Švehla obyčajná alebo rybenka
Ahojte stretli ste sa niekedy v byte s týmto tvorom? My ich mame v kúpeľni vždy večer a v noci :( ako ste sa ich zbavili? Na internete som čítala všelijaké tipi ako ich zlikvidovať ale máte nejaký overený, ktorý pomohol?
Ďakujem veľmi pekne za každú radu
@ivinkapink Je potrebne vsetko poodsuvat, strieka sa popri stenach. Ja som s malym odisla na pol dna pre istotu, manzel zatial vyvetral. A do skrin nestriekali, tam som vsetko povyberala ja a precistila to.
@sasalu1 toto by aj mna zaujimalo ,tiez som uz nad tym uvazovala,len mame doma macicku ,syn je na nu naviazany ,tak to asi bude problem .
@petkovamama so zvieratami neviem ako to je
@sasalu1 My mame aj vstavane skrine ,to ozaj neviem ako by som dala prec ,jedine vnutro vystriekat .Mozem sa vas este opytat ako velmi boli u vas premnozene ? kde vsade ste ich mala .Dakujem
@petkovamama Vstavane skrine mame aj my. Spodnu cast som vypratala, takze tam to tiez presiel. Premnozene boli velmi, doteraz som ich poznala len z kupelne a netusila som, ze vedia byt vsade. Viem, ze su neskodne, ale mne sa to maximalne hnusilo. Vzdy som so strachom vyberala tricko zo suflika, ze kolko ich tam opat najdem. Ked uz som ich nachadzala aj medzi hrackami maleho, tak som si povedala dost a volali sme deratizera.
@sasalu1 Aha,takze to bolo dost .u nas je to zatial tak ze 2-3 denne ,niekedy nic .ja robim zatial vsetko preto ,aby som nemusela pouzit chemiu,ale ked to bude nevyhnutne tak urcite oslovim firmu .Moc dakujem za radu .
Tiež som bojovala s rybebkami, bolo to nenormálne, správca urobil prieskum a bola som prekvapená koľko susedov ich má, urobil sa postrek čo nahlásili ( podľa mňa mali všetky byty) z mojich 4susedov si 2ja dali. Najskôr nám prišla info že musíme preč z bytu aj zvieratá, na potom keď prišiel deratizer, že vôbec netreba iba odtiahnuť od steny. Mám doma andulky a bála som sa smradu ale vôbec to nebolo cítiť, len to postriekali, nesmelo sa potom chodiť kým to neuschne a 2tyz. Neumyvat podlahu. Musím povedať že zabralo. No opäť sa začali objavovať a to som aj kvôli nim komplet prerobila byt a znova ich vidam. Zatiaľ používam biolit len je smrad, takže vystiekam a zavriem dvere. Andulky momentálne nemám doma, tak biolit pracuje. Ináč vlhkosť mám v byte 40 Max 50 južná strana, tak už fakt neviem, prečo im je tu dobre.
@silviakup Ahoj .Tiez som chcela volat deratizaciu,ale mm ze to bude stale ,ze zbytocne .Ja mam z nich normalne paniku,niekedy mam pocit ked najdem ze skolabujem .Aj ked je pravda ze oproti tomu co bolo je to uz parada ,najdem tak cca jednu za tyzden .ale mam vsade nastrahy lepive ,teda kde nema dosah macka ,kupila som kremelinu v spreji a nastiekala steny ,nasypanu ju mam vsade kde sa da ,oni ked po tom prejdu tak uschnu a vysavam uz mrtvolky .kazdy vecer zastuplujem vanu a vsetky umyvadla ,lebo mozu aj odtial vyliezat ,nasla som aj vo vani uz .byvame na dome pri vode ,vysoka vlhkost ,aj ked dom udrzujem tak max 50 ,ale po dazdoch je to aj do 60% ,pohlcovace vlhkosti mam v kazdej izbe ,aj v skrini a bpbkovy list a levandulu ,hlavne medzi potravinami .Netusim ci sa ich niekedy zbavim nadobro,ale po nicom inom momentalne netuzim .
@ajuskapajuska nedávno som čítala, že majú radi vôňu vanilky . Tiež som rozmýšľala dať vanilkový struk do kúpeľne ☺️ ale z dna na deň zmizli 🤣

@ivinkapink my sme z bytu, novostavby. Je vlhka, aj to je dovod preco tu su. Upozornili nas, ze to po pol roku uz nie je ucinne a je potrebne to prestriekat, ale zatial sme ich nevolali. Stalo nas to 160eur, co nie je malo, ale stalo to za to. A mame aj male dieta, a vraj ten typ, co nam striekali, nie je skodlivy pre cloveka