icon

Suvenír pre Angličanov

mazula
30. sep 2023

Ahojte,syn (14) odchadza na jazykovy pobyt k rodine do Anglicka,na tyzden.Rada by som im nieco slovenske poslala,co by ste poradili?nieco,co hlavne v kufri nerozbije,napadli mi nejake magnetky,pohladnice,kupelne oblatky,kedze sme z kupelneho mesta…vdaka za tipy👍

barbora0308
30. sep 2023

@mazula moji zahranicky priatelia sa vzdy potesia klasickym chrumkam a horalkam 😁

oslo1
30. sep 2023

@barbora0308 predtym, ako tie chrumky a horalky syn zbali, treba ziatit, co nemaju v rodine peanut allergy.
Byvame v UK a Tu kazde 50 dieta ma peanut allergy a cisla idu hore.
Ja byvam v UK, doniest dobry flasu vina, popripade palenku.

struhanka
30. sep 2023

@oslo1 14-ročný syn autorky by mal v kufri niesť alkohol (víno/pálenku)?

bessie12
30. sep 2023

@mazula rozne čokolády ci iné sladkosti alebo niečo slané. Pre priatelove dcéry, ale aj pre jeho súrodencov, vždy kúpime nejake knihy písané po anglicky, magnetky, plecháčiky ... Teraz tomu nebude inak.

barbora0308
30. sep 2023

@oslo1 tak potom kofolu, haslerky, milu, susene hriby, susene Tatranske bylinky... je toho dost na vyber, super napad su aj tie oblatky, co spomina autorka.

barbora0308
30. sep 2023

@bessie12 anoo ja som raz tiez zohnala SK kucharsku knihu po ANJ, strasne sa tesili receptu na bryndzaky 😁

bessie12
30. sep 2023

@barbora0308 to tiez dostali jeho dcéry 😁 ale kupila som rovno aj sebe v slovenskom jazyku 😂
Konkrétne túto https://www.martinus.sk/?uItem=72271
Aj keď možno z nej variť nebude, tak aspoň vie aká je slovenská kuchyňa 🙂

petamich
30. sep 2023

my sme vzdy do Anglicka brali horalky, milu, nugetu, dru tycinky, kofilu a studentsku pecat (okej ta nie je uplne nasa) no a este korbaciky a parenice 🙂 vzdy sme to riskli, nikdy sa nic nepokazilo

didi35
30. sep 2023

Moj syn rodine daroval peknu knihu o Slovensku, s krásnymi fotkami a textom aj v angličtine