icon

Svokra sa nám stará do starostlivosti o malú

sunnym12
1. okt 2018

Ahojte
Ja už potrebujem fakt poradiť priateľova mama ma okolo 40 (neviem presne) a je po 2 potratoch. S priateľom mame 5 mesačnú dcérku (áno som mlada) ale jeho mama sa nám neskutočne stará do všetkého ohľadom výchovy a všetko . Všetko by chcela našu malú Emmku učiť ako keby sme boli neschopný ale nie je to tak. Všetko plánuje bez nás ako ju niekedy ona naučí plávať a bársco iné.. Myslím si že také veci ohľadom papania a všetkého ostatného.. proste prvé dieťa a chcem aby sme my rodičia ju všetko naučili a nie ona.. Chápem je babka a je hrdá nato ale skôr si myslím ze si nahrádza to ze potratila v trochu neskoršom veku a veľmi by chcela dieťa ešte a je mi blbé vcelku sa o tomto s nou porozprávať keďže je takej povahy že všetko vie(nič v zlom) ale ona by sa ešte urazila keby som začala túto tému. Neviem co už s nou a priateľ ten jej nič nepovie vôbec na také veci... Co mam robiť? Prosím poraďte lebo čím ďalej tým to je horšie

Strana
z4
kvetinka75
3. okt 2018

@dominika7990 tak s tou oslavou to robila aj moja svokra. Nachystala tortu, oslavu a zavolala nech prídeme že je všetko nachystané. A my 200 km od domu. Nikdy sa dopredu nič nespýtala. TAk sme hodili reč a povedala jej že oslavy budú bývať u nás a vtedy kedy budeme doma, keďže dcéra má aj druhú babku a chcela byť aj ona pri tom.
Ale zase boli aktivity, ktoré robili spolu. Keď bola dcéra u babky, tak mi bolo jedno čo tam robia. Chodili do parku, piekli, kreslili. Na čo sa svokra cítila. Len keď zahlásila že bude dcéru brávať na výlety po SK tak sme s mužom na seba pozreli. Našťastie ju to potom prešlo, lebo videla že jej nestíha a my by sme celý čas tŕpli či sa niečo nestane. Keby boli viacerí je to iné ale samé ony dve. Ale brávala ju plávať, učila hry. Ale neskôr už dopredu zavolala či niečo nemáme. Jediné čo mi vadilo že ju stále ládovala sladkosťami a potom boli problémy s jedením. Roky sme s tým bojovali. Zbadala sa až keď prišli zdr. problémy a dcéra sama povedala že to nechce, nech ju tým nedráždi.
Ak doniesla oblečenie ktoré bolo hrozné, dcéra sama povedala že to nosiť nebude, buď to škriabalo alebo bolo nepraktické a buď sme jej to zabalili späť že nech mi to doma nezavadzia alebo som to posunula niekomu komu to nevadilo.
Hračiek tiež kvantum, tie sme postupne predávali a peniaze odložili dcére. S niektorými vecami sa nedalo bojovať, robila si po svojom, tak potom som sa aj ja podľa toho zariadila.

lada02
Autor odpoveď zmazal
babickagabi
9. okt 2018

Zjavne je dirigentom v rodine svokra. V niečom je to dobre, v niečom nie. Podľa všetkého, má
neuveriteľne veľa energie, ale zrejme k svojmu synovi pociťuje "opičiu" lásku. Pozor na to. Syna
sa nevzdala a cez neho bude ovládať aj tvoju rodinu. Buď sa naučíš ženským trikom a neprídeš
o lásku svojho manžela ani dieťaťa, alebo ťa čaká život podľa niekoho.
Veľa šťastia.

Strana
z4