kombajny a robia hluk, vozia hnoj a je z toho smrad,.... Máme dom, dvoch psov, bývame vedľa zastávky, keď je všade ticho a nejakí podnapití tam vykrikujú v noci, alebo vedú siahlo dlhé rozhovory, áno, pes nás upozorní, že niekto je pri bráne, a ako to má oznámiť inak? Rozprávať nevie, písať sms a maily taktiež nie, tak sa ospravedlňujem, začne štekať, Je to skutočne nepochopiteľné.
@marilora vy ste asi psíčkarka typu, pes nadovšetko. Co na tom, ze clovek nemoze normalne fungovať, co na tom, ze kazdu noc pes steka do noci. A presťahovať do mesta? Uz ste zazili non stop stekajuceho psa - den noc, v panelaku? Asi nie. Ale zial pre takychto psickarov je pes viac ako clovek. Sebecky arogantny prístup.
@simca06022011 to sa mi paci
@simca06022011 ďalšia super odpoved
@marilora steka cela ulica.
Dobre si to zhrnula. Niekedy veru hej.
Dobré ránko, mňa by zaújmalo ako by ste riešili moju situáciu. Oproti v bytovke na tom istom poschodí býva jedna čo má jazvečíka nonstop ho púšťa na balkón ja som na homeoffice a ten pes furt šteká aj ráno nás budí. 2x som volala MP ktorá je neschopná len došli a odišli. Tak som si ju odsledovala kedy pôjde a slušne som jej povedala či s tým môže niečo spraviť že ten pes obťažuje svojím neustálým štekotom mňa aj susedov a ona úplne arogantná že a čo je to pes tak šteká a je na jej balkóne (lenže balkón je považovaný ako spoločný priestor)🤔 a že ho chodí provokovať biely pes toto mi povie asi 50 ročná ženská🤣🤣 a ten pes šteká aj keď nikto nejde. Tak 3 dni bolo ticho som si myslela že sa uvedomila a dnes 22 niečo sa herečka vrátila domov a pes zas štekal🤬
@nanynou ja celý život bývam na dedine a teraz keď mám rodinu som ostala v tej istej. Susedia majú tiež psov, to že šteknú mi nevadí ale o 4 domy ďalej majú volakeho malého kkta, už som na nervy, ráno cez deň v noci. V kuse šteká, keby to bol aspoň štekot psa ale nechutný tenký stekot, potom sem tam len počujem kričať majiteľku že drz už pi*u😂😂😂 ale očividne im to je jedno a v klude si spia. Aj teraz robí jak nepríčetný. V celom dome aby som si nemohla otvoriť ani jednu vetračku.

A čo by ste robili keby ste mali psa(jack russel), ktorý 1. šteká na suseda 2. na všetkých za bránou( veľká brána prekritá lexanom)respektíve betónpovým plotom, 3.na susedové mačky . Počuje hlasy za plotom, tak šteká . Je to náš pes , velmi zlatý , nehryzie len proste stráži. Susedia majú s tým problém že nemôžu z domu pracovať , deti učiť, že ich to ruší .
Vyhrážajú sa mi že (teda sused ) že preskočí plot a bude po susedských vzťahoch, že pojde na obec!!!! atď .
Oni majú tuning , tým pádom ich autá sú vytúnované , bežne starý chodí domou v noci kým sa mu brána otvorí tak mu vrčí výfuk keď sa pohne tak ešte viac to rezonuje. ja mám tri deti (11,9,6) všetky sa tu narodili čiže 11 rokov tu spia pri jeho vrčaní(v noci ako bábatka ryčali čo ich to v noci budilo) , a to nehovorím o jeho slovníku. Ked človek vystúpi z auta pred domou a prvé čo sa vás syn spýta prečo sused tak nadáva? večne musí celá ulica vedieť že pááán sused niečo vykonáva na záhrade alebo mali výmenu názorov s pani manželkou. Bežne sú u nich návštevy do noci ( to vobec by mi nevadilo ale ) chodia fajčit 2 metre od nášho plota pritom terasu majú na druhu stranu. A bežne v noci skočím na to že počujem hlasy a chichotanie . Kúpili psa a v noci o 23:00 začal vrešťať po dcére že ,,ten dement tu nebudze",, ho zadušim" do toho dcera piští na celú ulicu ,, neeeee oco " a potom mi zavola že mám niečo urobit s naším psom.
Záver: Smutný človek smutná rodina náš pes im vadí alo oni môžu všetko .
Pekný deň :-*