Svadobné obrúčky z chirurgickej ocele
Ahojte prosím má niekto skúsenosti? Čítala som že sú odolné voči poškriabaniu ale ako je to s farbou sú stále? Viem že sa nedajú upravovať veľkostne ale dal by sa napríklad opraviť kamienok ak by vypadol? Nemôžu nejako po čase zčernať? Ako je to aj s pozlátenými? A prečo sú niekde úplne lacné a niekde stoja vyše 150€ oplatí sa v tomto prípade investovať viac? Prosím žiadne zbytočné komentáre ale reálne skúsenosti ako dlho máte prstienky a ako ste spokojné. Ďakujem
@kathy93 nemam sice obrucky ale vela sperkov a poviem ti ze ked do toho pojdete tak urcitw nie pozlatit. Ide to hned dole a vyzera to lacno. Aj ta zlata je nejaka zlta. Ale dnes som videla v bizu ch. Ocel nejako specialne upravenu a lakovanu a zevraj to vydrzi. Ale ja by som neverila, mas to len zlatene, urcite to zide dole, na 100%
My mame tiez z chirurgickej ocele a sme spokojny☺😊😀
@mamasom poviem pravdu naozaj mám hrubé prsty a je tam málo prsteňov dámskych s takou veľkosťou takže som mala zúžený výber https://m.aliexpress.com/item/32660352970.html?...
https://m.aliexpress.com/item/32832812331.html?...
Mužovi sa páčia tie druhé mne tie prvé 😊
@lucka227 áno wolfram je taký tmavší ale sú aj pekne spracované čo som videla... konkrétne sa mi páčia tieto https://www.snubneprstene-altar.sk/snubneprsten... s gravírovanim vychádzajú 89€
Ahoj aj ja som pozerala z chir. ocele ale odhovoril ma zlatnik že mám radšej kúpiť strieborné lebo vraj ak sa niečo stane chirurgická oceľ je tvrdá a nedá sa preseknut. Zato striebro a zlato je mäkké. Nakoniec máme biele zlato zo Sashe na mieru vyrobené aj s dátumom za 400€ a neľutujem. A v deň sobášu si môj tato po 100 rokoch dal obrúčku a nevedel ju dať dolu nakoniec to skončilo tak že si ju bol v pivnici rozstrihnut nožnicami. NIKDY by som nad niečím takýmto nerozmýšľala a keby som to na vlastné oči nevidela tak to sem ani nepíšem ;) a ak strácas prstene daj potom obrúčku na retiazku a na krk a môžeš ju nosiť a nestratiť 🙂
@jancika889 viem zato striebro je veľmi mäkké a ohýba sa veľmi a láme sa to je úplne zbytočné...
Ahoj aj my máme chirurgicku manžel nosí stále len v práci ju dáva dole je poskriabana ale moja mama alebo sesternice majú zlaté a pomaly za 1200e niektoré a sú tak isto sú škrabance podľa mňa sa neoplatí môj stal okolo 180e kvôli a mužova asi 40e ale v pohode ja nosím malo lebo mne strašne vadia prstene nosím len keď ideme spolu dakde
Prepac, ze sa vyjadrim, bude to zbytocny komentar. Ak ste typy, ktore nosia sperky, dajte si urobit obrucky. Normalne. Je to investicia na cely zivot. Obrucky nemusia byt identicke, len vyzerat ako par. Teda (podla mna) mozes mat ty z bieleho a manzel zo zlteho zlata prstienok rovnakeho tvaru.
My s mojim sperky ani bizu nenosime, tak obrucky nemame. Ziadne. Pri civilnom sobasi nie su povinne.
V pripade cirkevneho by som to riesila prstienkami z Ali a odlozila by som ich potom niekam, kam pribudne kosielka z krstu a sviecka z prveho svateho prijimania nasho drobca. Medzi cirkevne pamiatky.
kathy93 Ahoj, naozaj zalezi na tom ake ste typy. Ja som prstene vzdy nosila a snubak ani obrucku nedavam nikdy dolu. Mame kombinaciu zlteho a bieleto zlata a som s nimi velmi spokojna. Jasne ze som necakala ze budu cely zivot vyzerat presne tak, ako ked sme si ich este teple brali z vyroby (treba ratat so skrabancekmi, v lepsom zlatnictve mate servis a opravy zdarma). Na striebro som alergicka, takze to nepripadalo do uvahy. Ak vsak vies, ze vy prstene nosit nebudete, neoplati sa vam velmi investovat, tie wolframove co si postla link boli velmi pekne, bola by to podla mna dobra volba.
Na druhej strane je pravda, ze poznam vela ludi, ktori si uz museli dat preseknut obrucku a ako spominali kocky vyssie, niektore typy prstenov sa preseknut nedaju...Podla mna jednoduchou tenkou obruckou zo zlata bez zbytocnych ozdobnych prvkov nic nepokazis, nebude to ani take drahe a ked ich aj nebudete nosit, aspon budete mat na pamiatku a ako dedicstvo pre deti.
Baby na najhoršie myslieť netreba, ale v tomto prípade ide vi menej o realitu. Som stihla s veľmi tenkymi prstami a v tehotenstve som ráno vstávala s opuchnutymi prstami. Cez noc to opuchlo a vadili mi,tak som sa snažila davat dole. Ale môže vás prekvapiť, že prsty napuchnu, po rokoch priberiete a zhrubnu. Takže treba myslieť aj na tieto veci,že stáva sa to. Ja som už aj strihala prsteň,našťastie nie obrúčku po ustipnuti vcelou do prsta. Tak tento prípad ozaj malo pravdepodobny ale tak ruky používame denno denne takže rôzne opuchy sú reálne.

My by sme chceli ale také kombinované strieborné a pozlátené tak čo myslíte ako dlho vydrží to pozlátené?